Hava Durumu

Dündar, üçüncü döneme iddialı geliyor

Yazının Giriş Tarihi: 16.01.2019 08:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.01.2019 08:41

Bursa'nın kalbi olan Osmangazi'yi sadece bir merkez ilçe belediyesi olarak değerlendirmek yanlış olur. Osmangazi, 856 bin 770'e ulaşan nüfusuyla Türkiye'nin aralarında Trabzon, Erzurum, Malatya, hatta 4 bin daha artsa Eskişehir'i bile geçecek büyüklükte.
Üstelik, nüfus ve ekonomik büyüklüğünün yanı sıra Bursa'nın önemli sembollerine de ev sahipliği yapıyor. Koza Han'dan Kapalı Çarşı'ya, Ulu Camii'nden Osman Gazi ve Orhan Gazi türbelerine, Somuncu Baba'ya ve Üftade hazretlerine kadar uzanan tarihi zenginlikler Osmangazi'de yer alıyor.
Tüm bu özellikleri dolayısıyla Bursa siyasetinin de kalbi Osmangazi'de atıyor. AK Parti'nin hafta sonu aday tanıtım toplantısında da yeniden aday gösterilen Mustafa Dündar'ın salona girişindeki coşku da bunun en önemli göstergelerinden biri.
Dün AK Parti Osmangazi İlçe Başkanlığı'nda, Mustafa Dündar'la basının karşısına çıkan İlçe Başkanı Ufuk Cömez de tanıtım toplantısındaki coşku ve birlikteliği, 31 Mart seçim zaferinin müjdecisi olarak nitelendirdi ve Cumhur İttifakı'yla 18 belediye başkanlığını kazanacaklarını söyledi.
Cömez, yerel seçim kararı açıklandığı günden itibaren sahada olduklarını ve seçime kadar gece gündüz demeden çalışacaklarını ifade ederek, 'Osmangazi'de girmedik sokak, çalmadık kapı bırakmayacağız' sözleriyle kampanya stratejisini özetledi.
Osmangazi Belediyesi kurulduğundan beri 2 dönem başkanlık yapan Mustafa Dündar, bunu üçüncü döneme taşıyarak tarih yazmak istiyor.
Basın toplantısında, "isim açıklama tarihindeki uzama" dolayısıyla adaylık sürecinin ilgiyle takip edildiğini vurgulayan Dündar, 'Sonuçta genel merkezimiz 10 yıllık faaliyetimiz ve Bursa'nın isteği doğrultusunda kararını verdi' dedi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhur İttifakı'nda yer alan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye teşekkür etti.
Görev yaptığı iki dönemde 'reklam belediyeciliği değil, hizmet belediyeciliği yaptıklarını' anlatan Mustafa Dündar, 'Bir yapıp 10 anlatmadık. 10 yapıp bir anlattık. Belki bu da bizim eksiğimiz oldu. Ama hiç önemli değil. Önemli olan hizmet ve hizmetin yerine ulaşmasıdır' diye konuştu.

'TARİHE SAHİP ÇIKMA ASLİ GÖREVİMİZ'

Yeni dönem projelerini önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklayacağını da ifade eden Dündar, önceki gün Osmangazi Belediye başkan adaylarıyla bir araya geldiğini de hatırlattı. Aday adaylarına teşekkür eden Dündar, adayların bu süreçte açıkladıkları projelerin kağıt üzerinde kalmayacağı garantisi verdiğini ve birlikte çalışmaya devam edeceklerini söyledi.
Dündar'ın geçen iki dönemde, ön plana çıkan projelerinden biri Soğanlı kentsel dönüşümü, diğeri ise Panorama 1326 Fetih Müzesi. İki projenin de sadece Bursa'da değil, Türkiye genelinde takdir gördüğünün altını çizen Dündar'ın yeni dönem ile ilgili hedefleri de, kentsel dönüşüm ve tarihi mirasa sahip çıkılmasıyla ilgili olacak.
'Osmangazi'de tarih yazmaya devam edeceğiz' diyen Dündar, rotayı turizme çeviren Bursa için Hisar çevresinin tarihi dokusunun ortaya çıkarılması projesini hayata geçireceklerini söyledi. Tarihi miras konusunun artık belediyelerin asli gö-revi olan temizlik hizmeti gibi temel faaliyet olacağı vurgusunu yapan Dündar'ın kentsel dönüşüm konusunda da vatandaşa çağrısı var.
Demirkapı'daki projenin uygulamaya hazır, Kükürtlü' deki projelerinin de onaylandığını söyleyen Dündar, şöyle devam etti:
'Devlet gelecek vatandaşa ev yapacak algısının değişmesi lazım. Arabamız eskidiğinde galeriye gidip üzerine para verip yeniliyoruz. Eski dairemi vereceğim üstüne daha iyisini alacağım beklentisi yanlış.'

TALEP SIRASI ARTIK SEÇMENDE

Seçimler ve özellikle de yerel olanlar vatandaşların taleplerini dillendirmek için imkan tanıyor. Kimi mahallesine yol, kimi okul, kimileri spor tesisi istiyor.
Bursa'da geçtiğimiz yıllarda Kapalı Çarşı çevresindeki birçok bölgenin üzeri modern teknikler kullanılarak kapatıldı ve özellikle yağışlı havalarda vatandaşlar için korunaklı hale getirildi. Osmangazi'nin en eski çarşılarından biri olan Kayhan esnafı da yerel seçim öncesi üzerinde 'Kayhan mensupları çarşımızın geciken ihtiyacı üst örtüyü yapacağına inandığınız başkan adayını destekleyiniz' pankartını asarak taleplerini dile getirdi.
Bakalım hangi adayın seçim vaatleri arasında Kayhan esnafının isteği yer alacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.