Hava Durumu

İrgil'in önceliği bakanlık, ihtiyaç olursa başkan adaylığı

Yazının Giriş Tarihi: 27.05.2018 07:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.05.2018 07:21

CHP Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, parlamentoya gitmeden önce de Bursa'nın yakından tanıdığı bir isimdi. Doktor olarak herkesin yardımına koşmasının yanı sıra sivil toplum örgütlerindeki çalışmaları takdirle karşılanıyordu. Bu özellikleri sayesinde girdiği önseçimden başarıyla çıkarak parlamentoda Bursa'yı temsil etti.
AS TV'de yayınlanan Gözlem Kulesi'nin konuğu olan Dr. İrgil ile Ankara'daki günlerini ve Bursa'yı konuşma fırsatı bulduk.
Daha önce görüşmelerimizde yerel seçimlerle ilgili 'kesinlikle' ifadesini kullanan İrgil, programdaki sorumuza, yine aday olmayacağı vurgusunu yaparak başladı. Ancak, bu kez ortaya çıkacak tablo ve ihtiyaç ifadelerini ekleyerek açık kapı bıraktı.
Milletvekili seçildikten sonra ilke kararı bulunduğunu söyleyen İrgil'in 24 Haziran'dan sonra yerel seçim trafiği için önem taşıyacak açıklamasını virgülüne dokunmadan vermekte fayda var:
" O zaman şöyle bir ilke kararım vardı. Milletvekiliyken, belediye başkanlığı için istifa kararını doğru bulmuyordum. Şimdi durum değişti. Yerel seçim arkaya düştü. Şimdi ne olacak ne gelişecek bilmiyoruz. O yüzden eskiden kesinkes belediye başkanı adayı değilim diyordum. Hâlâ değilim. Ama ülkenin durumu 24 Haziran'dan sonra ne olur. Nasıl bir tablo gelişir. Nasıl bir zorlamalar olur ya da nasıl ihtiyaç olur. O zaman bakacağız. Çünkü şu var. Siyaset pazara kadarlık bir öykü değil. Girdiniz mi mezara kadar devam eder' İrgil'in asıl beklentisi ise Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanı seçilmesi sonrasına yönelik. Meclisteki vedasında da söylemişti.
Bu konudaki iddiasını da sürdürüyor. Muharrem İnce, cumhurbaşkanı olursa bakan, o da olmazsa milli eğitim veya sağlık bakanlığı müsteşarı olmayı bekliyor.
Espriyle de, 'Ankara görevleri olacağı için belediye başkanı olacağım şansını pek göremiyorum' diyor.

Bir daha seçilmeyi düşünmeyecek hamle yapılması lazım

Dr. İrgil, kurucuları arasında olduğu ve ismini verdiği Sivilay'ın kente katkı ödülünü kazandı.
Bursa konusunda oldukça hassas olan İrgil'e göre, Bursa'nın Türkiye'nin dördüncü büyük kenti olmasına rağmen merkezi bütçeden bunun karşılığını yeterince alamıyor.
Son 30 yılda beton yığınına dönüşen Bursa'nın bazı bölgelerinin ölmeye başladığını ve kimsenin bunun farkında olmadığını anlatan İrgil'e göre, Doğanbey'deki TOKİ binaları tümör ve derhal temizlenmesi gerekiyor. Yoksa tüm kente yayılır.
İrgil'in çözüm önerisi de, daha önce eski bakanlardan Faruk Çelik'in açıklamasına benziyor. İrgil'e göre, Altıparmak ve Çarşamba kökten yıkılarak kentin silueti ortaya çıkarılmalı. Belediye başkanlığına kim gelirse gelsin bir daha seçilmemeyi göz önüne alarak hamle yapmalı.
Ve en önemlisi Bursa'nın 700 yıllık öyküsü çok iyi anlatılarak, turizm konusuna önem verilmeli.

Kılıçdaroğlu'ndan teşekkür mektubu

Dr. İrgil, milletvekilliğinden sonra haftada üç gün doktorluğa dönüşü de planlıyor. İrgil'e göre, parlamento cerrahlıktan kolay. Üç yıl ayrı kalmasına rağmen mesleğe dönüşünün kolay olacağını da söyleyen İrgil, 'Muayene ve ameliyat bisiklet sürmek gibi. Asla unutulmaz' diyor.
Bir de büyük katkı sağladığı öğrenci affı konusu var. 600 bin kişiyi ilgilendiren cumhuriyet tarihinin en büyük öğrenci affından İrgil de yararlanacak. Tıp fakültesini bitirdikten sonra Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni kazanmış.
Ancak askerliğini yapmadığı için kayıt yaptıramamış. Sonra sosyoloji ve işletme bölümlerini de yarım bırakmış. Öğrenciliğe dönüşü de planlayan İrgil, tercihi siyasal bilgiler fakültesinden yana kullanacak.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olmayacağı kararı üzerine İrgil'e özel maili'nden duygulu bir mail göndermiş.
Kılıçdaroğlu'nun iyi bir insan olduğunun altını çizen İrgil, gelen mail'den çok duygulanmış.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.