Hava Durumu

Kılıçdaroğlu sadece Bozbey için geliyor

Yazının Giriş Tarihi: 26.01.2019 07:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.01.2019 07:57

Yerel seçim sürecinde CHP Bursa il örgütü, aday belirleme konusunda hızlı davranmış ilk etapta 9 ilçe belediye başkan adayını kamuoyuna açıklamıştı.
İYİ Parti de aynı hızla adaylarını belirliyor ve açıklamalarını toplu yapmak yerine haftalara yayarak kamuoyuna tanıtıyordu.
Ancak, İYİ Parti ile Millet İttifakı görüşmeleri başlayınca deyim yerindeyse işler karıştı. Bu süreçte CHP Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak Mustafa Bozbey'i açıkladı.
CHP'nin Osmangazi ve Yıldırım konusundaki ısrarı İYİ Parti'nin Prof. Dr. Emin Balkan gibi simge isminin ne olacağı kamuoyunda soru işaretleri yaratmaya devam ediyordu. İYİ Parti'nin Gemlik adayı olarak açıklanan Adnan Bıyıklı ise görüşmelerde Gemlik'in yer almadığını öğrenince Saadet Partisi adayı olmuştu.

Düğümü çözmek için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in önce yemekteki görüşmelerinden uzlaşma sağlandığı haberleri geldi.
Dün parti heyetleri arasında, yerel seçime yönelik iş birliği çerçevesinde yapılan çalışmalar tamamlandıktan sonra Kılıçdaroğlu ve Akşener kameraların karşısına geçerek açıklama yaptı.
İki parti 23'ü büyükşehir belediyesi olmak üzere toplam 50 ilde uzlaşma sağladı. 13 büyükşehir ve 16 ilde CHP'nin, 10 büyükşehir ve 11 ilde İYİ Parti'nin adayları desteklenecek.
Bursa'nın Osmangazi ve Yıldırım gibi 50'den fazla ilden büyük seçmen sayısına sahip ilçeleri için ise herhangi bir sonuç ortaya çıkmadı.
Uzlaşma ve çözüm için gözler CHP'nin yarın yapılacak MYK ve Parti Meclisi toplantısına çevrilirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılacak toplantıya katılacak. Hazırlanan programa göre, toplantı, CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş'un konuşmasıyla başlayacak. Ardından Kılıçdaroğlu partililere hitap edecek.

CHP'nin gövde gösterisi yapmaya hazırlandığı final bölümünde ise Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Bozbey, projelerini anlatacak.
Ancak, İYİ Parti ile ilçeler konusunda uzlaşma sağlanamaması toplantının sadece CHP'nin Büyükşehir adayının tanıtımı ile sınırlı kalacak.

AKKUŞ: TEKLİFİM KABUL EDİLSE KAOS YAŞANMAZDI

İki lider arasındaki görüşmeler sonucu Bursa'daki düğümün çözülmemesi konusunu değerlendiren CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş, bir ay önce yaptığı teklifi hatırlatarak, pazar günkü MYK ve PM'den de sonuç çıkmasını beklemediğini söyledi.
Bir ay önce İYİ Parti örgütüne Bursa için genel merkezden yetki almaları çağrısı yaptığını kaydeden Akkuş, 'Biz de yetki isteyecek ve oturup Bursa'yı konuşacaktık. Çünkü bizler Bursa'yı genel merkezdeki arkadaşlardan daha iyi biliyoruz. Bu görüşmelerde başkan adaylarıyla birlikte meclis üyelikleri konusunu da görüşecektik' dedi.

BÜYÜKATAMAN'DAN AKTAŞ'A DESTEK

Millet İttifakı'ndaki pürüzlerin aksine Cumhur İttifakı cephesinde adaylık konusunda sorun çıkmadı. İttifak kapsamında Yenişehir'den MHP adayı gösterilirken, diğer ilçelerde AK Partili adaylarla seçim yarışına girildi.
İttifakın Büyükşehir adayı olan Alinur Aktaş, geçen hafta MHP Bursa İl Başkanı Cihangir Kalkancı'yı, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman ile ziyaret ederek, birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Genel merkezdeki yoğun çalışma temposu nedeniyle bu süreçte Bursa'ya gelme fırsatı bulamayan MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, dün Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı MHP İl Başkanı Cihangir Kalkancı ile birlikte ziyaret etti.
Burulaş binasında gerçekleşen görüşmeyi Aktaş, sosyal medya hesabından, 'MHP Genel Sekreterimiz ve Bursa Milletvekilimiz İsmet Büyükataman ile MHP Bursa İl Başkanımız Cihangir Kalkancı'yı misafir ettik, istişarelerde bulunduk. Cumhur İttifakı ile kurduğumuz gönül birliğini hep birlikte zafere taşıyacağız inşallah' sözleriyle paylaştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.