Hava Durumu

Camia görev verdi, teklif gelince kabul etti

Yazının Giriş Tarihi: 20.05.2018 07:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.05.2018 07:31

Bursa'nın bugün Türkiye ekonomisinin lokomotif kenti olmasında Balkan göçmenlerinin katkısı yadsınamaz. İş dünyasındaki hangi başarı öyküsünü kazırsanız altında bir Balkan göçmeninin hikayesi çıkar.
Ekonomideki bu ağırlık geçtiğimiz yıllarda sivil toplum örgütleri ve siyaset arenasında da etkiliydi. Özellikle 1980'li yılların ikinci yarısından itibaren Bulgaristan'ın Türklere yönelik baskıları, bugün sadece Türkiye'de değil Avrupa'da da etkili olan bir sivil toplum örgütünü yaratmıştı.
Kısa adı Bal-Göç olan Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nden söz ediyorum.
Bursa'da 7 Ocak 1985'te kurulan bu dernek, kısa sürede Balkanlar'dan göç edenlerin ve Bulgaristan'da zulme uğrayan soydaşlarımızın sesi oldu.
Ardından kurulan federasyon ve konfederasyonlar Bal-Göç kadar tanınır ve söz sahibi olamadı.
Bal-Göç, siyaset sahnesinde de etkiliydi. Anadolu Ajansı'nda muhabirlik yaptığım yıllardan hatırlıyorum. Bursa'ya gelen bakan ve siyasetçilerin ilk adresi, Balkanlar'dan göç edenleri temsil eden Bal-Göç olurdu.
Yıllar içinde siyasetteki ağırlık geçmiş dönemdeki kadar olmasa da devam etti.
Bal-Göç, geleneğinden gelen ve başkanlığını yapan Prof. Dr. Yüksel Özkan da camianın siyasete taşıdığı son isimlerden biri oldu.
Camia aslında geçen seçim döneminde Özkan'ı siyasete taşımak istemişti. Ancak o dönemdeki davet-edildi edilmedi tartışmaları nedeniyle adaylık gerçekleşmemişti.
Erken seçim gündeme geldiğinde bu kez hızlı davranan CHP oldu. Kendisi de Balkan kökenli olan CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş, seçim kararının alınmasının ardından Özkan'ı arayarak teklifi götürdü.
Camia zaten görev verip istemişti. Böyle bir teklif gelince Özkan da, son gün teklifi kabul ederek CHP'den aday adayı oldu.
Geçen hafta Sönmez Medya'yı ziyaret eden Özkan'ı bir Balkan gezisi sırasında tanımıştım. 19 yaşına kadar Bulgaristan'da eğitim gördüğü için gazetecilere demeç verecek kadar Bulgarcaya hakim. Almanca, İngilizce ve Rusça da bilen Özkan, Bulgaristan ile ilişkiler konusunda tam bir uzman.
Özkan'ın parlamentoda yer alması hem Bursa hem de Türkiye'nin Balkan politikaları için bir kazanç olacaktır.

Bursa siyasetinde bir ilk

Necati Özensoy, iki dönem MHP'den Bursa milletvekili olarak parlamentoda görev yaptı. Özensoy gibi kimya mühendisi olan eşi Sermin Özensoy'u önce İYİ Parti kurucuları arasında gördük. İYİ Parti lideri Meral Akşener tarafından davet edilen Sermin Özensoy, ardından yine Akşener'in daveti üzerine Bursa'dan aday adayı oldu.
Sönmez Medya'yı ziyaret eden Özensoy, 1995 yılından beri eşiyle birlikte her seçimde sahada olan biri. Okul yıllarından beri siyasetin içinde. Milletvekili seçilirse de Bursa'da bir ilki gerçekleştirecek. Daha önce parlamentoda görev yapmış vekilin eşi de milletvekili seçilmiş olacak.

Başkan Aktaş ilahi okudu

İstifa ederek Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini Alinur Aktaş'a devreden Recep Altepe, geçtiğimiz yıllarda Bursa'nın tanıtım filminde 'Kıyıdan kıyıdan' türküsünü okumuş, hazırlanan klip de izlenme rekorları kırmıştı.
Geçtiğimiz hafta Altepe'nin halefi Aktaş da, katıldığı bir televizyon programında sunucunun ısrarı üzerine mikrofonu alarak 'Medine'ye varamadım' ilahisini okudu.
İlahinin sözlerinin tamamını ezbere bilmediği için cep telefonundan faydalanan Aktaş'ın ilahisi, program sunucusu tarafından da beğenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.