Hava Durumu

Erdoğan'ın Bursa gezisinin şifreleri

Yazının Giriş Tarihi: 06.08.2019 09:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.08.2019 09:04

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pazar günü yaklaşık 8 saat kaldığı Bursa'da, kent tarihi açısından büyük önem taşıyan Şehir Hastanesi ve İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu'nun açılışını yaptı. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde de AK Partilerle bir araya geldi.
Geziyi birkaç açıdan değerlendirmek gerekir...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim sonrası teşekkür gezilerine en yüksek oy alan yerlerden başlamayı gelenek haline getirdiğini biliyoruz. Erdoğan, bu kez tercihini ani bir kararla en yüksek oy oranı yerine AK Parti'nin kazandığı en büyük büyükşehirden yana kullandı.
İkincisi; otoyol İstanbul, Bursa, Balıkesir, Manisa ve İzmir arasındaki ulaşımı sağlayacak. Açılış için tören yerinin Bursa olarak seçilmesi yine Erdoğan'ın Bursa'ya verdiği önemin göstergesi. Bursa'ya ilgisini konuşmasına başlar başlamaz, 'Bursa'yı özlemişiz' sözleriyle dile getirdi.
Üçüncü önemli değerlendirme AK Parti ile ilgili. Önümüzdeki süreçte AK Parti'den ayrılanların parti çalışmaları Türkiye'nin önemli siyasi gündemlerinden biri. Resmi törenlerin yanı sıra Erdoğan'ın çok geniş katılımla partililerle bir araya gelmesi, onların taleplerini birinci ağızdan dinlemesi bu açıdan önem taşıyor.

Bu buluşmayı bayram sonrası için konuşulan kabine değişikliğinin yanı sıra AK Parti kongrelerinin erkene alınması kapsamında değerlendirmek gerekir.
Erdoğan'ın Bursa gezisinin değerlendirmesini TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu'na sorduk. O da ağustos sıcağında şehir merkezinden 30 kilometre uzakta olmasına rağmen törene gelen 40 bin Bursalıya teşekkür ederek anlattı.
Bu arada törene 40 bin kişinin katıldığı tespiti Bursa Valiliği'ne ait. Çavuşoğlu da oradan aldığı bilgiyi bize aktardı.
Hizmete giren otoyol ve Şehir Hastanesi'nin Bursa açısından çok önemli olduğuna vurgu yapan Çavuşoğlu, siyasi görüşü, partisi ne olursa olsun bu hizmetlerden Bursa'nın yararlanacağına dikkat çekti ve hizmetlerin milletin gözünden düşürme çabalarını ise eleştirdi.
Gelelim Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında dile getirdiği Yüksek Hızlı Tren ve raylı sistemin Şehir Hastanesi'ne uzatılması konusuna. Sağlık Bakanının Bursa'ya yaptığı ziyarette raylı sistem konusunun ele alındığını hatırlatan Çavuşoğlu şu bilgiyi verdi:
'Sağlık Bakanının incelemesi sonrası konu Ulaştırma Bakanlığı ile görüşüldü. Raylı sistemin yapımına çok kısa sürede başlanacak. Bunun için 'Acele Kamulaştırma' yöntemi kullanılacak. Bu zaman kaybını önleyecek'

'HIZLI TREN, TIPKI ŞEHİR HASTANESİ GİBİ BİTECEK'

Peki, Yüksek Hızlı Tren?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında özellikle hızlı trene yer vermesi. Bursalı vekillerin çabalarının sonucu. Çavuşoğlu da geçtiğimiz günlerde hem Ulaştırma Bakanı hem de Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Dairesi Başkanı Naci Ağbal ile konuyu görüşmüş. Ağbal, Çavuşoğlu'nun Başbakan Yardımcılığı yaptığı dönemdeki kabineden bakan arkadaşı.
Hakan Çavuşoğlu, şehir hastanesinin yapım aşamasındaki tartışmaları hatırlatarak, yanıt verdi:
'Yer seçiminden inşaatın başlamasına birçok tartışma yaşandı. Ama bugün hastane hizmete girdi. Hızlı tren inşaatı gecikti ama hiç kimsenin şüphesi olmasın o da bitecek'.

OTOYOLA 4 YENİ KAVŞAK ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

Erdoğan'ın ulaşıma açtığı otoyolun Bursa geçişlerine yeni kavşakların eklenmesi konusunda talepler var. AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin, hem şehir hastanesi hem de otoyolun her aşamasını en yakın takip eden isimlerden biri.
Kavşak projelerini sorduğumuz Dr. Esgin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gezisini değerlendirerek yanıt verdi. Törenlerin Bursa'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gösterdiği ilgiyi bir kez daha gözler önüne serdiğini kaydeden Dr. Esgin, tören sonrası Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan ile yaptığı görüşmeyi anlattı.
Türkiye'nin en önemli ihracat merkezlerinden biri olan Bursa'nın hızlı tren konusunda önceliğinin olması gerektiğini Bakan Turhan'a ileten Dr. Esgin, otoyola Hasanağa-Akçalar, DOSAB, TEKNOSAB ve Mustafakemalpaşa ve OSB'sinin bağlantı yolu yapılacağını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.