Hava Durumu

Erdem kendini savundu, CHP'liler yalnız bırakmadı

Yazının Giriş Tarihi: 09.08.2019 09:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.08.2019 09:02

Sosyal medyanın güçlenmesiyle zor bir iş olan yerel yöneticilik ve özellikle belediye başkanlığı ateşten gömlek haline geldi. Yanlış bir iş yapıldığında bir kent hatta ülkedeki tüm duyarlı kesimler adeta denetçi gibi görev yapıyor. Bu sadece mevcut durumu değil, geçmişte yapılanları da kapsıyor.
Mustafa Bozbey'in 20 yıllık görev süresinin ardından 31 Mart seçimlerinde rekor oyla Nilüfer Belediye Başkanlığı'na seçilen Turgay Erdem, kampanya döneminden itibaren çoğunluğu sosyal medyada yer alan kendisiyle ilgili iddialarla uğraşıyor.
En son sosyal medyada başlayan 'Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Hasanağa Mahallesi'nde kaçak villa yaptı' haberleri daha sonra yayın organlarına taşındı. Bu süreçte suskunluğunu koruyan Erdem, konu sınırlı gündemiyle toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi'nde tartışma yaratınca kendini savunmak için basının karşına çıktı.

Basın toplantısına CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, CHP'nin Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri Osman Ayradilli, Ercan Korkmaz ve Şahin Sevinç de katılarak, Erdem'in yanında olduklarını gösterdiler.
Peki, Erdem iddialara ne yanıt verdi?
Erdem ve CHP'lilerin açıklamaları çok uzun olduğu için başlıklar halinde özetleyeyim:
-Söz konusu yapı bana ait değil. Mülk sahibi kişi arkadaşımın kardeşi.
-İnşaat benim başkanlık sürecimden önce başladı. Belediyenin yada kişisel olarak benim işi kolaylaştırma yönünde tavrım olmadı.
-İddialara konu olan yapı İmar Barışı kapsamında 28 Ağustos 2018'de yapı kayıt belgesi aldı.
-O villada ikamet etmiyorum. Ara sıra gidiyorum. Netice itibarıyla bakanlık tarafından verilmiş belgesi var.
-Bu iddialar beni itibarsızlaştırma girişimi. 31 Mart sonrası başarı gösteren CHP'li başkanlara karşı yapılıyor. -Belediye olarak söz konusu taşınmazla ilgili bakanlığa yazı gönderdik. Oradan gelecek görüşe göre, yasal işlem uygulanacak gerekirse yıkımı yapılacak.
Erdem, toplantıda Büyükşehir Meclisi'ndeki tartışmalarda yaptığı çağrıyı basın toplantısında yineledi:
'Bursa'da binlerce kaçak yapı var. Gelin 31 Aralık 2017'den sonra yapılan kaçak yapıların hepsini yıkalım ve yıkmaya buradan başlayalım. Ben varım. Siz de var mısınız?'

'BU KONUDA İLK VE SON KEZ KONUŞUYORUM'

Basın toplantısının en dikkat çekici bölümüyse Erdem'in özel hayatına ilişkin açıklamalarıydı. Seçim kampanyası döneminde de gündeme gelen bu iddialarla ilgili ilk ve son kez konuştuğunun altını çizen Erdem, bu iddiaları da çirkin olarak nitelendirdi.
Erdem, ailesinde yaşanan çatlak nedeniyle 2014 yılından beri evden ayrı yaşamaya başlamış. Hukuki süreç devam ediyormuş. 'Ben aile birliğine, kutsallığına inanan biriyim' diyen Erdem'e göre, yapılanlar, çok eşli bir hayat yaşıyormuş gibi algı yaratılarak kadın kamuoyunu kışkırtma çabası.
İşin özeti; Erdem konuştu, partisi destek verdi. Bakalım Bursa kamuoyu Erdem'in açıklamalarını nasıl karşılayacak?
Önemli bir not; toplantıda söz alan Büyükşehir Meclis Üyesi Osman Ayradilli'den geldi. Ona göre, Alinur Aktaş, toplantıda olsa bu konu gündeme gelmezdi. Çünkü bu davranış mevzuata aykırı ve çirkin. Aktaş, 15 yıllık başkanlık deneyimi olduğu için bunları bilir, izin vermezdi.

LOGODAN YANA DERDİMİZ BÜYÜK...

Bursa Valiliği, logosunu yeniledi. Gerçekten çok çirkin olan eski logo yerine yenisini Bursa Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü'nden Doç. Dr. Sezin Türk Kaya çizdi. Resmi bir kurum için bana göre güzel bir çalışma.
Cumhurbaşkanlığı ve diğer bakanlıklarla bütünlük olması amacıyla tasarlanan yeni logoda, Cumhurbaşkanlığı forsunda olduğu gibi 16 yıldız, ortasında ise çınar yaprağı üzerinde ay ve yıldız yer alıyor.
Yeni logoyla ilgili haberler basında yer alınca yanlış bir algı oluştu. Bursa'nın kent logosu değişti gibi değerlendirmeler yapılmaya başlandı. Oysa değişen sadece valiliğin resmi sembolüydü. Bunun sosyal medyadan paylaşınca oldukça ilginç yorumlar gelmeye başladı. 'lale'li logo Bursa'yı öylesine yaralamış ki herkesin derdi büyük. Valiliğin logosunu 'çınar yaprağı' ve 'okunamaz oluşu' nedeniyle eleştiriler eskisinden kurtulduğumuz için sevinip destekleyenler de var.
Demek ki artık Bursa'nın 'lale'li logo ucubesinden kurtulma zamanı geldi. Hatta geç kalındı bile. Gerekirse bunun için uluslararası düzeyde yarışma bile yapılmalı. Ancak, işin olmazsa olmazı 'Bursalılara danışılması'

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.