Hava Durumu

Kızılay sevdalısının duygusal vedası

Yazının Giriş Tarihi: 08.06.2018 07:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.06.2018 07:57

Bursa'da, Kızılay denince akla gelen isim olan İbrahim Dokunmazer, sessiz sedasız istifa ederek koltuğunu derneğin başkan yardımcısı Bursa eski sağlık müdürü Dr. Hüseyin Hüsnü Serdar'a devretti.
Hatırlatmakta fayda var. 1911 yılında Kızılay Bursa Şubesi'ni de dönemin Sağlık Müdürü Mehmet Celalettin Bey kurmuş. Şimdi yeniden tıp kökenli bir başkan görev yapacak.
Kızılay, Türkiye için çok önemli bir kurum. Tarifi için yapılan ''Kızılay ulusun insanlığa uzanan merhamet elidir' tanımlaması da bunu çok güzel anlatır.
Gelelim efsane başkan Dokunmazer'e. İstifasını sağlık nedenlerine bağlayan Dokunmazer'in giderken yaptığı açıklama ise sitem yüklü.
Göreve başladığında 11 olan gayrimenkul sayısını koltuğu bırakırken 166'a ya yükseltmiş. Aylık 500 bin liralık kira gelirinin yarı sıra 3 milyon liralık bir birikimi de teslim etmiş.
'Yapacak çok işimiz vardı' diyen Dokunmazer, sağlıklı yaşam, gençlik ve kan merkezlerini onay alamadıkları için yapamadıklarını söylüyor.
Dokunmazer, gönül rahatlığı içinde görevi Dr. Hüseyin Hüsnü Serdar'a devrettiğini de anlatıyor. Zaten 8 yıldan beri birlikte çalıştıkları arkadaşı.
Dr. Serdar da, birlikte çalıştıkları sürede Dokunmazer'den çok önemli şeyler öğrendiğini belirterek, gö-revi en iyi şekilde sürdüreceğini söylüyor.
Dr. Serdar'ın ilk mesajı ise şubenin sahip olduğu gayrimenkulleri en iyi şekilde yönetip doğru işlerde kullanmak.
Geçmişteki görevlerinden tanıdığımız Dr. Serdar'ın bu görevi başarıyla yerine getireceğine inanıyoruz.

3 ilçedeki şubeler, temsilciliğe dönüştürüldü

Kızılay'daki görev değişikliği konusunu araştırırken bu dev kurumda son aylarda yaşanan önemli bir gelişmeyi öğrenince üzüldüm. Kızılay'ın 790 şubesinden 319'u kapatılmış. Yönetimin aldığı karara göre, nüfusu 90 binin altında olan kentlerdeki şubeler temsilciliğe dönüştürülmüş. Bu karardan Bursa da nasibini almış. Orhangazi, Mudanya ve Karacabey şubeleri kapatılarak temsilcilik olarak faaliyet gösterecek. Mustafakemalpaşa, Gemlik ve İnegöl ilçelerindeki şubeler ise görevine devam edecek.
Böylesine köklü bir kuruluşun Bursa'nın önemli ilçelerinde temsilciliğe dönüştürülmesi kararı ne fayda sağlayacak anlamış değilim. Çünkü gönüllülük esasına göre görev yapılan bu kurumla ne kadar güçlü bağlar sağlanırsa geri dönüşleri de o kadar yüksek olur.

Vatandaş neden vergisini ödemiyor?

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 'Barış Meclisi'nde üyeleri bilgilendirirken, son dönemde emlak vergilerinde geçtiğimiz yıl yüzde 85 olan ödeme oranının bu yıl yüzde 50 düştüğünü anlattı.
Bozbey, diğer belediyelerin de aynı durumda olduğuna dikkat çekiyor. Bunu ekonomik şartlar ve af beklentilerine bağlayarak, belediyelerin böyle giderse zaruri ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma geleceğine işaret ediyor.
Bozbey, tespitlerinde haklı. Bana göre ekonomik şartlardan ziyade, iki yılda bir alışkanlık haline getirilen aflar daha etkili. Bu sadece vergi konusunda da geçerli değil. Yakın çevreme bakıyorum. Motorlu taşıt vergisinden, öğrenci kredi borçlarına kadar, kamu ödemesi yapma konusunda bir imtina söz konusu.
Bu duruma bakarak vatandaşı suçlamak olmaz. Politikacılar alıştırdı onları af beklentisine çünkü...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.