Hava Durumu

Bursalı 2 vekile yeni komisyon görevi

Yazının Giriş Tarihi: 10.05.2019 07:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.05.2019 07:56

TBMM Genel Kurulu'nun önceki günkü oturumunda, 5 araştırma komisyonu kurulması kararlaştırıldı.
Bu komisyonların her biri Türkiye'nin halen tartıştığı önemli konularla ilgili.
Hayvan haklarından bilişim teknolojileri bağımlılığına, ALS, SMA ve MS hastalıklarından tıbbi ve aromatik bitki çeşitliliğinin korunmasına, down sendromu ve gelişim bozukluklarını araştırıp inceleyecek komisyonların görev süresi 3 ay olacak, gerekirse bir ay daha ek süre alınacak.
Tüm komisyonlar önemli ama Bursa açısından 'Tıbbi ve aromatik bitki çeşitliliğinin korunmasında, bunların üretiminde ve pazarlanmasında karşılaşılan sorunlar ile alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla' kurulan meclis araştırma komisyonu ayrı bir önem taşıyor.
Başkanlığını AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın'ın başkan seçildiği komisyonun sözcülüğünü AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen yapacak. 12 milletvekilinden oluşan komisyonda CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın da üye olarak yer alacak.

Meclis'te Milli Savunma Komisyonu Başkanvekili ve Bosna-Hersek Dostluk Grubu Başkanlığı görevini de yürüten Refik Özen, araştırma komisyonunun Bursa açısından ayrı bir önem taşıdığına vurgu yaptı.
Çünkü Uludağ ve çevresindeki Keles, Büyükorhan, Orhaneli ve Harmancık ilçeleri endemik bitki zengini. Uludağ Milli Parkı'nın resmi sayılarını vereyim:
'Uludağ'da, 1320 bitki türü bulunuyor. Bunlardan 33' ü Uludağ, 138' i Türkiye olmak üzere toplam 171 endemik türe ev sahipliği yapıyor. Küresel ölçekte nesli tehlike altında olan 3, Avrupa ölçeğinde ise 54 türün yaşam alanını oluşturan Uludağ'daki nadir tür sayısı ise 16'
O yüzden bu bölgelerin korunup, üretimi ve pazarlanması konusunda destek gerekiyor.
Özen ve Aydın'ın yer aldığı komisyonu, 3 ay içinde çarşamba günleri bilim adamları, özel sektör temsilcileri ve STK'larda yer alan uzmanları dinleyecek ve bir rapor haline getirerek Meclis Başkanlığı'na sunacak.
Umarız bu komisyonun hazırladığı rapor, başta Tarım ve Orman Bakanlığı olmak üzere ilgililerce dikkate alınır.

GÜL VE DAVUTOĞLU'NA MESAJLI GÖNDERME

İstanbul seçimlerinin iptalini 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu sosyal medya mesajlarıyla eleştirdi. Sosyal medyayı etkin kullanan vekillerden biri olan AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, Gül ve Davutoğlu'na isim vermeden tepki gösterdi. Özen'in şu mesajı sosyal medyada büyük ilgi gördü:
'Sosyal medyada bağırıp çağıranlar zaten bizim değillerdi. Bizden görünüp de makamları gittiğinde bağıranlar da, zaten çoktan gitmişlerdi. O yüzden maskeli yüzlerin oluşturmak istedikleri mağduriyet algısı boş bir hayalden öte bir şey değil. Sabrın sonu selamet.'

ESGİN'DEN MUSTAFAKEMALPAŞA YANITI

Mustafakemalpaşa seçimlerine sandık kurullarına yapılan itiraz ve bunun YSK tarafından 2 Mart öncesi adres gösterilerek reddedilmesi İstanbul kararı sonrası yeniden tartışılmaya başlandı.
Konuyu hem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hem de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener gündeme getirdi: Aynı gerekçelerle Mustafakemalpaşa başvurusu reddedilirken, İstanbul'da neden iptal kararı verildi.
Mustafakemalpaşa'daki seçim çalışmalarına büyük destek veren ve deyim yerindeyse kampanya boyunca ilçede yatıp kalkan AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin, tartışma ve göndermelere yanıt verdi.
İlçe ve İl seçim kurullarına İYİ Parti tarafından yapılan her itirazda AK Parti'nin oyları arttığı İstanbul'da itirazlar sonucundaki sayımlarda fark önemli ölçüde azaldığına dikkat çeken Dr. Esgin, her iki seçime yapılan itirazlar arasında bir benzerlik bulunmadığını savundu. Dr. Esgin sosyal medyadan da paylaştığı görüşlerini şu sözlerle tamamladı:
'En önemlisi de; Mustafakemalpaşa'yı İstanbul ölçeğine taşıdığınız zaman fark 13 bin değil, 90 bindir. Dolayısıyla; itirazların seçim sonucunu değiştirme olasılığı yoktur. Velhasıl, YSK Mustafakemalpaşa'da doğru kararı vermiştir'

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.