Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kiptaş modelini örnek aldı

Yazının Giriş Tarihi: 14.12.2018 08:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.12.2018 08:29

Yerel seçimlerde adaylık sürecinde son viraja girilirken, başta mevcut başkanlar olmak üzere aday adayları nefeslerini tutmuş Ankara'dan gelecek haberi bekliyor.
Dosyası AK Parti tarafından üst kurula gönderilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bütçe görüşmeleri sonrası adaylarını belirleyeceği ilçeler arasında bulunan Gemlik'in Belediye Başkanı Refik Yılmaz da heyecanla bekleyenler arasında.
90 aydan beri Gemlik'te belediye başkanlığı görevini yürüten Yılmaz, Baia Hotel'de düzenlenen Sönmez Medya Buluşmaları'nda, hem hizmetlerini hem de geleceğe yönelik vizyon projelerini anlattı.
'Gemlik'te 90 ayda 90 yıllık hizmetten daha fazlasını gerçekleştirdiklerini' savunan Yılmaz'ın en önemli projesi TOKİ'siz toplu konut projesini hayata geçirmek oldu.
Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın güney kolu üzerinde bulunan Gemlik'te, 1999 depremi sonrası bir türlü arsa oluşturup teklif götürülmediği için, Türkiye genelinde 850 bin konut üretimi gerçekleştiren TOKİ, 16 yılda bir tek konut dahi yapmamıştı.
Öğrencilik yıllarında inşaat işçiliğine amelelikle başlayıp ardından seramik ustalığına terfi eden ve avukatlık yaptığı dönemde müteahhitlik yapmasından dolayı işin yabancısı olmayan Refik Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde hayata geçirdiği Kiptaş'ı örnek alarak geliştirdiği proje için kolları sıvamış.
En büyük sorunlardan biri arazi, diğeri ise finans kaynağı arayışına giren Yılmaz, Cihatlı Mahallesi'nin mera alanını konut alanına çevirerek işe başlamış. Ardından 30 yılda sadece 7 milyon kâr payı veren Gemport hisselerini satarak finans sorununa çözüm getirmiş.
Buraya bir parantez açmakta fayda var. Gemport, belediye başkanlarına ayda 8 bin lira huzur hakkı bedeli ödüyormuş. Başkan Yılmaz, bu gelirinden feragat ederek, hisse satışını gerçekleştirmiş.
Buradaki kişisel kaybının görev süresi dikkate alındığında 480 bin lira olduğunun altını çizen Yılmaz, 'Ben kaybettim ama Gemlik kazandı' sözleriyle kararından pişman olmadığını da dile getirdi.

'Artık hiçbir şey kapalı kapılar ardında olmamalı'

Demokrasinin olmazsa olmazlarından biri yurttaşın bilgi sahibi olma hakkı. Başbakan Yardımcılığı döneminde Bursa Milletvekili Ertuğrul Yalçınbayır'ın yasalaştırdığı 'Bilgi Edinme Hakkı'nın pratikte yönetimlere nasıl yansıdığını Gemlik Belediyesi örneğinde görmeye başladık.
'Gemlik Belediyesi kimden ne kadar para aldı, kime ne kadar ödeme yaptı' sorularının yanıtlarını internet sitesinde bir gün sonra yayınlamaya başladı. Siteye giren vatandaşlar ayrıca yine Bilgi Edinme Yasası hükümleri uyarınca, ödemelerin neden veya hangi hizmet karşılığı yapıldığını da sorgulayabiliyor.
Uygulamayı şeffaf yönetim anlayışı adına uyguladıklarını belirten Yılmaz, böylece milletin yapılan hizmetleri denetleme hakkını da kullandığını söyledi. 'Artık hiçbir şey kapalı kapılar ardında olmamalı' diyen Yılmaz, uygulamanın yöneticilerin kendine güvenini de artırdığını ve tüm belediyelere tavsiye ettiğini vurguladı.

Muhalefete sosyal medyadan mesaj

Bursa'nın çözüm bekleyen en önemli ulaşım sorunlarından biri de dağ yöresinin yolları. Yapılan araştırmalara göre, en çok trafik kazası bu yol üzerinde meydana geliyor.
Dağ yöresindeki 4 ilçenin neredeyse 40 yıldan beri beklediği karayolu için çalışmalar hızlandı. 1 Aralık'ta Doğancı Barajı tünelindeki inşaat çalışmalarını inceleyen AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin, 2 kilometrelik tünelin elverişsiz hava koşullarına rağmen açılmaya başlandığını ve günde 5-7 metre arasında ilerlediğini, sosyal medyadan yaptığı canlı yayınla açıkladı.
Tünelden sonra 220 metrelik viyadükle Orhaneli-Bursa yoluna çıkmanın mümkün olacağının altını çizen Dr. Esgin, çabalarından ötürü AK Parti Milletvekili Osman Mesten ve ilgili bakanlara teşekkür etti.
Dr. Esgin'in sosyal medyadan yaptığı bu yayına destek yorumlarının yanı sıra sert eleştiriler de geldi. Bunun üzerine açılmaya başlayan tünelin fotoğrafını yine sosyal medya hesaplarından paylaşan Dr. Esgin, 'Dağ yolu, Doğancı tünel çalışması 'istemezükçüler'e inat hummalı şekilde devam ediyor. Durmak yok, yola devam..' mesajıyla çalışmanın seçim yatırımı olmadığı mesajını verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.