Hava Durumu

Erdem Saker'den yeni fuar merkezi uyarısı

Yazının Giriş Tarihi: 24.01.2018 08:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.01.2018 08:15

Bursa Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından Erdem Saker, kent sorunlarının en yakın takipçisi. Büyükşehir meclislerini aksatmadan izlerken, Sivilay Derneği'nde ve haftalık Ekohaber gazetesinde Bursa ile ilgili tespit ve önerilerini kamuoyuna aktarıyor.
Saker, geçtiğimiz ay yazdığım 'Fuar treni kaçırılmadan yeni merkez kurulmalı' başlıklı yazımdaki rakamlardan yola çıkarak iki hafta üst üste fuar alanıyla ilgili tespitlerini Ekohaber'deki yazısında anlattı.
Yeni fuar alanı açıklamaları yapan kent yöneticilerine seslenen Erdem Saker, 1994-1999 döneminde hazırlanan Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi Projesi'nin incelenmesini istedi.
Avrupa'da yapılan incelemeler sonrası Münih fuar merkezinin Bursa için örnek seçildiğini anlatan Saker, buna kongre merkezi ve otel projelerinin de eklendiğini hatırlattı. 500 dönümlük alana fuar merkezinin yerleştirildiğini ifade eden Saker, bu projenin belediye yönetimi değişince 'Geçmiş dönem projesi' sari hastalığına yakalanarak çöpe atıldığını ve daha sonraki yıllarda görev yapan belediye başkanları ve BTSO yöneticilerinin böyle bir projeden haberdar olmadığını ifade etti.
Atatürk Kong-re ve Kültür Merkezi yapılırken de bu konuyu kent gündemine sunduğunu ve 'Yanlış yapıyorsunuz. Kongre merkezi fuar merkezinin içinde yer alıyor. Projesi hazır onu yapın' uyarısında bulunduğunu hatırlatan Saker, sitemini şöyle ifade etti:
'Ama dinleyen olmadı. Yetmiyormuş gibi bir de adına fuar eklediler ve kongre salonlarının arasına sıkıştırılmış ancak sergi açılabilecek fuaye alanlarını fuar adıyla işletmeye aldılar. Oysa kongre merkezi fuar alanı ile bütünleşik olacaktı'
Saker bu da yetmezmiş gibi fuar alanından bir bölümünün Adalet Sarayı'na, bir bölümünün de Bilim ve Teknoloji Merkezi'ne tahsis edildiğini belirterek, "Bu yanlışlıklara rağmen Bursa'nın yeni fuar alanına ihtiyacı yok. Mevcut alanı yok saymaya da kimsenin hakkı yok. Halen eldeki fuar projesinin 4 aksı yani yarısı kullanılmaktadır' dedi.

'İsraf hastalığına yakalanmayın'

Yöneticilere seslenen Saker, 'Haydi gelin elinizdeki projeyi tamamlayın. 4 aks daha inşa ederek kullanım alanını katlayın ve 5 bin firma ağırlama kapasitesine ulaşın. Bu da yetmedi diyorsanız. Mevcut alana 4 aks daha yerleştirme imkanınız var. Vali ve büyükşehir belediye başkanına sesleniyorum: Lütfen bu önerileri değerlendirin ve ekonomimizi israf hastalığına yakalatmayın'

Erdoğan, Bursa'daki hangi siyasetçiyle aynı gün doğdu

' Bursa ışığı olduğu gibi yine dört bir yanda çınlıyor, su sesleri ledünni bir rüya gibi etrafı dolduruyor ve yıkılmış imparatorluğun dört yanından gelmiş muhacir çocukları bu ışığın altında ve bu su sesleri içinde tıpkı kuruluş asrının çocukları gibi oynuyorlar'
Bu sözler, Ahmet Hamdi Tanpınar'ın 77 yıl önce 8 Mart 1941'de yayınladığı 'Beş Şehir' kitabının başlangıç bölümünde yer alıyor.
Aynı yıl, artık hafızalarımıza kazınan Bursa'da Zaman şiirini de yayınlıyor Tanpınar...
Bacıbey Kent Kültürü Derneği ve Uludağ Organize Sanayi Bölgesi, bu güzel şiirin 77'nci yıl anısına 'Bursa ışığına ışık katanlar' ajandası hazırlamış.
Ajanda, bilinenin aksine 24 Ocak'ta başlıyor. Çünkü 24 Ocak 1962 Tanpınar'ı kaybettiğimiz tarih. Sayfaları ise Bursa'nın yetiştirdiği bugün aramızda olmayanların da yer aldığı Bursa'nın ışığına ışık katanlara ayrılmış.
Bacıbey Kent Kültürü Derneği Başkanı Sosyolog Mutlu Çınar tarafından hazırlanan ve milletvekillerinden belediye başkanlarına, gazetecilerden tarihsel kişiliklere kadar doğum günleri de yer verilmiş.
Ajandanın 26 Şubat tarihli sayfasına geldiğinizde ilginç bir tesadüfle karşılaşıyorsunuz. 26 Şubat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın doğum günü. Aynı gün Başbakan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu da dünyaya gelmiş. Tabii aralarında 18 yıl farkını da unutmamak lazım.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.