Hava Durumu

CHP adaylarına 'Etik sözleşme' çağrısı

Yazının Giriş Tarihi: 30.01.2019 07:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.01.2019 07:37

Seçim dönemlerinde, özellikle de yerel seçimlerde çok yaratıcı kampanyalar yürütülür. Bazıları vardır ki aradan uzun yıllar geçse de unutulmaz. '5 yıl daha limon gibi sıkılmaya hayır' afişleri neredeyse 30 yıl geçmesine rağmen hafızalardaki yerini korumaya devam ediyor.
Hakkını teslim etmek gerekirse Saadet Partisi ve özellikle de genel başkanı Temel Karamollaoğlu, hem konuşmalarında hem de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla bu konuda rakiplerine uzak ara fark atıyor.
Saadet Partisi'nin 31 Mart yerel seçimleriyle ilgili kampanyasının' teaser'ında yer alan ceket objesi oldukça merak uyandırmıştı. İşin gerçek yüzü tanıtımda ortaya çıktı; Ceketler cepsizdi.
'Dürüst Başkan Dürüst Yönetim" sloganıyla yolsuzluğa karşı simge haline getirilen 'cepsiz ceketler' temsili olarak bazı adaylara bizzat genel başkan tarafından giydirildi.
Saadet Partisi'nin cepsiz ceketle sembolleştirdiği temiz siyaset ile ilgili bir adım da CHP'liler tarafından Bursa'da atıldı. Çağrı, aralarında Bursa Barosu eski Başkanı Ekrem Demiröz, Prof. Dr. Tahir Baştaymaz, Prof. Dr. Kayıhan Pala ve Şahin Gençal'in de yer aldığı 40 kişiden oluşan ve kendilerini 'Ortak Çözüm Grubu' olarak adlandıran ekipten geldi.
'Ortak Çözüm Grubu'nun çağrısı Demiröz'ün sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile kamuoyuna duyuruldu.
'CHP'nin üyeleri ve yöneticilerine' seslenilen açıklamada, siyasetin menzilinden çıktığı, genel toplumsal çıkarların ya da ülke çıkarlarının değil, kişisel çıkarların aracı haline geldiği bir dönemden geçildiği vurgusu yapılarak, belediye başkanı ve meclis üyesi adaylarının seçim öncesi 'Servet Bildirimi ve Etik Sözleşme' niteliği taşıyan beyanlarını kamuoyuna sunmaları istendi.
Adayların taşınır taşınmaz servet bilgilerinin yanı sıra, başkan veya meclis üyesi seçilmeleri durumunda kendileri ve birinci derece yakınlarının seçilmiş olduğu belediye ile hiçbir düzeyde herhangi bir çıkar ilişkisi veya kendilerinin ve birinci derece yakınlarının sahibi veya ortağı olduğu şirketlerin belediye ile hiçbir ticari ilişkisinin olmayacağını beyan etmeleri çağrısında bulunuldu.
Adayların imzalayacağı bu sözleşmenin seçim sürecinde hem halkın sempatisi ve güveninin kazanılmasını sağlayacağı, hem de kaybolan güven ortamının yeniden tesisine zemin hazırlayacağı vurgusu da yapıldı.

ERKAN AYDIN, ESKİŞEHİR VE İZMİR MODELLERİNİ İNCELİYOR

Osmangazi, 136 mahallesi, bir milyona yakın nüfusuyla 55 ilden büyük bir ilçe. 670 bin seçmeni ile de Bursa'nın siyasi dengelerini etkileyecek yapıya sahip.
CHP'den Osmangazi Belediye Başkanlığı'na ikinci kez aday olarak gösterilen Erkan Aydın, bu kez hazırlıklı olarak geliyor. Son 5 yılda aralarında referandumun da bulunduğu 9 seçim deneyimi yaşayan Erkan Aydın, geçen sürede, seçimler sayesinde sahadan hiç kopmadı. Hatta kanun tekliflerini, yazılı ve sözlü soru önergelerini kitap haline bile getirdi.
Aydın'ın bu çalışmalarda önceliği ve ağırlığı yine Osmangazi oldu. Adaylığı sonrası kolları sıvayan Erkan Aydın, Santral Garaj'da Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Bozbey'in seçim bürosunda çalışmalarını sürdürecek.
Sönmez Medya'yı ziyaret ederek, projelerini anlatan Erkan Aydın, nasıl bir seçim kampanyası yürüteceğinin ipuçlarını da açıkladı. Aydın, CHP'li başkanlar tarafından yönetilen Eskişehir ve İzmir'deki bazı uygulamaları örnek alacak. Dün hemen Eskişehir Belediyesi'ni ziyaret eden Erkan, Aziz Kocaoğlu'nun 'İzmir Modeli' kitabını inceliyor.
Aydın, özellikle İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tarımda kooperatifleşme ile sağladığı başarılı uygulamayı Osmangazi'ye taşımayı planlıyor.

İNSANLAR DEĞİŞİM İSTİYOR

Bursa'da insanların değişim isteğini savunan Erkan Aydın'a göre, devamlı görev başında olmak ister siyasette isterse özel sektörde, işletme körlüğüne, ardından da 'her şeyi ben bilirim' mantığına dönüşüyor.
Bu bakış açısının da hatalara neden olduğunu vurgulayan Aydın, Bursa'nın kalbine saplanan hançer olarak nitelendirilen Doğanbey veya T2 hattı gibi yanlış projelerin ortaya çıktığını söyledi. Bu tür hatalara düşmemek için Bozbey'in Nilüfer'deki mahalle komitesi uygulamasının hayata geçirileceğini kaydeden Aydın, 'Kandırıldık, Allah affetsin, millet affetsin dememek için en başta masanın etrafında oturacaksınız halka soracaksınız. İşin uzmanına akademik odalara muhtara soracaksınız ve sonra bir defa karar vereceksiniz' dedi.
Aydın, Osmangazi için proje önceliğinin yeşil alanların artırılması ve çocuklar ve gençlerin spor yapma imkanlarına kavuşması olacağını sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.