Hava Durumu

CHP'de şimdi gündem Yıldırım

Yazının Giriş Tarihi: 29.01.2019 07:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.01.2019 07:53

CHP ve İYİ Parti arasındaki ittifak görüşmelerine pazar günü son nokta konularak, merakla beklenen ilçe paylaşımları gerçekleşti.
İttifakın Bursa ile ilgili bölümünün duyurusu da İYİ Parti İl Başkanı Dr. Yahya Bahadır tarafından yapıldı. Ardından CHP Parti Meclisi, Osmangazi Belediye Başkanlığı'na 2014'te de aday olan Bursa Milletvekili Erkan Aydın'ı aday olarak açıkladı.
Aslında, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, yaz aylarından beri Erkan Aydın'ın peşindeydi. Kasım ayında Nilüfer Belediyesi'nin Büyükbalıklı programındaki sohbetimizde, Kılıçdaroğlu'nun kendisini her gördüğünde, 'Osmangazi'ye hazırlan' diye takıldığını söylemişti.
Kılıçdaroğlu'nun Aydın ısrarı, 2014 yerel seçimlerinde aldığı oydan kaynaklanıyor. Çünkü CHP, 2009 yerel seçimlerinde 20,8 olan oy oranını, Erkan Aydın'ın adaylığı ile yüzde 31,5'e çıkarmıştı.
Aydın, o günlerde 2014'ten beri ön seçimler de dahil olmak üzere 9 kez seçim çalışması yaptığını söyleyerek, adaylığa pek sıcak bakmasa da sonunda genel merkezin aldığı kararı kabul etti.
Adaylığını 'Görevden kaçınılmaz elimizden geleni yapacağız' sözleriyle değerlendiren Aydın, adaylığı açıklandıktan sonra gösterilen ilgiden memnun olduğunu söyledi.
CHP'de gözler şimdi başkan adayının açıklanmadığı Yıldırım'a çevrildi. Yıldırım adaylığı için Bahattin Kuşoğlu ve 24 Haziran'da milletvekili adayı olan Özgür Erdursun isimleri konuşuluyordu. Dün yine milletvekili adayı olan Şahin Sevinç de sosyal medya hesabından aday adaylığını açıkladı.
CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş, Yıldırım'ın adayının bu hafta içinde belirleneceğini belirterek, meclis üyelikleri için henüz bir çalışma yapılmadığını söyledi.
Görüşmeler sonucu yapılan paylaşımlar, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde istifalara kadar uzanan tepkilere neden oldu.
Bursa'da 19 Kasım'da il Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısıyla CHP'nin Karacabey Belediye başkan adayı Murat Tanrıverdi, Keles Belediye başkan adayı Ahmet Zekai Yıldız, Orhangazi Belediye başkan adayı Ş. Çetin Çoklar, Orhaneli Belediye başkan adayı Vildan Koç ve Mustafakemalpaşa Belediye başkan adayı Orhan Alper'in adaylıkları da bu ilçelerin İYİ Parti'ye verilmesiyle sona erdi.
Neredeyse 60 gün boyunca ilçelerinde partilerinin resmi adayı olarak çalışma yapan bu isimlerden bazıları tepkilerini sosyal medyadan duyurmaya başladılar bile. Bu tepkilerin sona ermesi için nasıl bir uzlaşma sağlanacağı ise önümüzdeki günlerde iki partinin çalışmaları ile ortaya çıkacak.

DR. BAHADIR: HER İKİ TARAFI DA MEMNUN EDEN BİR DAĞILIM

Peki, görüşmeler sonucu yapılan dağılım İYİ Parti cephesine nasıl yansıdı? Onu da İYİ Parti İl Başkanı Dr. Yahya Bahadır'a sorduk.
İttifak için Prof. Dr. Emin Balkan gibi güçlü bir belediye başkan adayını çekmek zorunda kaldıklarına işaret eden Dr. Bahadır, 'Adayımızı Osmangazi'ye kaydırırız diye düşünüyorduk ama sonuçta CHP'nin bu konudaki beklentisi ve ısrarıyla diğer ilçelere ağırlık verdik. Bu şekilde bir paylaşım yaptık. Sayı olarak her ne kadar eşit gözükse de nüfus olarak ağırlık CHP'de kaldı' dedi. Her iki tarafı da memnun eden seçmenin de beklenti ve profiline uygun bir dağılım olduğunu kaydeden Dr. Bahadır, ittifakın Bursa'da çok başarılı bir sonuç alacağını kaydetti.

MUDANYA'YI GÖNÜL BAĞIYLA KAZANACAĞINA İNANIYOR

Dr. Murat Ünal, adaylığı öncesi 32 ay AK Parti'nin Mudanya İlçe Başkanlığı görevini yürüttü.
Bu süreçte en uç mahalleye dahi 15 kez gittiğini ve vatandaşın her türlü sorunuyla ilgilendiğini ve gönül köprüsü kurduğunu belirten Dr. Ünal, Sönmez Medya'yı ziyaret ederek seçim stratejisi ve projelerini anlattı.
'Seçimdeki en büyük avantajım vatandaşla kurduğum gönül bağım' diyen Dr. Murat Ünal, yeniden aday olan Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ı yıpranmış ve toplumun tüm kesimleriyle kavgalı olmakla eleştirdi. CHP'nin böyle bir adayı yeniden vatandaşın karşısına getirdiğini savunan Dr. Ünal, 'Vatandaşla bilek güreşi olmaz. Vatandaşa dayatma olmaz' dedi.
Mudanya için ulaşımdan, spor tesislerine kadar mahallelerin ihtiyaçlarını belirlediklerini ve bunların AK Parti İl Başkanlığı'na iletildiğini kaydeden Dr. Ünal, 'Çok farklı bir Mudanya inşa edeceğiz' dedi.
Dr. Ünal, seçimi kazanması halinde belediye personeliyle ilgili işten çıkarılmalar olacağı dedikodularına da yanıt verdi. Dr. Ünal, 'Belediyede çalışan arkadaşlarımıza şunu çok net olarak söz veriyorum. Herkes şu an bulunduğu konumdan çok daha huzurlu ve mutlu bir şekilde belediye görecek' dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.