Hava Durumu

'Dört Mevsim Uludağ Çalıştayı' 5-6 Ocak'ta

Yazının Giriş Tarihi: 13.12.2017 07:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.12.2017 07:42

Sadece Bursa'nın değil, Türkiye'nin gözbebeği olan kış turizm merkezi Uludağ'dan dört mevsim yararlanılması amacıyla çok önemli bir adım atılıyor.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun geçen ay Bursa'ya yaptığı ziyarette 15 Aralık'ta yapılacağını açıkladığı Dört Mevsim Uludağ Çalıştayı, TBMM'deki bütçe görüşmeleri nedeniyle 5 Ocak'a ertelendi. Uludağ Bof Otel' de iki gün sürecek çalıştaya Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ile ev sahibi olarak da Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu'nun katılması bekleniyor.


Çalıştay, Uludağ'ın gelecekteki yol haritasını belirleyeceği için geniş kapsamlı olarak gerçekleştirilecek. Bakanlık bürok-ratlarından turizm işletmecilerine, Bursa Büyükşehir Belediyesi'den kamu kuruluşlarına kadar birçok kesimden temsilcilerin katılacağı çalıştay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2008'de verdiği 'Uludağ'ı Davos yapın' talimatının gerçekleşmesi yolunda da önemli bir kilometre taşı olacak. Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2'inci Bölge Müdürlüğü çalıştayla ilgili hazırlıklarını sürdürüyor. Bakan Eroğlu, çalıştay öncesi Uludağ'da birçok açılışı gerçekleştirecek ve Uludağ'ın geleceğine ilişkin müjde de verecek. Bakan Eroğlu'nun resmi açılışını gerçekleştireceği Milli Park girişindeki HGS çalışmaya başladı. Girişler artık HGS ile yapılacağı için park girişindeki sıkışmalar da önlenmiş olacak.

İşletmeciler doğalgaz bekliyor

Otelciler ve turizm işletmecileri çalıştayın Uludağ'ın sorunlarının tespiti ve çözüm yolları bulunması açısından önemli olduğuna inanıyor. Güney Marmara Otelciler Birliği Başkanı Haluk Beceren, çalıştayın geleceği görmek açısından faydalı olduğunun altını çizerek, "İki gün boyunca hem bürokratlar hem bilim adamlarıyla birlikte gelecekte Uludağ'ın nasıl bir şekle bürüneceği masaya yatırılacak. Sonuç raporu bir nevi yol haritası olacak' dedi.


Haluk Beceren'e göre, Uludağ'ın dört mevsim kullanılması için acil yatırımlar var. Öncelik doğalgazın oteller bölgesine getirilmesi olmalı. Ayrıca rekreasyon alanları ve spor tesislerinin de bir an önce yapılması gerekiyor. Bu hem tatil için gelenler hem de günübirlikçiler için önemli. Gelenlere ağaç ve çayır çimen dışında bir şeyler sunulması lazım.

'Doğanbey'i armağan et'

Bursa'nın kalbine saplanan hançer olarak nitelenen Doğanbey ucubelerine çözüm bulunmasıyla ilgili tartışmalar devam ediyor. Dünkü yazımın ardından BTSO Turizm Komitesi Başkanı Hasan Eker ve İnşaat Mühendisi Cengiz Duman'dan iki ayrı öneri geldi. Doğanbey'in yıkılıp Cumalıkızık evlerinden oluşan çarşı, yeme-içme alanları, butik oteller yapılmasını öneren Hasan Eker, bunun gerçekleşmesi halinde Bursa'nın yeni bir turistik alan kazanacağını söyledi.


Cengiz Duman, satılık durumdaki daire fiyatlarının 350 bin lira olduğunu ve kamulaştırmaya toplam 828 milyon harcanacağını söyledi.
Duman'a göre, belediye kasasından böyle bir paranın çıkması mevcut mali yapıya göre mümkün değil.
'Bu durumu bir kampanya haline getiremez miyiz' diye soran Duman'ın, önerisi de şöyle:
"Doğanbey'i Şehrine Armağan Et" denerek ortaya bir kampanya atılsa ve konu üzerindeki hassasiyetini her defasında dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan veya onun adına AK Parti İl Yönetimi ilk daireyi alarak başlatacağı kampanya hiç şüphesiz ki büyük ses getirecektir. Ardından sanayi odalarımız, sanayici ve iş- adamlarımız ve hayırseverlerin katkıları ile hiç şüphesiz ki kimse mağdur edilmeden kısa sürede tüm dairelerin ait oldukları şehre teslim edileceğini düşünüyoruz'
Bu önerinin benzeri Diyarbakır'da 'Sur'da evin olsun' kampanyasıyla gündeme getirilmişti. Bursa için neden olmasın?
Konu tartışılırsa daha iyi öneriler çıkacağından eminim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.