Hava Durumu

'Ferrari'siz Bilge Güney Amerika'da

Yazının Giriş Tarihi: 07.09.2017 08:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.09.2017 08:57

Yer; Güney Amerika ülkelerinden Peru.
Arka planda zirvesi karlı And Dağları, onun etek-lerinde dünyanın yedi harikasından biri olan İnka uygarlığına ait Machu Picchu antik kenti.
Önünde gururla poz veren ise Bursalı Selçuk Tanaydın.


Bilge olmadığı için Ferrarisi'ni satmamış ama yüreğinin istediği yere gitmeyi başarmış.
10 yıl, dile kolay 10 yıl Bosch fabrikasında vardiyalı işçi olarak hayallerini gerçekleştirmek için çalışmış.
Üzerindeki poları fabrikada çalışırken üç yıl giymiş ve inatla yenisini almadığı için kolları yıpranmış. 3 yıl boyunca hayaller kurmuş işyerinde, 'Bu polarla bir gün dünya turuna çıkacağım, seni de götüreceğim. Gezdiğim ülkelerin bayraklarını dikeceğim üzerine ' demiş ve dediğini de yapmaya başlamış.
En üstte diğerlerine göre büyük olan Türk bayrağı altında da şimdiden sayısı 6'ya ulaşan Güney Amerika ülkelerinin bayrakları.
Nisan ayında önce Arjantin'e uçmuş. Buenos Aires'ten yola çıkarak sırasıyla Uruguay, Brezilya, buraya bir parantez açmak lazım, Amazonlar'da bir haftalık tekne yolculuğu ile Kolombiya'ya, ardından Ekvador ve Peru.
10 gün sonra Meksika, oradan Küba'ya geçecek.
Daha bitmedi. Sırada diğer Orta Amerika ülkeleri var, Panaması'ndan Guatemala'sına Nikaragua'sına kadar dolaşacak.

İzlenimlerini şimdilik sosyal medya hesaplarından paylaşıyor.

Gıpta ile bakmamak elde değil...
En son And Dağları'nda 2360 metre yükseklikte Urubamba Vadisi üzerinde kurulmuş Machu Picchu'ya 200'den fazla merdiven sistemiyle birbirine bağlı efsane kenti ziyaretini anlatıyor.
En ilginç anılarından biri de Güney Amerika'nın kuzeydoğusundaki Ekvador'un başkentiyle ilgili.
Güney Amerika yolculuğu öncesi trekking ve dağcılığa meraklı olan Tanaydın, 2543 metre yüksekliğindeki Uludağ'ın zirvesine tırmanınca etekleri zil çalmış.
Fakat Quito'ya geldiğinde bunun aslında o kadar önemli olmadığının farkına varmış. Çünkü kent 2850 metre rakımda kurulmuş.


Tanaydın, "Uludağ'ın zirvesine çıkınca büyük şeyler başardım zannediyordum. Bir tek Haka dansı yapmadığım kalmıştı. Adamlar Uludağ'dan yükseğe şehir kurmuş ellerim arkamda üç gündür geziyorum" sözleriyle şaşkınlığını sosyal medya paylaşımında anlatmış.
Bursa'ya dönüşünce kim bilir ne anılar biriktirmiş olacak. Bursa Hakimiyet okurları için ilk röportaj sözünü şimdiden aldım.

•5 ülke dolaşan kedi...

Tanaydın, Güney Amerika'yı dolaşırken Kolombiya'nın Medellin kentinde kendisi gibi gezgin Elif Safiye Üzer ve kedisi Cuchumelo ile tanışmış okumanızı biraz kolaylaştırayım; Kuşumelo diye okunuyor. O kendi türünün en akıllısı olarak nitelendirilen bir smokinli kedi.
İstanbullu olan Üzer, 7 yıldan beri yollarda bisikletiyle dünyayı dolaşıyor. Kuşumelo'yu üç haftalıkken Medellin'de sokakta bulup sahiplenmiş. Çadırda ve bisikletinin önündeki sepette büyümüş.

Göğüs tasmasıyla doğada gezen Kuşumelo, Üzer'in bisikletinin önündeki sepette yağmur, kar, sıcak soğuk demeden kilometrelerce yolculuk yapmış. Bugüne kadar Kolombiya, Ekvador, Meksika ve Peru'yu gezmiş. Meksika'ya uçakta gidip Kolombiya' ya geri gelmişler. Meksika'da geçirdikleri kazada bisikletlerine otomobil çarpması sonucu geçirdikleri kazada Elif Safiye Üzer'in omzu kırılırken, Kuşumelo'ya bir şey olmamış.
Sahibesini dağların zirvesinde de yalnız bırakmamış. 4750 metre yükseklikteki Punta Union'da gururla poz vermiş. Kuşumelo'nun maceraları devam ediyor. Halen Peru'dalar ve Bolivya'ya doğru yolculuk hazırlığı yapıyorlar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.