Hava Durumu

CHP'de belediye başkan adayları merkez yoklamasıyla

Yazının Giriş Tarihi: 05.12.2017 07:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.12.2017 07:33

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Ergenekon davasının sembol isimlerinden biriydi. 23 Eylül 2008'de tutuklandı. Cumhuriyet mitinglerini gerçekleştirdiği için ağırlaştırılmış müebbet, Susurluk belgelerini yayınladığı için de ayrıca 16 yıl ağır hapis cezalarına çarptırıldı. 5,5 yıl cezaevinde kaldıktan sonra 10 Mart 2014'te serbest bırakıldı.
Özkan, dün Bursa'daydı. Geliş amacı Memleket Sevdalıları Derneği'nin yeni yönetimini kutlamak. Bu arada, Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi ve CHP İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.


Gazetecilikten televizyon patronluğuna ardından cezaevi süreci ve CHP milletvekilliğine kadar uzanan süreçte binlerce anı biriktiren Özkan, bu anılarının birçoğunu da kitaba dönüştürmüş.
Gazeteciler sormadan Özkan, klasik soruyu yanıtlayarak sohbete başladı; 'Bursa'dan aday olmayacağım'. Çünkü her gittiği yerde kendisine ilk bu soru soruluyormuş.
Sonra te-levizyon kuruluşu ve satışını uzun uzun anlatan Özkan'a gündemdeki olayları da sorduk. O da gazetecilerden Nilüfer'i ve Başkan Mustafa Bozbey'i sordu.
Önümüzdeki yerel seçimlerde, belediye başkanlıklarının merkez yoklamasıyla belirleneceğini söyleyen Özkan, milletvekili adaylığı konusunda ise önseçimin yaygınlaştırılacağının altını çizdi.

'Kılıçdaroğlu tek aday'

CHP 3-4 Şubat'ta kurultaya hazırlanıyor. Dekont tartışmalarının ardından Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na karşı kurultayda aday çıkarılacağı konusu dillendiriliyor.
Özkan'ın bu konudaki yorumu ise Kılıçdaroğlu'nun tek başına seçime gireceği yönünde. Özkan anlattığına göre, Yalova Milletvekili Muharrem İnce iki ay önce Kılıçdaroğlu ile görüşerek, bu sıkıntılı dönemde birlikte olmak gerektiğini ifade ederek, aday olmayacağını açıklamış.

Nazlıcan Özkan, siyaset psikolojisi master'ı yapıyor

Onu 14 yaşındayken, 'cezaevindeki babasını ziyaret ediyor' diye okuldan atıldığı haberleriyle tanımıştık. Tuncay Özkan'dan kızı Nazlıcan Özkan'ı da sorduk. 5,5 yıl cezaevinde kalan babasını beklerken olgunlaşmış, babası hukuk eğitimi almasını isterken o yaralarını tedavi etmek için psikoloji eğitimi görmüştü. Özkan'ın verdiği bilgiye göre, Nazlıcan, İngiltere'de yine babasının muhalefetine rağmen siyaset psikolojisi master'ı yapıyor. Nazlıcan'ın hedefi ise bu alanda doktorasını da tamamlayıp akademisyen olmak.

Nazlıcan, babasının hem gazeteci hem de siyasetçi yönünden akademik çalışmaları için yararlanıyor. Özkan, geçen hafta kızıyla 2,5 saate yakın telefon görüşmesi yapmış. Konu, politikada kadın ve erkeklerin kendi hemcinslerine karşı davranış biçimleri.

Hayvanlara işkence kabahat değil suçtur!

Erzincan'da bir askerin yavru kediye yaptığı akıl almaz işkence görüntüleri sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Daha öncesinde yaşanan köpeğin aracın arkasından sürüklenmesi, Eskişehir'de kediye yapılan işkence görüntüleri sonrası da aynı tepkiler yaşanmış ve unutulmuştu.


Bu kez de farklı değil, Milli Savunma Bakanlığı müfettiş gönderdi. Polis gözaltına aldı, İçişleri Bakanı Soylu tepkisini dile getirdi. Sonra olacağı söyleyeyim sadece para cezası...
Çünkü maalesef yasalarımızda bu konuda eksiklik var. Hayvanlara karşı bu tür eziyetlerin artması da bana göre bu eksikliğin sonucu. Önlemler alınmadığı ve suçlular gerektiği şekilde cezalandırılmadıkları sürece bu tip olayları daha çok yaşarız.
Hayvanlara karşı yapılan işkence ve kötü muamele, kabahat değil suçtur. O yüzden hayvanlara karşı yapılan şiddet bir an önce Türk Ceza Kanunu kapsamına alınmalı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.