Hava Durumu

CHP Bursa'da 'İnce' çatlak

Yazının Giriş Tarihi: 06.07.2018 07:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.07.2018 07:41

Ana muhalefet partisi CHP'de sular durulmuyor.
Merakla beklenen CHP MYK toplantısının ardından Parti Sözcüsü Bülent Tezcan gündemde olağanüstü kurultay olmadığı mesajını verdi. 'Eşlerle birlikte yapılan bir yemekte konuşulanların bağlamından koparılarak servis edilmesi nezaketsiz bir tutumdur' diyen Tezcan'a İnce'nin yanıtı gecikmedi.
Muharrem İnce, basın yoluyla yanıt vermeyeceğini bildirerek, şimdiye kadar 30 ilden destek açıklaması olduğunu söyledi.
Bu açıklamalardan birini CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal yaparak, İnce'ye destek verip, olağanüstü kurultay çağrısında bulunmuştu.
Tansal'ın Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Erdem ve 10 meclis üyesiyle birlikte gerçekleştirdiği bu basın toplantısı CHP teşkilatında tartışmalara neden oldu.
Tansal'ın toplantıyla ilgili CHP İl Başkanı'nın bilgisi olduğuna dair açıklamasına Hüseyin Akkuş'tan yanıt geldi.
Telefonla görüştüğümüz Akkuş, Turan Tansal'ın kendisiyle görüşüp bilgi verdiği açıklamasının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Akkuş, 'Görüştük ancak, delegelerin özgür iradelerini istedikleri gibi kullanacakları konusundaydı görüşmemiz. Kurultay çağrısı ve İnce'ye destek konuları görüşülmedi' dedi.
Nilüfer ilçe yönetiminin bu basın toplantısı ve tavrını doğru bulmadığını kaydeden Akkuş, il yönetimi sonrası aldıkları kararı da açıkladı.
İl yönetiminin de MYK gibi olağanüstü kurultaya gerek olmadığı kararına vardığını kaydeden Akkuş, bu kararın delegelerle yapılacak toplantıda paylaşılacağını ifade etti.
Akkuş, olağanüstü kongre yerine yaklaşan yerel seçimlere yoğunlaşılması gerektiğini sözlerine ekledi.
Sadece Bursa'da değil, Türkiye genelindeki bu tartışmalar, CHP'nin olağanüstü kurultayını kaçınılmaz hale getirecek. MYK'nın bu kararı sonrası İnce'nin önünde delege imzasıyla olağanüstü kurultayı toplamaktan başkan yol kalmadı gibi görünüyor.

Bursa turizmine 3,8 milyon dolarlık tanıtım desteği

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın kente gelen turist sayısının arttırılması amacıyla yürüttüğü ve 'Hiser' adı verilen UR-GE projesine Ekonomi Bakanlığı'ndan 3,8 milyon dolarlık destek geldi.
Bakanlığın onayının ardından BTSO 35'inci komitesi toplanarak, mali desteğin projeler bazında nasıl kullanılacağı değerlendirmesi yaptı. Ankara'dan danışman firma yetkilileriyle yapılan toplantıya TÜRSAB Başkan Yardımcısı Hasan Erdem ve Bursa Turizm Platformu Koordinatörü ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Hasan Eker'in yanı sıra 20'nin üzerinde sektör temsilcisi katıldı.

3 yıl sürecek ve 3 alanda kullanılacak

Hasan Eker, BTSO yönetiminin desteği sayesinde yürütülen projenin bakanlık tarafından kabul edilmesinin Bursa turizmi açısından önemli olduğunu vurguladı. Bakanlığı 3,8 milyon dolarlık desteğinin 3 yıl içinde kullanılacağını kaydeden Eker'in verdiği bilgiye göre, destek, eğitim, yurtdışı tanıtım ve fuarlar ile yurtdışı alım heyeti davetleri alanlarında kullanılacak. Hazırlanacak projelerin yüzde 75'i bakanlık kaynağından, kalan yüzde 25'lik bölüm ise sektörde faaliyet gösteren ve proje içinde yer alan firmalarca karşılanacak. Her bir proje 150 bin doları geçmeyecek ancak eğitim projeleri için bu rakam 400 bin dolara kadar çıkabilecek.
Bir yandan turizmin tek elden yürütülmesi için kurulan Turizm Platformu diğer yandan oteller ve acentaların bulunduğu 35'inci komiteden destek alan UR-GE projesi, rotasını turizme çeviren Bursa için yeni imkanlar sağlayacak.
Unutmamak gerekir ki bebe ve çocuk giyimi sektöründeki başarı, bu UR-GE projeleriyle geldi. Sektör artık yılda iki fuar düzenleyecek büyüklüğe ulaşmayı sağladı.
Özellikle sektörün ihtiyacı olan nitelikli eleman yetiştirilmesi konusunda, BTSO Mutfak Akademi ile ilk adımı atmıştı. Bunun ardından fuarlara katılım ve alım heyetlerinin daveti turizm için konulan 5 milyon hedefine ulaşmada önemli katkı sağlayacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.