Hava Durumu

Bursa'ya teşekkür dünyaya mesaj

Yazının Giriş Tarihi: 05.08.2019 08:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.08.2019 08:59

Bursa'da dün hem Bursa hem de Türkiye için büyük öneme sahip iki önemli yatırımın açılışı gerçek- leştirildi.
Birincisi Türkiye'de nüfusun ve sanayinin kalbinin attığı İstanbul, Bursa, Balıkesir, Manisa ve İzmir'i birbirine bağlayacak otoyol, ikincisi ise tüm Güney Marmara'da yaşayan 6,5 milyon insana hizmet verecek Bursa Şehir Hastanesi.
AK Parti'nin 17 yıllık iktidarının alameti farikası yollar ve sağlık hizmetlerinin vatandaşın ayağına götürülmesi oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 46 dakikalık konuşmasının büyük bölümünü ulaşım ve sağlık yatırımlarına ayırarak, iki konuda eleştiriler yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi.
En son 5,5 ay önce Bursa'ya geldiğini hatırlatan Erdoğan, 'Bursa'yı özlemişiz' sözleriyle konuşmasına başlayan Erdoğan, alandaki kalabalığa işaret ederek, 'Belli ki Bursa da bizi özlemiş. Bu ağustos sıcağında burada bulunmanızdan belli' sözleriyle duygularını dile getirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti açılışların yanı sıra Bursa'ya teşekkür etme amacı da taşıyordu. O yüzden konuşmasının girişinde, Cumhur İttifakı'nın 31 Mart'ta Bursa'da yüzde 49,6 oy aldığını hatırlattı. Ardından da 'Bu oran 2014'ün üzerindedir ancak bizim gönlümüz Bursa'da çok daha yüksek oy oranlarıyla belediyeyi yönetmektir. İnşallah önümüzdeki seçimlerde hep birlikte bunu da başaracağımıza inanıyorum' sözleri anlamlıydı.
Badırga mevkiindeki otoyolun batı girişinde düzenlenen törendeki konuşmasında Fırat'ın doğusuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bursa'ya beklenen iki müjdeyi verdi. Birincisi Yüksek Hızlı Tren diğeri ise Emek Hattı'nın Şehir Hastanesi'ne kadar uzatılması. Erdoğan, YHT'nin yapımında aksamalar olduğunu vurgulayarak, bunun en kısa sürede tamamlanacağını, 5,5 kilometrelik Şehir Hastanesi hattının da yapılacağını müjdeledi.
Cumhurbaşkanı'nın mesajlarıyla ilgili ayrıntıları haber sayfalarımızda bulacağınız için törenle ilgili notlarla devam edelim.

ŞEHİR HASTANESİ'NİN MALİYETİ 2 MİLYAR 286 MİLYON LİRA

Şehir Hastanesi, uzun süredir sağlık yatırımları konusunda geri kalan Bursa için önemli bir tesis. İçinde 6 hastane var. Bursa, hastane açılıncaya kadar bunların büyük bir bölümünden yoksun durumdaydı. Ambulansa alınan hasta için yoğun bakım yatağı aranır. Yanık ünitesi için Gebze'ye ya da Eskişehir'e gidilirdi.
Hastanenin açılmasıyla bu tür sıkıntılar sona erdi. Ancak, yapım modeli tartışmaları ise devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun maliyetle ilgili sorularına kürsüden yanıt verdi. Bu tesislerin yapımı için devletin kasasından bir kuruş çıkmadığı vurgusu yapan Erdoğan, 475 bin metrekarelik alan üzerine kurulan hastanenin 2 milyar 286 milyon liraya malolduğunu açıkladı. Otoyolun da bayram trafiği öncesi açılması Bursa girişi, Karacabey ve Susurluk arasındaki saatlerce süren yol çilesini tarihe gömecek. Tören öncesi bayram süresince yeni açılan 192 kilometrelik bölümün ücretsiz olacağı beklentisi ise gerçekleşmedi.

'FAİZLER DÜŞECEK, YATIRIM YAPIN'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomi ve faiz indirimleri konusunda da mesajlar verdi. Merkez Bankası'nın faizleri daha da indireceğini vurgulayan Erdoğan, 'enflasyon da düşecek' dedi ve iş dünyasına da şu çağrıyı yaptı:
'Hemen bugün yatırıma başlayın. İstihdamı artırın Türkiye'nin üretmeye ve büyümeye ihtiyacı var'
Bu arada, AK Parti'nin son anda karar verilen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programıyla ilgili ciddi hazırlık yaptığını tören alanında bir kez daha gördük. Dar zamana rağmen Bursa'nın tüm ilçeleri ve kent merkezinden vatandaşların taşınması için servisler ayarlanmış, herkese şapka, su ve bayrak temin edilmişti. Milletvekilleri de önceki gece ve sabahtan itibaren hem otoyoldaki tören alanında hem de Şehir Hastanesi'ndeki hazırlıkları kontrol ettiler. Ancak, tek aksayan taraf, tören için gelenlerin açılışın ardından bir saate yakın yolun açılmasını beklemek zorunda kalmaları oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tören boyunca oldukça neşeli olduğu da dikkatten kaçmadı. Konuşmayı beklerken, çocuklara oyuncaklar hediye edip, selfie çektirdi. Tören sonunda da makam aracıyla otoyolu test etti.
Erdoğan'ın ziyaretinin diğer önemli bir yönü de Merinos AKKM'de milletvekilleri, belediye başkanları ve parti üst düzey yöneticileriyle yapacağı toplantı. Bunun ayrıntıları önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.