Hava Durumu

CHP'den türkülü ve kayısı ikramlı bayramlaşma

Yazının Giriş Tarihi: 17.06.2018 07:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.06.2018 07:22

Bursa'da siyasi partilerin bayramlaşma töreni denince akla gelen mekân Kültürpark'taki çay bahçeleri olur. AK Parti, iktidarın ilk yıllarında Kültürpark'ı tercih ederken, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi yapıldıktan sonra bayramlaşmalar da bu mekana taşındı.
CHP ise geleneği değiştirmeyerek, Kültürpark tercihini sürdürdü. Ankara'da bulunan Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Prof. Dr. Lale Karabıyık dışında CHP teşkilatı tam kadro Özgen Çay Bahçesi'ndeydi.
CHP'nin bayramlaşmasına 'Millet İttifakı'nda birlikte yer aldıkları İYİ Parti'nin İl Başkanı Bayram Kazancı, milletvekili adayları Hasan Toktaş, Selçuk Türkoğlu, Özgür Şimşek, Özgehan Koçer, Yavuz Bülbül ve Fazlı Seyis katıldı. Misafirler için ayrılan protokol masasının ilk konuğu ise BESOB Başkanı Arif Tak'tı.
İl Başkanı Hüseyin Akkuş ve yönetim kurulu üyeleri kapıda üyeleri karşılayarak bayramlarını kutladı. Tören saati yaklaştığında ise kapalı mekan dahil bahçede oturacak yer kalmadı. Töreni birlikte izlediğimiz CHP eski il başkanlarından Erhan Sevimli, böylesine bir ilginin 1977 seçimleri ve 2007'de görüldüğünü belirterek, ilginin sandığa yansıması temennisinde bulundu.
Törende, konuşan İl Başkanı Akkuş, Bursa'nın başta ulaşım ve kentsel dönüşüm sorunları yaşadığını ifade ederek, çok partili hayata geçilmesiyle birlikte geçen 68 yılda, 8 yılı hariç sağ iktidarlar olduğunu ve yanlış yönetimlerin bu sonucu doğurduğunu savundu.
24 Haziran'da seçimi kazanarak 16 yıllık reklam arasına son vereceklerini kaydeden Akkuş, sözlerini Nazım Hikmet'in 'Eğer; Hak haksızlıktan yüce, sevgi nefretten üstün, aydınlık karanlıktan güçlüyse.../Çaresi yok usta... /Biz kazanacağız... ' dizeleriyle tamamladı.
Bayramlaşmada konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de partililere uyarıda bulunarak, Türkiye'nin kaderini 24 Haziran'da kadınların belirleyeceğini söyledi. 'Kadın oylarının yüzde 50'sini almayan iktidarı hayal etmesin' diyen Bozbey, son bir haftanın kadınlara ulaşılarak, değerlendirilmesini istedi.
Kapıdaki çikolata dağıtımı ve sürekli çay servisinin dışında, CHP Altınşehir Mahalle Temsilcisi Ali Akkuyu'nun kayısı ikramı törenin sürpriz ikramı oldu.

Kayışoğlu'nun rekor kıran' Kazanacağız uşağım' türküsü
CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu hukukçu olmasının yanı sıra sanatçı yönüyle de tanınır. Bursa Barosu'nun koro ve tiyatro faaliyetlerinde yer alan Kayışoğlu'nun bu yönünü geçen yıl yaptığı Adalet Yürüyüşü şarkısıyla Türkiye tanıdı.
Kayışoğlu, önceki gün CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Yalova mitinginden dönerken, bir Karadeniz türküsünü İnce için uyarladı.
Türkünün sözlerini Bursa'ya dönerken otomobilde hazırlayan Kayışoğlu, CHP'nin genç Bursa milletvekili adayları Aytaç Şahin, Kemal Atan ve Baran Güneş ile birlikte kemençe eşliğinde seslendirdi. Eşi gazeteci arkadaşımız Yusuf Kayışoğlu tarafından cep telefonuyla çekilen klip, sosyal medyada paylaşılınca büyük ilgi gördü. 12 saat için 100 binden fazla kişi tarafından izlenen türküyü, Kayışoğlu, Özgen Çay Bahçesi'ndeki konuşmasından önce de Şahin, Atan ve Güneş ile birlikte 'Kazanacağız uşağım' adlı türküyü seslendirdi ve ayakta alkışlandı.

'Gemlik'e doğru İnce'yi göreceksin sakın şaşırma!'
Türkiye'nin siyasi tarihinde Bülent Ecevit, 'Karaoğlan' olan lakabının dağlara taşlara yazılmasıyla hatırlanır. CHP Gemlik ilçe teşkilatı bu günlerde aynı yöntemi Muharrem İnce için kullanmaya hazırlanıyor. CHP'nin Gemlik Belediye başkan adayı Uğur Sertaslan ve İlçe Gençlik Kolları Başkanı Suat Ülgen, bayramlaşma töreninde sürprizi açıkladı. Samanlı tepenin eteklerine 12 metre boyunda 56 metre eninde 'İnce' yazılacak.
CHP'lilerin hazırladığı bu sürpriz, Orhan Veli Kanık'ın 'Gemlik'e doğru denizi göreceksin sakın şaşırma' dizelerini hatırlattı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.