Hava Durumu

İstanbul-İzmir Otoyolu 30 Ağustos'ta açılabilir

Yazının Giriş Tarihi: 01.03.2019 07:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.03.2019 07:22

Proje adı Gebze-Orhangazi-İzmir olan yeni otoyol, Güney Marmara'nın en önemli ilçelerinden biri olan Karacabey'e de hayat verecek.
Otoyolla birlikte İstanbul'a bir buçuk, İzmir'e iki saat mesafedeki bir merkez haline gelecek Karacabey, bu dönüşüme hazırlanıyor. Aslında ilçenin cazibesini otoyolun yanı sıra hemen yanı başında kurulan TEKNOSAB da katlayarak artıracak.
Düşünsenize Karacabey'in mevcut nüfusu 85 bin, 8 milyon metrakare üzerine kurulan TEKNOSAB'ın yaratacağı istihdam 150 bin.


Tüm bu faktörleri göz önüne alarak geçen dönem ilçede 3T formülünü hayata geçiren Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, projelerini yeni dönemde de devam ettirmek için kolları sıvayarak aday oldu.
3T formülünün açılımını da anlatmakta fayda var. Birinci T tarım, Karacabey'in geçmişten gelen zenginliği. Türkiye'nin salçalık domatesinin yüzde 40'ı burada üretiliyor. Soğan denilince de akla yine Karacabey geliyor. Başkan Özkan'ın tarımda yeni hedefi küçükbaş hayvancılığın gelişmesi. Bununla ilgili fuar, Türkiye çapında ilgi görür hale geldi. Sırada Türkiye'de bir ilk olacak Tarım AVM var. Bununla ilgili bakanlıktan kamu yararı kararının alınması bekleniyor.
Baia Hotel'de düzenlenen Sönmez Medya Buluşmaları'nın konuğu olan Ali Özkan, tarıma dayalı sanayi konusunda bir müjde de verdi. Önümüzdeki günlerde bin istihdam sağlayacak yeni bir fabrika daha Karacabey'e kurulacak.
Özkan, biz haberciler için önemli olan asıl bilgiyi içeren görüşmeyi de anlattı. Sadece Karacabey için değil, Türkiye için önem taşıyan otoyolun İstanbul-Bursa bölümü ulaşıma açılmıştı. Bursa'dan İzmir'e uzanan bölümün açılışı için de 29 Ekim tarihi öngörülmüştü. Geçtiğimiz günlerde Özkan'ı ziyaret eden otoyol firması müteahhitleri, hava şartları olumlu geçerse otoyolun 30 Ağustos'ta açılabileceği bilgisini verdiler.

LEYLEK YAREN BELGESELİ VE LONGOZDA BEKLENEN ONAY

Özkan'ın ikinci T'si turizm. Karacabey turizm açısından sayılamayacak zenginliklere sahip. Uluabat Gölü kıyısındaki Eskikaraağaç artık dünyaca tanınan bir leylek köyü. Halen çekimi devam eden Adem Amca ve Yaren leyleğin öyküsü belgeseli bu bilinirliği daha da artıracak. Belgeselin galası da Eskikaraağaç'ta yapılacak. Bu arada Yaren leyleğe de bir parantez açmak lazım. 7 yıldır balıkçı Adem Amca ile dostluk kuran ve onunla birlikte ava çıkan leylek Yaren, bu yıl da en erken gelen leylek oldu.


Longoz ormanı ise Karacabey'in diğer bir turizm zenginliği. 300'e yakın kuş türünün bulunduğu longoz ormanı geçen yıl Şahan Gökbakar'ın Recep İvedik serisinin son filminin platosu oldu. Daha film çekimleri sırasında bölge turist akınına uğradı. Önümüzdeki günlerde film vizyona girdiğinde ilgi daha da artacak.
Bu arada, artan ilgi üzerine Karacabey Belediyesi de bölgede piknik alanı oluştururken, longoz girişindeki 20 dönümlük alanın tahsisini Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan aldı. Burada da yap-işlet- devret modeli ile butik otel ve turistlerin yararlanacağı tesis yapılacak.

GAZİANTEP'E UÇMAK 72 LİRA

Yenişehir Havalimanı'nın daha aktif kullanımı ile ilgili çalışmalar meyvelerini veriyor. 13 Mart'ta da Gaziantep'e direkt seferler başlıyor. Pazar-pazartesi ve çarşamba günleri yapılacak seferler için biletler satışa çıktı bile. Üstelik 100 lira olan otobüs biletinden bile daha ucuz. Gaziantep'e uçmak sadece 70 lira.
Bursa Gaziantepliler Derneği Başkanı Bilal Şengüloğlu, yıllardan beri Gaziantep'e seferlerin başlaması için çaba gösteriyordu. Hatta bir kent konseyi toplantısında haftada iki gün yolcu garantisi sözünü bile vermişti.
Bu konuda AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin'in çabalarına teşekkür eden Şengüloğlu, sözünün arkasında duruyor. Tek sıkıntı cuma günü sefer olmamasında. Çünkü özellikle Gaziantep'in lezzetlerinden tatmak isteyenler hafta sonu programlarına bakıyor. Cuma ve pazar en uygun günler. Şengüloğlu, seferlerin cuma gününe alınmasını da hafta sonu Gaziantep'te görüşeceği Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e ileteceğini söylüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.