Hava Durumu

İNTAM'da inşaat nihayet başlıyor

Yazının Giriş Tarihi: 30.05.2018 07:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.05.2018 07:34

Bursa, 2006 yılında bir felaketin eşiğinden dön-müştü.
Heyelan ile başlayan tehlike üzerine bina boşaltılmış. Ardından İNTAM bloklarından biri gündüz saatlerinde büyük bir gürültüyle çökmüştü.
Boşaltıldığı bilinmesine rağmen belki içinde birileri vardır diye saatlerce arama çalışmaları sürdürülmüştü. Ardından tehlikenin devam etmesi üzerine de öbür blok da kontrollü olarak yıkılmıştı.
İNTAM'da konut ve işyerleri yıkılan hak sahipleri için çözüm ve proje çalışmaları yıllarca sürdü.
Recep Altepe'nin, hem Osmangazi hem de Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde en yoğun çalışma yürüttüğü alanlardan biri oldu. Sonunda 2015 yılında geliştirilen proje ile İNTAM bloklarının dönüşümü için ilk adım atıldı ve açılan ihaleyi Taşyakan İnşaat kazandı.
O dönemde imzalanan sözleşmeyle yürütülecek projenin Bursa'ya değer katacağı belirtilerek, yıllardır bekleyen konut ve işyeri sahiplerinin mülklerine tekrar kavuşabilecekleri açıklandı. 25 Ağustos 2015'te imzalar atılırken, projenin tamamlanması için de 2,5 yıllık süre tanındı.
Ancak, ortada bir sorun vardı. Çökmeye neden olan heyelanın önlenmesi gerekiyordu. Büyükşehir bunun için de bir proje hazırladı ve inşaata başlandı.
Çekirge'yi Hamzabey ve Muradiye bölgesine bağlayan Selvili Cadde'nin İNTAM blokları bölümündeki çöken kısmında 34 metre derinliğe inen kuyu temeller üzerine projelendirilen viyadük inşaatı tamamlanamadığı için İNTAM'daki dönüşüm projesine başlanmadı.
Dün İNTAM ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Proje, daha doğrusu viyadük projesi yeniden masaya yatırıldı. İstinat duvarları yapılan bölgede sadece yürüyüş yolu yapılması planı ağırlık kazandı.
Bu noktada, hazırlanan çalışma Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın onayına sunulacak. Başkan onay verirse müteahhit firmaya dönüşüm projesi inşaatına başlama izni verilecek. Projenin başlamasıyla mülklerine kavuşmayı yıllardır bekleyen vatandaşların mağduriyetleri de giderilmiş olacak.

Yıldırım iftarındaki sürpriz
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, önceki akşam gazetecilere iftar yemeği verdi. Yıldırım Belediyesi Kentsel Planlama ve Gelişim Merkezi'ndeki iftarda, klasik yemek sunumları beklenirken gazeteciler, güzel bir sürprizle karşılaştı.
Edebali'nin eşi Şükran Edebali, iftar için kendi elleriyle yaptığı sumak suyuyla yapılmış ekşili dolmayı gazetecilere ikram etti. Gazeteciler, dolmaya o kadar ilgi gösterdi ki, ana yemek ikramı bile gölgede kaldı.
Şükran Edebali, gazetecilerden gelen kutlamaları tevazu ile karşılarken, Başkan Edebali, yemek konusunda maharetli olan eşinin perde pilavının da çok lezzetli olduğunu söyledi.

Seçim şarkısı yerine Hint parçası çalınca...
Edebali'nin iftarında başkanın çalışmalarından çok, gündeme uygun olarak seçim ve propaganda dönemi öyküleri konuşuldu.
Edebali, kuruluşundan beri AK Parti'de görev alan bir politikacı. Seçim dönemi ve partilerin düzenledikleri şarkılar gündeme gelince geçmiş dönem AK Parti Milletvekili Zafer Hıdıroğlu ile yaşadıkları ilginç anıyı anlattı.
AK Parti'nin ilk yılları. Edebali ve Hıdıroğlu, parti aracıyla seçim çalışmaları için Kayapa Mahallesi'ne doğru giderken, o günlerin moda olan hareketli Hint şarkısı Chori Chori Gori'yi dinlerler. Parça hareketli ve dinleyenleri neşelendiren türden bir şarkıdır.
Mahalle merkezine doğru yaklaşırken, Edebali ve Hıdıroğlu şoföre,' biz işaret edince partinin seçim şarkısını çal' talimatı vererek, kahveye doğru yürümeye başlarlar. Kalabalık toplanınca da Hıdıroğlu, uzaktan el işaretiyle parti şarkısının çalınması ister. Ancak şoför CD'yi değiştirmeyi unutmuştur. Ortalık Chori Chori Gori ile inlemeye başlar. Olayın farkına varan Hıdıroğlu, el kol hareketleri ile şimşek hızında araca giderek, CD'yi değiştirir.
Edebali, öyküyü anlattıktan sonra her seçim döneminde Hıdır-oğlu'nun araca doğru koştuğu anların aklına geldiğini ve güldüğünü de sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.