Hava Durumu

Erdoğan'a niyet Yıldırım'a kısmet

Yazının Giriş Tarihi: 26.02.2018 07:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.02.2018 07:33

Bursa, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretinin ardından bir aylık gibi kısa bir süre sonra Başbakan Binali Yıldırım'ı ağırladı.
Mekanlar aynıydı. Önce hastane alanında vatandaşlara hitap, ardından Tofaş Spor Salonu'nda kongre.
Yıldırım'ın programındaki fark ise Erdoğan gibi belirlenen saatte uymamasıydı. Üç saat gecikmeyle gerçekleşen programlar nedeniyle hem dışarıda hem de salonun içindeki ilgi büyük ölçüde azaldı.
Başbakan beklenirken salonda yapılan konuşmalar bile partililerin sıkılmalarını engellemedi.
Salonda partililere seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bir elin nesi var iki elin sesi var vurgusuyla birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da konuşmasında, istifa ederek görevlerinden ayrılan AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun ve Büyükşehir Belediye eski Başkanı Recep Altepe'ye yaptıkları hizmetten ötürü teşekkür etti.
Başbakan Yıldırım'ın salona gelişiyle heyecan geri döndü ve konuşmasına Bursa'ya övgüler yağdırarak başladı. Bursa'nın bir cihan devletinin doğduğu topraklar ve en büyük medeniyetin temellerinin atıldığı yerler olduğunu vurguladı. Bursa'yı bir çiçek bahçesine benzeten Yıldırım, 'Bursa'yı her bir çiçek bahçesi gibi rengârenk görüyorum. Asırlık çınarların gölgesinde hem bu toprakların hem Balkanlar'ın, Rumeli'nin Kafkasya'nın ve daha birçok coğrafyanın renkleri bir arada' dedi.
Bursa'nın 2002 yılından beri AK Parti'yi yalnız bırakmadığını ifade eden Yıldırım, 2019 yılında yapılacak seçimlerde Bursa'nın destan yazmasını istedi. Yapılan yoğun tezahürat üzerine de, 'Maşallah Bursa işi bitirmiş, Bursa bu iş tamam diyor, Bursa'ya yakışan da budur' dedi.
Hem Yıldırım'ın İzmit'ten geç gelmesi hem de BTSO Başkanı İbrahim Burkay'ın kardeşi Ahmet Tevfik Burkay'ın tedavi gördüğü İstanbul'da yaşamını yitirmesi nedeniyle Bursa programı değişti. Başbakan'ın BTSO'nun Merinos AKKM'de işadamlarıyla yemeği ve Valilik ziyaretleri iptal edildi.
Asıl önemli görüşme ise Büyükşehir Belediyesi'nde gerçekleşti. Görevdeki üç buçuk ayını dolduran Başkan Alinur Aktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bursa gezisinde hazırladığı raporu sunacaktı. Ancak, Erdoğan'ın İstanbul'daki programı nedeniyle bu görüşme gerçekleşmeyince Aktaş'a Beştepe için randevu verildi.
Bu randevu öncesi Aktaş, hazırladığı içinde Yıldırım'dan başlayıp Şehir Hastanesi'ne kadar ulaşacak 13,5 kilometrelik yeraltından metro projesinin de yer aldığı dosyayı bu görüşmede Başbakan Yıldırım'a sundu. Aktaş'ın dosyayı birlikte hazırladığı Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Vali İzzettin Küçük ve İl Başkanı Ayhan Salman da görüşmede yer aldı.
Basına kapalı olarak gerçekleştirilen bu görüşmenin sonuçları önümüzdeki günlerde ortaya çıkar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.