Hava Durumu

Bursa'ya mega endüstri bölgesi kuruluyor

Yazının Giriş Tarihi: 12.06.2018 07:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.06.2018 07:35

Ramazan ayında miting zor iş. Seçim tarihi olarak 24 Haziran'ın belirlenmesi üzerine en hareketli kampanya döneminin ramazan ayında yapılacağı belliydi. İftar sonrası yoğunluklu programlar beklerken maalesef günün en sıcak saatlerinde miting düzenlenmesi anlaşılır değildi.
Önce CHP adayı Muharrem İnce'nin dün de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mitinginde yaşanan zorluklara tanıklık ettik.
İnce, bir saat, Cumhurbaşkanı Erdoğan da 2 saat 45 dakika gecikmeyle Atatürk Stadyumu Meydanı'na gelebildi. Ramazan olmasa seçim dönemlerinde bu tür gecikmeler genellikle normal karşılanır. Liderden önce milletvekili, bakan konuşmalarıyla kitle alanda tutulurdu. Yetmezse hareketli müzik devreye girerdi. Ancak, insanlar oruçlu olunca durum değişiyor.
Dünkü mitingde vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 15.30'da geleceği açıklandığı için alana gelmeye başladılar. Ancak, saatler ilerledikçe oruçlu insanlar güneşin altında beklemekten sıkılarak ayrıldılar. Çünkü aynı saatte Erdoğan Niğde'de halka hitap ediyordu.
Miting alanına saat 18.15'te giren Erdoğan, vatandaşları selamladıktan sonra gecikmesinden ötürü 'helallik ' istedi. Erdoğan, ardından mitinge katılanların tamamını Atıcılar'da verilecek olan iftara davet etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bursa mitinginde yine ekran görüntüleri kullanarak hem CHP lideri Kılıçdaroğlu, hem de Muharrem İnce'yi eleştirdi. Bursa mitinginin farklı olan yanı Erdoğan'ın artık ekonomik ve proje mesajlarını açıklamasıydı.
Bursa'ya 16 yılda 44,5 katrilyon yatırım yapıldığını anlatan Erdoğan, bu rakamı ayrıntılarıyla anlattı. Tamamlanmak üzere olan otoyoldan, hızlı trene, şehir hastanesinden yurt inşaatlarına kadar önemli yatırımlar hakkında bilgi verdi.
Bursa'ya özel yatırım mesajı ise kampanya döneminde yeni duyduğumuz 'Mega Endüstri Bölgeleri' projesi oldu. Bu proje içinde Bursa'nın da yer aldığını kaydeden Erdoğan, 45 katrilyonluk yatırım ve 35 bin istihdamla başlayacak projenin ileride 140 katrilyon yatırım ve 100 bin istihdama çıkacağını bildirdi.
Mitingin sonunda Bursalıları sandığa çağıran Erdoğan, 'Tatil ertelenir, sandık ertelenmez' dedi.

Millet Bahçesi olacak stadyumun tribünleri yıkılacak

Atatürk Stadyumu'nun bugünkü haline dönüşmesi yani miting ve festivaller için yeşil zemin korunarak, amfitiyatro görünümüne kavuşması Bursa'da her kesimi memnun etmişti. Ancak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünkü miting konuşmasında, 'Burayı millet bahçesi yapıyoruz. Beton tribünleri yıkmamız lazım. Burayı yeşile dönüştüreceğiz' açıklaması kafaları karıştırdı.
Hâlbuki stadyumun çirkin tribünleri yıkılarak, amfitiyatro şekline dönüştürülmüştü. Tarihi tribün de yıkılarak Kültürpark'la birleştirilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklaması yeni yapılan tribünlerin yıkılması anlamına geliyor. Bakalım Büyükşehir Belediyesi nasıl bir çözüm üretecek?

Uludağ'da master plan, Bursa'ya tematik müze

Cumhurbaşkanı Erdoğan. 50 dakika süren konuşması sırasında, Uludağ konusunda da değindi. Uludağ için daha önce 'Davos olsun' talimatı verdiği Beyaz Cennet'i Erdoğan'ın yakından takip ettiği konuşmalarına da yansıdı. 'Tabiat Turizmi Master' ve 'Tabiat Turizmi Uygulama Eylem Planı'nın hazırlandığını belirten Erdoğan, Uludağ'ın 12 ay kullanılacak bir turizm merkezi haline getirileceğini söyledi.
Bana göre Erdoğan'ın Bursa için en önemli açıklaması Tematik Müze konusuydu. Erdoğan, Bursa'daki tematik müzenin Türk-İslam Eserleri konusunda olacağını açıkladı.

AS TV'den canlı yayın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Atatürk Stadyumu Meydanı'ndaki mitingi AS TV'den canlı olarak yayınladı. Miting öncesi Bursa Hakimiyet köşe yazarları 24 Haziran seçimini AK Parti eski milletvekilleri Hayrettin Çakmak ve İsmet Su ile değerlendirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.