Hava Durumu

İş dünyasının değil Bursa'nın seçimi

Yazının Giriş Tarihi: 04.04.2018 08:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.04.2018 08:04

Ekonomi günümüz insanının en çok ilgisini çeken konuların başında yer almaya devam ediyor. Teknolojinin ürettiği son model akıllı oyuncaklarla artık gelişmeler anlık izlenirken, 'Kelebek Etkisi' denilen kavram en çok ekonomiye uyuyor.Çin veya ABD'deki bir gösterge kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alıyor. Yeni kavramlar örneğin Bitcoin gibi kripto paralar, yönetim anlayışının değişmesi mesela ABD Başkanı Donald Trump'ın farklı davranış biçimi ekonominin normal seyrini allak bullak etmeye yetiyor.
İhracata dönük üretim yapan Bursa firmalarını tüm bunların yanı sıra global rakipleri olan şirketlerin Endüstri 4.0'a geçişi yakından ilgilendiriyor.
Bursa'nın ekonomik dinamiklerinin temsil edildiği çatı kuruluşu Bursa Ticaret ve Sanayi Odası değişen dünyada önümüzdeki 4 yıllık yönetimini belirlemek amacıyla dün sandık başına gitti. Belirlenecek meclis ve yönetim önümüzdeki dönemde Bursa iş dünyasına vizyon oluşturacak.
Seçim maratonu Meslek Komiteleri ve Meclis üyeleri seçimiyle başladı.
Seçime ilgi oldukça yoğundu. Mevzuat değişikliği nedeniyle iki yıl önceki üyelerin oy kullanma hakkına sahip olmaları nedeniyle BTSO'nun 40 bin üyesinden 21 bin 700'ü seçmen olabilmişti.
Oy hakkına sahip üyelerden de 11 bin 500'ü sandık başına gitti. Buna rağmen yoğunluk had safhadaydı. BTSO yönetiminin organizasyon konusunda aldığı başarılı tedbirler olmasaydı yoğunluk birçok soruna neden olurdu. Nitekim araç otoparkıyla ilgili sorun nedeniyle trafik sorunu yaşandı.
Burkay, önümüzdeki seçimin otopark sorunu olmayacak şehirden kısmen uzak fuar alanı gibi bir yerde yapılması gerektiğinin altını çizdi.
BTSO'nun Bursa OSB'deki hizmet binasında kurulan 73 sandıkta 11 bin 500 üye oy kullanarak 63 komite ve 134 meclis üyesini belirledi. Meclis üyeleri de 10 Nisan'da toplanarak yönetim kurulu ve meclis başkanını belirleyecek.
Kıran kırana yaşanan komite ve meclis üyeleri seçimi tam bir centilmenlik yarışı içinde geçti. Ufak tefek birkaç tartışmanın dışında seçim demokratik bir ortamda gerçekleşti. Sonuçların açıklanmasının ardından sandık başlarındaki alkış tufanı ise görülmeye değerdi. Bazı komite üyeleri işi daha ileri götürerek, BTSO binası önünde davul zurna eşliğinde çiftetelli bile oynadı.
BTSO Başkanı İbrahim Burkay, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından komite ve meclis üyeleriyle birlikte basının karşısına çıktı. Burkay'ın yaptığı açıklamaya göre, meclis üyelerinin yüzde 80'i kendisini destekleyen listelerden seçildi.

Burkay: Katılım yüksek, sonuç beklediğimiz gibi

Bu arada, AS TV gün boyu BTSO binasından yaptığı canlı yayınla seçimin nabzını tuttu. Haber Müdürü Erdal Çatalkaya ve Bursa Hakimiyet Gazetesi Köşe Yazarı İlhami Yıldız'la birlikte gün boyunca başkan adayları İbrahim Burkay ve İlhan Parseker'in yanı sıra meslek komitesi adayları özel açıklamalarını AS TV aracılığıyla Bursa kamuoyuna duyurdular.
Burkay, kutlama konuşmasının ardından da ilk açıklamasını yine AS TV'nin canlı yayınında yaptı. Katılımın bu kadar yüksek olmasını beklemediklerini kaydeden Burkay, elde ettikleri sonucun 5 yıllık görev süresinde yaptıklarının nişanesi olduğunu ve sonucun bekledikleri şekilde gerçekleştiğini söyledi. Önümüzdeki dönemde yapacakları çalışmalar ve üretecekleri projelerle Bursa'yı bir merkez haline getireceklerinin altını çizen Burkay, Gökmen ve TEKNOSAB projelerinin yanı sıra eğitim, kültür ve sanat alanında da atılımlar gerçekleştirerek, Türkiye'nin aklının ve beyninin de Bursa'da olmasını sağlayacaklarını belirtti.

Meclis ve yönetimde değişiklik

Seçim maratonunun ilk etabının ardından gözler 134 üyeli meclise çevrilecek. Burkay'ın verdiği bilgiye göre, her seçimde meclis profili yüzde 45-50 oranında değişiyor. Bu seçimde de aynı yenilenme gerçekleşti. Yönetimde de bu değişime göre bir değerlendirme olacak. BTSO birçok alanda görev yapan bir üst organ ve çatı kuruluşu. Önümüzdeki hafta Burkay yeni yönetimini buna göre şekillendirecek.
Burkay'ın anahtar sloganı ise 'Kendi için değil kenti için çalışan arkadaşlarımızla yürüyoruz'. Burkay, seçim öncesi yaptığı açıklamada da 'Elini taşın altına koymak isteyenler gelsin' çağrısını yapmıştı. Önümüzdeki hafta yeni yönetimi konuşmaya başlayacağız. Bakalım Burkay'ın yeni ekibinde kimler yer alacak ve eski ekipten kimler yerini koruyacak?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.