Hava Durumu

Dobruca'da 'Ortak Akıl' için ilk toplantı

Yazının Giriş Tarihi: 22.04.2018 07:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.04.2018 07:33

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 3 Kasım'da göreve başladığı günü 'Ortak Akıl' vurgusu yaparak, kenti Bursalılarla birlikte yöneteceğini söylemişti.
Aktaş, bu ayın ilk günlerinde göreve yeni seçilen Makine Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Fikri Düşünceli'yi, Jeofizik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Murat Arabacı ve Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Ömer Faruk Şahin'i yönetim kurulu üyeleriyle birlikte kabul etmişti. Bu görüşmede, Makine Mühendisleri Odası'nın Akademik Kurul önerisine yeşil ışık yakan Aktaş, önceki akşam yeni seçilen İmar ve Bayındırlık Komisyonu üyeleri ile birlikte Akademik Oda temsilcileriyle buluştu.
Dobruca'daki tesiste yapılan toplantıya İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Albayrak, Mimarlar Odası Başkanı Ömer Faruk Şahin, Jeofizik Mühendisleri Odası Başkanı Murat Arabacı, Şehir Plancıları odası Başkanı Sevilay Çetinkaya ile Harita Mühendisleri odası yönetimi katıldı.
Başkan Aktaş da toplantıyı sosyal medya hesabından, ' Akademik Odalar Birliğimizin değerli yöneticileri ve İmar Komisyonu üyelerimizle birlikte nasıl bir Bursa görmek istiyoruz, şehrimizin daha iyiye ulaşması için neler yapılmalı hususunda güzel bir istişare toplantısı gerçekleştirdik' notuyla duyurdu.
İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, toplantıda ağırlıklı olarak kentsel dönüşüm konusunun ele alındığını ve Başkan Aktaş'ın oda temsilcilerinin görüşlerini dinlediğini söyledi.
Albayrak, toplantıda, Bursa'nın riskli yapı stokunun bulunduğunu ve bu bölgelerde kentsel dönüşümün devam etmesini istediklerini belirtti. Bursa'ya yeni planlama bölgeleri gerektiğini ifade etti ve bunlar yapıldıktan sonra arkasında durulması gerektiğini bildirdi. Albayrak, toplantıda yaptığı öneriyi de şöyle anlattı:
'Yerel yönetim seçimlerine bir yıl var. Bir komisyon kuralım. Bursa'nın sorunlarıyla ilgili proje ve çözüm önerileri hazırlasınlar. Yeni seçilen başkanlara verelim ve 4 yıl bunu hayata geçirmek için çalışsınlar'

Aktaş'ın konuşması umut verdi

Toplantıya katılanlar arasında yer alan Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Ömer Faruk Şahin de, Akademik Kurul oluşturulmasının doğru bir fikir olduğunu ve başkanın bu yönde attığı adımların da umut verici olduğunun altını çizdi.
Bursa'nın geleceğinin iyi planlanması gerektiğini ifade eden Şahin, toplantıda şu görüşleri dile getirdiklerini anlattı:
'Kentsel dönüşüm Bursa için çok önemli. Riskleri azaltmaya yönelik çalışmalar yapılmalı. 1/100 ölçekli plan bu açıdan çok önemli. Bu planda ulaşım ve yoğunlukların azaltılmasına dikkat edilmeli. Biz akademik odaların da bu planlama içinde yer alması gerektiği söyledik'
Şahin, Büyükşehir İmar Komisyonu'nda 4 mimarın yer almasının da Bursa için önemli olduğunu ve ortak çalışmayla kentin geleceğiyle ilgili adımlar atılacağını sözlerine ekledi.
Bu toplantı Bursa'nın geleceği açısından önem taşıyor. Geçtiğimiz yıllarda, akademik odaların görüşü alınmadan verilen birçok karar yargıya taşınmış, bu, hem projelerin aksamasına hem de zaman kaybına yol açmıştı. Ortak akıl yolunda atılan bu adım, önemli projeler bekleyen Bursa'nın önünün açılmasını sağlayacak.

Hayvanat Bahçesi'ne 3 gergedan geliyor

Bursa Büyükşehir Belediye eski Başkanı Erdem Saker, meclis toplantılarını kaçırmıyor. Geçen hafta toplantı öncesi Saker'le sohbet etme imkanı bulduk. Saker'in başkanlık dönemindeki bana göre en önemli eseri Botanik Parkı ve Hayvanat Bahçesi. Hafta sonları bu iki mekan da ziyaretçi akınına uğruyor. Birinde dünyanın dört bir yanından getirilen bitki, diğerinde ise hayvan türleri yer alıyor. Her geçen gün de zenginleşmeye devam ediyor.
Erdem Saker, hâlâ haftanın büyük bir bölümünü bu mekanlarda geçirip projelere katkıda bulunuyor. Ayaküstü görüşmemizde Saker, Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği'nin Üyesi Bursa Hayvanat Bahçesi'ne mayıs ayında yeni konuklar geleceği müjdesini verdi. Avusturya Hayvanat Bahçesi'nden gelecek bir anne ve iki yavru gergedanın yerleri hazırlandı. Yeni konuklarla bahçeye ilgi daha da artacak.
Saker'e Afrika Savanı ve filleri soruyoruz. Saker, filin yerinin hazır olduğunu ve ihale beklediğini belirterek, 'Başkan onay verir ve filin kalacağı yer yapılırsa o da gelir' dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.