Hava Durumu

Gördüğümüz geleceğe ne kadar hazırız?

Yazının Giriş Tarihi: 10.04.2019 08:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.04.2019 08:05

Alman filozof Immanuel Kant'ın 17'nci yüzyılda 'aklını kullanma cesaretini göster' sözü aydınlanmanın özetidir.
İnsanoğlu tıpkı aydınlanma çağındaki gibi bir dönüşümün eşiğinde. Üstelik bu kez gelecekte neler olacağını biliyoruz. İnternetle birlikte bambaşka bir boyut kazanan teknolojinin üretim süreçlerini nasıl değiştirdiğine tanıklık ediyoruz.
Peki, gelecek bizim elimizde mi veya sürdürülebilir bir geleceği inşa edebilir miyiz?
KalDer Bursa Şubesi ve Bursa Sanayici ve İşinsanları Derneği'nin (BUSİAD) işbirliği ile bu yıl 17'ncisi düzenlenen Kalite ve Başarı Sempozyumu'nun ana teması bu yüzden 'Gelecek Elimizde' olarak seçildi.
Dün hem sempozyumun tanıtımı hem de 2018 Mükemmellik Ödülü süreciyle ilgili düzenlenen toplantıda, konuşan KalDer Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Elbay, baş döndürücü bir şekilde değişen yaşamda sürdürülebilir iş ve yaşam kalitesine rehber olmak istediklerini anlattı.

BUSİAD Başkan Yardımcısı Buğra Küçükkayalar ise bu değişimin Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeler için sınıf atlama şansı yarattığına vurgu yaparak bana göre önemle altı çizilmesi gereken şu mesajı verdi:
'Geleceği görebilen kabileler, imparatorluklar ve milletler bir dönem önce egemen olanların önüne geçmedi mi? Bizler de eğer artık herkesin gördüğü geleceğe göre değerler dizimizi değiştirip, örgütlenebilir ve eğitim sistemimizi de buna uyarlarsak bu yüzyılın ikinci çeyreği ve sonrasında söz sahibi ülkeler arasında olmamamız için hiçbir neden yok'
Bu yılki sempozyumun önemli konukları da var. Yapımcı-Senarist Birol Güven, Fütüristler Derneği Başkanı Eray Yüksek, belgesel yapımcısı Coşkun Aral, Orkestra şefi Gürer Aykal'ın yanı sıra dijital değişim uzmanları konuşmacı olarak katılacak.
Tabii bir de merakla beklenen Bursa Mükemmellik Ödülü var. Bu yıl finale Erdem Kaya Patent, Limak Enerji Uludağ Elektrik ve Yönetim Akademisi kaldı. 13 Nisan gecesi düzenlenecek törende ödülü alan firma açıklanacak.
Bu ödül, firmaların kalite yolculuğunda önemli mesafeler kaydetmesini sağlarken, Avrupa ve dünya çapındaki kalite yarışmalarına giden yolu da açıyor.

YENİDEN SAYIMDA OJE TESTİ

Türkiye, İstanbul'daki seçim sonuçlarını merakla bekliyor. Yapılan itirazlar sonucu önce geçersiz oylar sayıldı. Tüm ilçelerdeki oyların yeniden sayımı ile ilgili AK Parti'nin yaptığı talep reddedilince ardından 21 ilçede belirlenen 51 sandık sondaj yöntemiyle incelemeye alındı.
İtirazların yapıldığı ilk günden beri İstanbul'da bulunan ve yeniden sayımlara nezaret eden CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, halen Üsküdar'daki 5 sandığın sayımında bulunuyor. Kayışoğlu'nun dün sosyal medya hesabından yaptığı tırnaklarına oje sürdüğü fotoğrafın yer aldığı paylaşım dikkatimizi çekti.
'Sandık nöbetinde oje sürüyoruz. Bir sorun niye?' diyen Kayışoğlu, sorunun yanıtını da kendisi verdi:
'Pusuladaki kırmızı çizginin bir işaret değil, istemsiz bir oje izi olduğunu, dolayısıyla oyumuzun geçerli olduğunu erkek üyelere kanıtlamaya çalışıyoruz. Sevgili kadınlar kulağımıza küpe olsun, oy kullanmaya da sandık kuruluna da ojeli gitmeyin'

ŞEHİR HASTANESİ'NE TEMİZLİK VE GÜVENLİK PERSONELİ ALINIYOR

Bursa'nın en büyük sağlık tesisi olacak 1355 yataklı Şehir Hastanesi açılış için gün sayıyor. Tabelaları asıldı, içindeki teknik malzemeler ve yatakların montajına bile başlandı.
Böylesine büyük bir hastane için hem sağlık personeli hem de diğer hizmetler için çok sayıda elaman alınacak. Geçtiğimiz günlerde hastanede bine yakın hemşirenin görev alacağını öğrenince şaşırmıştım.
Sağlık personeli için nasıl bir yöntem izlenecek bilemiyorum ama güvenlik ve temizlik personeli için ilgili şirket çalışmalara başladı bile. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın Altıparmak'taki İstihdam ofisini kullanan şirket, İŞKUR görevlileriyle birlikte başvuruları kabul etmeye başladı. Güvenlik görevlisi için lise mezunu ve 40 yaşaltı, temizlik görevlileri için ise sadece 40 yaşaltı şartı aranıyor. Başvurular 11 Nisan'a kadar devam edecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.