Hava Durumu

Cumhurbaşkanı tarifini yaptı, Osmangazi gerçekleştirdi

Yazının Giriş Tarihi: 20.06.2018 07:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.06.2018 07:39

Bugünlerde kısmetimiz tarihi Bursa mekânlarını gezmekten açıldı. Önceki gün Tahtakale, Tuz Pazarı, Reyhan Çarşısı derken, dün Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın daveti üzerine Muradiye'yi dolaştık.
Buluşma noktamız Muradiye'nin hemen girişindeki Bahri Baba Camii oldu. Bu caminin zemin taşları kısa süre önce değiştirilmiş. Daha önce döşenen zemindeki fayanslardan kayan insanlar olduğu için mahalle sakinleri memnun ve Başkan Dündar'a teşekkür ediyor.
Gazeteci arkadaşımız Selahattin Adıgüzeller'le Başkan Dündar'ın peşine takılarak Muradiye Pazarı'na giriyoruz.
Selahattin nüktedan, pazarcıyla sohbet eden Başkan Dündar'ın kendi bahçesinde domates, salatalık, biber yetiştirdiğini öğrenince; Makamında yuva yapan kumrulara gönderme yaparak, 'Kanatlı üretiminden sonra sebzeler de bahçeden. Artık başkanın sırtı yere gelmez' esprisi yapıyor.
Bir belediye başkanı için her- halde en mutluluk verici olay, çarşı pazar dolaşırken, mahalle sakinlerinin gösterdiği teveccühtür. Dündar, hizmet süresinin bitmesine aylar kala bu memnuniyeti yaşıyor. Pazarda, ufak tefek belediye hizmeti talebi dışında başkandan talep edilen en önemli konu iş. Yıllarca simit satarak çocuğunu okutup ekonomist yetiştirdiğini söyleyen yaşlı bir amca, şimdi ona başkandan iş istiyor.
Askerlik Şubesi ve Muradiye Külliyesi arasından yola çıkıp, karşıya geçiyoruz. Restorasyonu yeni tamamlanmış tarihi sarı bina bizi karşılıyor.
Avlusunda iki mezar bulunan binada 3 oda, bir mutfak, sofa yer alıyor. Odalar oldukça yüksek tavanlı ve güzel restorasyon geçirmiş. Sarı boya da ayrı bir güzellik kazandırmış. Binanın tarihi de ilginç. 16'ncı yüzyılda Şeyh Ahmet tarafından Halveti Tekkesi olarak yaptırılmış. Daha sonra Rıfaiyye, Bektaşi ve Nakşibendi Halidiye kolu tarafından kullanılan bina, tekkelerin kapatılmasının ardından bir süre sosyal kulüp olarak değerlendirildikten sonra kaderine terk edilmiş.
İsminin nereden geldiği konusunda iki rivayet olsa da herkes tarafından bilinen adı 'Kediler Tekkesi'.
Osmangazi Belediyesi'nin önce kamulaştırıp ardından 433 bin liraya restore ettirdiği bu tekke binası artık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim konuşmalarında ilk kez dile getirdiği Millet Kıraathanesi olarak hizmet verecek. Kütüphane, okuma salonu ve etüt merkezinin yanı sıra kablosuz internetin de yer alacağı binanın işletmesini belediye yapacak. Merak ettiniz biliyorum onu da başkana sorduk:
Çay ve kek de ücretsiz olacak.

Çavuşoğlu ikram etti, Başkan Dündar ödedi
Seçime sayılı günler kala politikacılar, neredeyse kentin her noktasını dolaşır hale geldiler. Ramazan ayı sona erince de ikramlar başladı. Bu işten en çok simitçi ve mısırcılar memnun olsa gerek. Adaya denk gelen tezgah veya tepside mısır ve simit kalmıyor.
Önceki gün Heykel ve Atatürk Caddesi'nde Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile seçim turuna çıkan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Basak Caddesi girişinde haşlanmış mısır satıcısını görünce yaklaşarak sohbet etti. Çavuşoğlu'nun dağıttığı mısıra ilgi artınca Başkan Dündar, mısırcıya kazandaki mısırların tamamını dağıtma talimatı verdi. Tabii ki bir kazan mısırın hesabını da kendisi ödedi.

İnce ile ABD yolculuğu ve seçim yorumu
Mustafa Dündar'ın asıl mesleği avukatlık. 22'nci dönemde de Bursa milletvekilliği yapan Dündar ile sohbet ederken, konu seçimlere geliyor. Dündar, Osmangazi Belediyesi'nin iftarında, AK Parti'nin Bursa'da en yüksek oy oranına Osmangazi'de ulaşacağını söylemişti. Aynı iddiasını sürdürüp sürdürmediğini soruyoruz. Dündar'a göre, bu iddiası gerçekleşecek. Erdoğan da ilk turda Cumhurbaşkanı seçilecek.
Dündar'ın milletvekilliği döneminden cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ile de anısı var. Parlamentoda birlikte görev yaptıkları yıllarda, ABD'de başkanlık sistemini incelemek için bu ülkeye birlikte geziye gitmişler. Gülerek anlatıyor ama ayrıntılara girmiyor.
Biz gazetecilere de şu şakayı yapmak kalıyor:
'Kim seçilirse seçilsin işin rahat Başkan!'

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.