Hava Durumu

Bursa'nın ulaşım şanssızlığı

Yazının Giriş Tarihi: 04.06.2019 07:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.06.2019 07:46

Bayram öncesi ve sonrası Ege ve Akdeniz'e doğru tatil göçünün yaşandığı güzergahın en önemli kavşak noktalarından biri olan Bursa geçişinde uzun kuyruklar oluşur.
Anadolu Ajansı'ndaki muhabirlik yıllarımdan beri gazetecilerin karargah kurduğu iki noktadan biri olan Topçular İskelesi'ndeki yoğunluk Osmangazi Köprüsü'nün açılmasıyla sona erdi. Otoban artık Bursa çıkışına kadar devam ediyor. Sorun işte tam bu noktadan itibaren başlıyor.
Bu bayramda da aynı noktada uzun kuyruklar oluştu. Hatta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da helikopterle bölgeye gelerek alınan önlemleri yerinde inceledi. Vatandaşlarla görüşerek bayramlarını kutladı.
Soylu'nun ani gelişen ve kısa ziyaretinde kendisine Bursa Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin, AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman ve Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan eşlik etti.
Dr. Esgin'e otoyolun ne zaman açılacağını sorduk.
Osmangazi Köprüsü'nden başlayan ve Bursa'ya kadar devam eden etap, tamamlanır tamamlanmaz ulaşıma açılmıştı. Daha önce yapılan planlamaya göre, Bursa'dan sonraki bölümler de bu yaz, tamamının ise 29 Ekim'de açılması öngörülüyordu.
Ancak, Bursa-Karacabey etabındaki bir viyadükün temel kazısı sırasında tarihi eser ortaya çıkınca inşaat bir süre durdu. Yapılan çalışmalar sonucu sorunlar aşılarak inşaat yeniden başladı. O yüzden etaplar halindeki planlama gerçekleşmedi. Ancak yolun tamamı yine de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda ulaşıma açılacak.
'Bekleyin az kaldı' diyen Dr. Esgin, önümüzdeki Ramazan ve Kurban bayramlarında artık tatil göçünden kaynaklanan trafik sorununun konuşulmayacağını söyledi.
Bursa'nın ulaşım konusundaki şanssızlığı var sanırım. Umarım yeni bir aksilik çıkmadan İstanbul-Bursa- İzmir Otoyolu ulaşıma açılır. Çünkü Yüksek Hızlı Tren inşaatı da güzergahtaki heyelan nedeniyle gecikiyor.

SOYLU'DAN BURSA İÇİN DESTEK SÖZÜ

Kısa süreli de olsa ziyaret sırasında Dr. Esgin, Bursa'nın yeni dönemde devam eden yatırımlarının tamamlanması ve yeni yatırımlar konusunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Bakanlar Kurulu'ndaki görüşmelerde destek istedi.
Bursa'nın 31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde AK Parti açısından en başarılı büyükşehir olduğunu vurgulayan Dr. Esgin, bu nedenle önümüzdeki dönemde Bursa'nın daha fazla yatırım ve hizmet talebi olduğunu dile getirdi.
Dr. Esgin, Bakan Soylu'nun Bursa'ya geçmişten beri ilgisinin bulunduğunu belirterek, Bursa'nın taleplerine gereken destek sözünü aldıklarını vurguladı.

AKTAŞ'IN SON SAHURU YİNE ÖĞRENCİ EVİNDE

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ramazan ayında evinde neredeyse iftar ve sahur yapamadı. Tüm ilçelerdeki iftar programlarına katılan ve öncesinde de başkanlarla görüşmeler yapan Aktaş, sahur programlarını özellikle üniversite öğrencilerine ayırdı.
Aktaş'ın Gemlik ve Osmangazi'de öğrencilerle yaptığı sahurda, kendi eliyle menemen pişirmesi sosyal medyadan büyük ilgi gördü. Aktaş, son sahuru da Twitter'dan gelen davet üzerine Fethiye'deki bir öğrenci evinde yaptı.
Aktaş'ın ramazan programlarını merak edip, Basın Yayın Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Bayhan'a sordum. O da özel kalemin program listesinden araştırıp yanıtını gönderdi. Aktaş, dün akşam da dahil olmak üzere 28 iftar ve çoğu öğrenci evi olmak üzere 14 sahur programına katılmış.
Ramazan ayı ve bayram dostluk ve paylaşma anlamı taşır. Aktaş da bunu aile yaşantısından fedakarlık ederek yerine getirmiş...
İyi bayramlar...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.