Hava Durumu

Kaliteli üretimi kürsüde helva yaparak anlattı

Yazının Giriş Tarihi: 02.12.2018 08:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.12.2018 08:01

Eldeki imkanlara rağmen bir iş veya proje hayata geçirilmediği zaman verilen örnektir; un, yağ, şeker var ama helva yapmayı beceremiyoruz.
Bir de bunu kaliteli yapmak var.
Geçtiğimiz günlerde 'Kalite şehri Bursa' markasını Türk Patent Enstitüsü'ne yapılan müracaatla tescil ettiren Kalite Birliği'nin Başkanı Prof. Dr. Erkan Işığıçok, çok bilenen bu önermeyi seminerinde hayata geçirdi.
Yer; Ulutek salonu...
Cumartesi günü olmasına rağmen kalite semineri için 120 öğrenci salonu tamamen doldurmuş.
Sahnede, aynı zamanda Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Erkan Işığıçok, piknik tüpü üzerindeki tavada elindeki kaşıkla bir yandan irmik helvası yaparken diğer yandan kaliteli proses yaklaşımını uygulamalı olarak gösteriyor.
Prof. Dr. Işığıçok'un başkan yardımcısı Feridun Baykara'nın desteğiyle helva yapımı eşliğindeki dersi öğrenciler can kulağıyla dinlerken, unutamayacakları bir anı sahibi de oldular.
Bu arada, Prof. Dr. Işığıçok'un küçük tavada yaptığı helva, yetmeyeceği için bir firma aracılığıyla sağlanan irmik helvası öğrencilere ikram edildi. Işığıçok'ın tek tek sıraların arasında dolaşarak tadına baktırdığı kalite katkılı helva, hocaya jest olsun diye mi bilemiyoruz ama öğrenciler tarafından daha çok beğenildi.
Kalite Birliği'nin iş dünyasına hazırlık programı üniversite üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencileri için düzenleniyor ve 20 hafta devam ediyor.
Prof. Dr. Işığıçok, iki hafta önce uygulamalı ders için öğrencileri Küreklidere Şelalesi'nde doğa yürüyüşüne götürmüş ve dönüşte onlarla birlikte çöp toplamıştı.
Prof. Dr. Işığıçok'a göre, ders anlatımları teorik olarak kalıyor. Uygulamalı eğitimle verilen bilgi ise kalıcı hale geliyor. Hocanın bu konudaki önermesi ise; Öğrenilen bilgiler unutulur, ancak bilindiğinde unutulmaz...

Maden OSB için ulaşım uyarısı

Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, Baia Hotel'de yapılan Sönmez Medya Buluşmaları'nda, ilçeye kurulacak Maden OSB ile ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını ve ÇED raporunun alındığını belirterek, Vali Yakup Canbolat başkanlığında müteşebbis heyetin oluşmasının ardından kamulaştırmanın başlayacağını açıklamıştı.
Dağ yöresinden çıkan madenlerin katma değerli ürün haline getirilmesi için planlanan OSB aynı zamanda istihdam yaratarak bölgeden göçü önlemeyi de amaçlıyor.
Tatlıoğlu'nun açıklamasının ardından ulaşım konusundaki projeleriyle bilinen Cengiz Duman'dan Orhaneli yoluyla ilgili uyarı geldi. Yapılan araştırmalar sonucu ölümlü trafik kazalarının bölge nüfusuna oranına bakıldığında en kötü sonuçların bu yolda ortaya çıktığına dikkat çeken Duman, bölgeye kurulacak tesislerden önce ulaşım altyapısının incelenerek düzenlenmesi gerektiğini söyledi.
Duman'a göre, dağ yöresinin şehir merkezine ulaşımıyla ilgili sorun yıllardır artarak devam ediyor. Bursa'dan gidiş istikametine yapılan 5-10 kilometrelik iyileştirme maalesef yeterli olmadı. Bunu sık sık karşı karşıya kaldığımız trafik kazalarıyla görüyoruz. Dağ yöresinden gelen araçların hemen hepsi Lefkoşe Caddesi üzerinden şehir trafiğine dahil oluyor. Buradaki sanayinin gelişmesiyle yaşanan trafik sorununu daha da artıracak.Sorunu vurguladıktan sonra çözüm önerisini de anlatan Duman, mevcut Orhaneli yolunun gidiş - geliş en az çift şerit ve bölünmüş yol olarak planlanmasını ve bir an önce bitirilmesi gerektiğini söyledi. Lojistik planlamasının doğru yapılarak yolun şehir içi bağlantısının koparılmasını ve yük trafiğinin direkt Çevre Yolu'na bağlanmasını öneren Duman, Dursunbey ya da Bursa YHT hattı ile raylı sistem taşımacılığı ve liman bağlantılarının göz ardı edilmemesini istedi. Duman, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlıkları devam eden Ulaşım Master Planı'nda da bu bölge ile ilgili düzenleme yapılmasını sözlerine ekledi.

Aktaş, termal su kullanan işletmecileri dinledi

Turizmi yeni rota olarak seçen Bursa'nın elindeki en büyük imkan termal su kaynakları. Çekirge bölgesindeki bu kaynaklar da yüzlerce yıldır şifa dağıtıyor. Termal kaynakların artırılması için geçtiğimiz yıllarda o zaman Özel İdare'ye bağlı Jeotermal A.Ş. kurularak sondajlar yapılmış ve elde edilen termal su, otellere verilmeye başlanmıştı. Büyükşehir Belediyesi'nin kurulmasıyla şirket, belediyeye geçmişti. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, önceki gün jeotermalle ilgili Çekirge bölgesinde bulunan hamam ve otel işletmecileriyle bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Aktaş'ın önümüzdeki günlerde açıklayacağı kent manifestosunda turizm ve özellikle termal kaynaklar büyük önem taşıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.