Hava Durumu

Çok güzel hareketler bunlar...

Yazının Giriş Tarihi: 12.09.2019 08:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.09.2019 08:15

Dünyanın marka olan birçok kentini dolaştığınızda tarihi eserler, peyzaj çalışmalarının yanı sıra duvarların bir tuval gibi kullanıldığı, her biri neredeyse sanat eseri kalitesinde grafitileri hayranlıkla izleriz. Bu kentlerin meydanlarında önemli caddelerinde bir metrekare dahi beton göremezsiniz.
Arnavutluk'un başkenti Tiran'da dönemin başkanı Edi Rama gibi tüm kenti rengârenk boyayacak kadar işi ileri götürenler de var.
Kente değer katan bu estetik çalışmalar sayesinde hiçbir özelliği olmamasına rağmen dünyada marka olmuş kentler bile var. İsveç'in Stockholm, İngiltere'nin Bristol, Almanya'nın Berlin, Arjantin'in Buenos Aires, Brezilya'nın Sao Paulo kenti ilk akla gelen dünya grafiti şehirleri.
***
Bursa, tarihi ve doğal güzelliklerine rağmen maalesef hâlâ kent estetiğinden yoksun. Son yıllarda özellikle kent girişlerinin derlenip toparlanması için çalışmalar yapıldı. Altıparmak ve Atatürk Caddesi'ndeki cephe yenilemeleri gerçekleştirildi. Kapalı çarşı ve çevresindeki yenileme çalışmaları ve UEDAŞ'ın trafoları boyaması güzel örneklerdi.

Ancak hâlâ Bursa bu konuda yetersiz. Sanki sihirli bir elin dokunması, ya da üzerindeki tozu kaldırması gereken bir kent görünümünde.
Geçtiğimiz gün Büyükşehir Belediyesi'nden gelen bir çağrı bu konudaki umudumu artırdı. 'Bursa'ya renk katmaya hazır mısınız?' başlığıyla resim yapmaya meraklı Bursalılar deyim yerindeyse göreve çağrıldı.
Kent Estetiği Şube Müdürlüğü ressamları, bugün saat 13.00-17.00 arasında Merinos Parkı'nın doğu tarafı duvarlarını sanatla buluşturacak. Halka açık düzenlenecek etkinlikte isteyen tüm vatandaşlar ressamların belirlediği disiplin içinde duvarlara resim yapacak.
Gerçekten çok güzel hareketler bunlar... Umarım kısa sürede gelişip kampanyaya dönüşecek bu çalışmalar, Bursa'yı çirkin-likten kurtaracak. Bu arada unutmadan; Doğanbey TOKİ Konutları için kentin dışından bile görünebilecek grafiti önerim hâlâ devam ediyor.

PALAMUT VE LÜFER SOFRAYA ZOR GELECEK

Av yasağının kalkmasının üzerinden nereyse iki hafta geçmesine rağmen 'Vira bismillah' deyip denize açılan balıkçıların ilk avları sezon için pek ümit vermiyor.
Ajans muhabirliği yıllarımdan beri balık konusunda iki danışmanım var. Biri Bandırma'nın duayen gazetecisi Erdem Özcan, diğeri ise balık halinin en eskilerinden Gemlikli arkadaşım Vahit Şengül. Yeni sezonu onlara sordum.
Vahit, sezondan pek umutlu değil. Balık haline sardalye, istavrit ve hamsi geldiğini söylüyor. Az çıkan hamsinin kasası 200-250 liraya satılıyor. Palamuttan henüz haber yok. Lüfer ise nadide balık sınıfına girdi. Ba-lıkçıların günün ilk ışık- larıyla Bandırma iskele-sine yanaşmasını kaçır- mayan Erdem abi ise perakende fiyatlarını söyledi. Kıraça diye adlandırılan küçük istavrit 25, sarıkanat istavrit 25, sardalye 20, hamsi ise 25 lira-dan satılıyor. Balık- çılara gelince onlar da bu yıl palamuttan umudu kesmiş. Hava sıcak olduğu için derin sularda olduğunu tahmin ediyorlar. Güzel bir yağmur sonrası deniz biraz soğursa balığın toplanma ihtimali var.

TEŞEKKÜRLER ARNAVUTLUK...

Önceki akşam 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası H Grubu'nda mücadele eden Türkiye'nin Moldova ile oynağı karşılaşma sırasında gözlerimiz ekranda kulaklarımız ise rakibimiz İzlanda'nın Arnavutluk'la oynadığı karşılaşmadaydı.
Hem Moldova'dan hem de Arnavutluk'tan gelen gol ve galibiyet haberleri coşkumuzu artırıyordu. Sonunda Türkiye Moldova'yı 4-0, Arnavutluk ise İzlanda'yı 4-2 yenince Avrupa Şampiyonası'na katılma şansımız arttı.
Sosyal medya paylaşımlarından bizim gibi aynı heyecanla maçı izlediği anlaşılan AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, Türk milli takımını kutlarken, Arnavutluk milli takımına ise Arnavutça teşekkür etti. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı da Özen'in paylaşımına Arnavutça yanıt verdi. Özen'in ailesinin Kosova'dan göç eden Türk bir aile. Eşi ve Zafer Mahallesi'ndeki çevresi ise Arnavutlardan oluşuyor. O yüzden Özen maç gecesi çifte sevinç yaşadı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.