Hava Durumu

Erdem: Mutfakta olmak daha güzeldi

Yazının Giriş Tarihi: 17.04.2019 08:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.04.2019 08:10

Yerel seçimlerde CHP'nin en rahat olduğu yer Nilüfer'di. Mustafa Bozbey'le üç dönem birlikte çalışan daha doğrusu işin mutfağında yer alarak, projelerin altında imzası bulunan Turgay Erdem, kampanyasını da aynı hizmet anlayışının devam edeceği propagandasıyla yürüttü.

Tahmin edilen de oldu; Erdem, Bozbey'in 2014'te 54,7'ye çıkardığı oy oranını yüzde 62,09'a taşıyarak başkanlık koltuğuna oturdu. Kuşkusuz Bozbey'in Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmasının etkisi de yadsınamaz.
Erdem, seçim sonrası ilk kez bu yıl 18'incisi düzenlenecek Nilüfer Uluslarası Spor Şenlikleri'nin tanıtımı için basının karşısına çıktı. Törenden sonra Turgay Erdem ile yıllardır Bozbey'i görmeye alıştığımız makam odasında sohbet imkanı bulduk.

Oda değişmemişti. Hatta Bozbey'in fotoğrafları hâlâ duvarları süslüyordu. Ama yönetimde değişiklikler olacağı sinyali dünkü meclis toplantısı öncesi verildi. Başkan yardımcılıklarına CHP'den meclis üyesi seçilen Zafer Yıldız, Osman Ayradilli ve Remzi Çınar'ın yanı sıra BUSKİ'den transfer Adem Vural getirildi.

CHP eski il başkanlarından Zafer Yıldız, kampanya boyunca Şadi Özdemir ile birlikte Bozbey'e en yakın isimlerden biriydi. Osman Ayradilli ise büyükşehir belediyesi meclisinde yıllarca süren görevinin ardından artık idarecilik koltuğunda oturacak. Remzi Çınar'ı ise elektrik mühendisleri odası başkanlığından tanıyoruz. En sürpriz isim ise Adem Vural oldu.

Merak edilen bir konu da İYİ Partili meclis üyelerinin yönetimde yer alıp almayacaklarıydı. Erdem, İYİ Partili meclis üyelerine önemli komisyonlarda görev verildiğini açıkladı ve ekledi: 'Onlardan da böyle bir talep gelmedi'
Peki, başkanlık nasıl gidiyor?

Turgay Erdem, yıllardır belediyenin mutfağında olmaya alışmış. Şimdi protokol ve resmiyetten pek memnun değil gibi. Bunu da açık yüreklilikle söylüyor: 'Mutfakta daha rahattım.'

NİLÜFER'İN BORCU 140 MİLYON, ERDEM'DEN TASARRUF MESAJI

Başkanlık koltuğuna oturur oturmaz Erdem, stratejik plan hazırlıkları için kolları sıvadı. 6 ay içinde de 5 yıllık planı revize edecek. Plan hazırlıklarında da bugüne kadar vermiş oldukları sözler yol haritasını oluşturacak. Tabii bütün bunlar bütçe dengeleri göz önüne alınarak yapılacak.

Çünkü ekonomik sıkıntılar en çok belediyeleri etkileyecek. Merak edip belediyenin borcunu soruyoruz. Borç miktarı 140 milyona ulaşmış. Bunda geçtiğimiz yıllarda neredeyse yüzde 97'lere ulaşan emlak vergisi tahsilatlarının gerçekleşme oranının yüzde 69'a düşmesinin yanı sıra sanayi bölgelerinden emlak vergisi alınmamasının da etkisi büyük. 7 sanayi bölgesinin bulunduğu Nilüfer'in bu düzenleme nedeniyle 30 milyon lira kaybı söz konusu.
Turgay Erdem'e göre, harcamalarda biraz fren yapılması gerekiyor. Son yıllarda yapılan seçimler harcamaları ar-ttırdı. Türkiye'nin artık tasarrufa ihtiyacı var.

'AKDOĞAN BENİ SİYASETE DAVET ETTİ'

Erdem'e kutlama ziyaretleri de aralıksız sürüyor. Görüşmemiz sırasında CHP eski il başkanlarından Gürhan Akdoğan makam odasına gelerek sohbetimize katıldı. Hem Akdoğan hem de Erdem'in akademik oda geçmişleri var. O dönemi çok iyi hatırlıyorum; Akdoğan makine mühendisleri, Erdem de mimarlar odası başkanıydı. Bursa'nın sorunlarına sahip çıkılmasıyla ilgili ortak çalışmalara imza atıyorlardı.


O dönemi konuşurken, Erdem, siyasete Akdoğan'ın daveti üzerine girdiğini açıkladı. Akdoğan, büyükşehir belediye başkan adaylığına soyunmuş, Erdem'i de birlikte çalışmaya davet etmiş.

Bu arada, şenliği de unutmamak gerekir. İki milli bayramı kapsayacak şekilde 20 Nisan 20 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen şenliğe bu yıl 166 okuldan 21 bin 240 öğrenci 2 bin 470 takımla katılacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.