Hava Durumu

'Çarıklar eskidi ama 2 ay daha idare eder'

Yazının Giriş Tarihi: 08.02.2019 08:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.02.2019 08:11

Tıpkı seçim sathı maili yani eğik düzlemi gibi çarıkları giymek de Türk siyaset terminolojisinin en önemli deyimlerinden biri. Sahaya inip, vatandaşla yüz yüze gönül gönüle birebir siyaset yapmak anlamı taşır.
CHP'den ikinci kez Osmangazi Belediye başkan adayı olan Erkan Aydın, 5 yıldan beri 2'si referandum 10 seçim geçirdi. Deyim yerindeyse çarıkları hiç çıkarmadı.
Baia Hotel'de yapılan Sönmez Medya Buluşmaları'nın konuğu olan Erkan Aydın, sahadan ayrılmamasını 'Çarıklar biraz eskidi ama 2 ay daha idare eder' sözleriyle ifade ederken, seçimin çarıklı siyaset yani birebir vatandaşla doğrudan temasla kazanılabileceğini söyledi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun isteğiyle yeniden Osmangazi adayı olan Aydın, 2014 yerel seçimlerinde partisinin bir önceki seçimde 20,8 olan oy oranını yüzde 31,5'e çıkarmayı başarmıştı.
Aradan geçen 5 yıllık sürede sahadan hiç ayrılmaması ve milletvekilliği deneyimiyle 31 Mart seçimlerinde iddialı olan Aydın'a göre, kampanya son bir aya sıkıştırılacak. Seçim sonucu için öngörüde bulunmak yanlış ama Bursa ve Osmangazi seçmeni değişim istiyor.
'Osmangazi aslında Bursa'dır, Bursa da Osmangazi' tespiti yapan Erkan Aydın, iddialı bir yorumda bulundu. Paris, Berlin, Prag gibi kentler köyken 600 yıl önce Bursa'nın yani onun da kalbi olan Osmangazi'nin bir şehir olduğu vurgusu yapan Aydın, 'Osmangazi'nin üzerindeki tozlar alınmadığı için birazcık geri plana düştü. Altın üzerinde toz olunca değerini kaybetmez. Sadece tozları üzerinden almak gerekir' tespitinde bulundu.
'Toz alma' çalışması tarihi değerleri ön plana çıkarmanın yanı sıra bunların turizm için faydalanılacak mekanlara dönüştürülmesinden geçiyor. Bu sözlerini rakamlarla destekledi Aydın. Türkiye'nin 40 milyar dolarlık turizm gelirinden Bursa'nın sadece ve sadece 160 milyon lira pay aldığına işaret eden Aydın'a göre, bu değerli mirasın turistin yararlanacağı restoranlar, butik otellerle desteklenmesi gerekiyor.
Bursa'nın değerlerinden Bursalıların bile farkında olmadığına işaret eden Aydın, bunu yaşayan en ünlü gölge sanatı ustası Şinasi Çelikkol örneği ile anlattı:
'Hacıvat- Karagöz Bursa kültürü. Onun yaşayan en büyük ustasının dükkanı Kapalı Çarşı'daki Aynalı Çarşı girişinde. Amerikalı turist internetten bulup ziyaret ediyor. Ama bunu kaç Bursalı biliyor?'

KENT MEYDANI'NDA BETON OLMAYACAK

Bursa'daki yerel seçimin en güzel taraflarından biri centilmenlik içinde geçmesi. CHP'nin Büyükşehir adayı Mustafa Bozbey, Büyükşehir Belediye Başkanı olan Alinur Aktaş'ı makamında ziyaret etmişti. Erkan Aydın da rakibi Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ı ziyaret ederek başarılar diledi.
Mustafa Dündar'ı kişisel olarak tanıdığını ve takdir ettiğini kaydeden Aydın, 'Bir yarışa girdik. Bu yarışta kazanmak da var kaybetmek de var. Bu işin doğal sonucu. Toplum kavgayı hakareti, itişmeyi ötekileştirmeyi istemiyor. Örnek olalım dedik. Bizi ağırladı. Bursa'yı konuştuk. 700 yıldır buradayız buradan sonra gidecek yerimiz yok' dedi.
İki başkan adayının da seçim kampanyasındaki en önemli projelerinden biri Kent Meydanı. 42 bin metrekarelik alanda kamulaştırma tamamlanarak, binaların büyük bir bölümünün yıkımı gerçekleşti.
Erkan Aydın, burayla ilgili projesini mart ayında açıklayacağını söyledi ancak ipuçları da verdi. 'Betonu yıkıp yeni beton dikmeyeceğiz' diyen Aydın, bölgede uygulanacak projenin Bursa'nın simgesi haline geleceğini kaydetti.

SAKER: ÇÖZÜM KOOPERATİFLEŞMEDE

Türkiye'de gündem hâlâ sebze fiyatları üzerinden devam ediyor. Dün Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, belediyelerle birlikte kaynağından sebze ve meyveleri alarak büyük şehirlerde maliyetine vatandaşlara sunulacağını açıkladı.
Bu konuyu daha uzun süre tartışmaya devam edeceğiz gibi görünüyor. Geçen gün yazdığım 'Plansız tarım, domates, biber ve patlıcan sorunsalı!' başlıklı yazım üzerine Bursa Büyükşehir Belediye eski Başkanı Erdem Saker aradı. Saker, belediyeciliğinden önce DSİ Bölge Müdürlüğü yapmış bir bürokrat ve sulama konusunda Türkiye'nin sayılı uzmanlarından biriydi.
Ona göre, Türkiye'de tarımın gelişmesi ve bu tür sıkıntıların ortadan kalkmasının en iyi yolu planlı tarım, kooperatifleşme ve çiftçi eğitimi. Bunlar gerçekleşmeden sorunun çözülmesini beklemek hayal olur.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.