Hava Durumu

Bursa Manifestosu ile kampanyaya başlayacak

Yazının Giriş Tarihi: 27.11.2018 08:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.11.2018 08:14

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Haliç Kongre Merkezi'nde yapılan açıklamayla adaylığı kesinleşen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın göreve devam kararı, Bursa'ya cuma günü ulaştı.
Ancak bunun bir de arka planı var. Adaylık açıklaması için İstanbul'a deniz otobüsüyle birlikte gittiğimiz AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, Aktaş'ın adaylığının çarşamba gecesi kesinleştiğini söyledi. Yani haberi olan dar bir ekip, Haliç daveti gelinceye kadar beklemeyi tercih etmişti.
Aktaş, aday tanıtım toplantısının ardından Bursa milletvekilleri Refik Özen, Osman Mesten, Atilla Ödünç, Müfit Aydın, Dr. Mustafa Esgin ve İl Başkanı Ayhan Salman'la birlikte Çanakkale'nin Biga ilçesine giderek, kayınpederi vefat eden TBMM İnsan Haklarını Araştırma Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu'na taziye ziyaretinde bulundu. Hemen ertesi gün de AK Parti İl Başkanlığı'nda düzenlediği toplantıyla başarı ve sevincini partilileriyle paylaştı.
Bu sonuç, ekim ayında yaptığımız görüşmede Aktaş'ın söylediği 'Işık alırsam devam, ışık almazsam aday bile olmam. Şu an soruyorsan görünüm ışıl ışıl. Hiçbir sıkıntı yok' cümlesinin de tescili anlamına geldi. Adaylık süreci tamamlanan ve Bursalıların karşısına bu kez seçilmek için çıkacak olan Aktaş, ciddi hazırlıklar yapıyor. İnegöl'deki 3 dönemlik birikimine 12,5 aylık Büyükşehir deneyimini de ekleyen Aktaş, aslında uzun süredir Bursalıların karşısına hangi projelerle çıkacağının hazırlığını yapıyordu.
Alinur Aktaş, geçen hafta basın mensuplarıyla Uludağ'da bir araya gelerek hem bir yıllık değerlendirmesini hem de yeni döneme ilişkin görüşlerini açıklayacaktı. Ancak adaylık sürecinin araya girmesi nedeniyle bu toplantı gerçekleşmedi.
Aktaş, seçmenlerin karşısına önce 'Bursa Manifestosu' ile çıkacak. Manifestonun altyapısı için uzun süredir çalışma yapılıyordu. Bir nevi Bursa'nın yeni vizyon belgesi olacak manifesto için aralarında 900'ün üzerinde muhtar, kamu kuruluşları görevlileri, sivil toplum temsilcileri ve vatandaşlar olmak üzere 10 bin 500 kişiyle görüşüldü.
Bu görüşmeler ışığında hazırlanan manifestoda, yaşam ve insan, kentlilik bilinci, kentsel gelişim ve dönüşüm, kentin yeni rotası turizm, çarşılar, sanayi gibi birçok unsur yer alacak. Projeler için 8'i dışarıdan 3'ü belediyeden 11 kişilik bir uzman ekip 24 Haziran seçimlerinden sonra hazırlıklarına başlamıştı. Bu ekibin şu ana kadar ilçeleri de kapsayan 85'e yakın irili ufaklı projeyi tamamladığı ve seçim kampanyası başlayıncaya kadar bu sayının 100'e ulaşacağı belirtiliyor. Ancak, projelerin açıklanması ilçe belediye başkan adaylarının açıklanması sonrasında gerçekleşecek. Çünkü aday olacak isimlerin projelerinin Büyükşehir ile uyum içinde olması gerekiyor. Adaylar belirlendikten sonra Aktaş'ın liderliğinde projeler son şeklini alarak seçim bildirgelerine girecek.

O BİNA, ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK ONAYI BEKLİYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ekim ayındaki görüşmemizde Atatürk Stadyumu karşısındaki Tower Plaza konusunda da önemli bir bilgi vermişti. Aktaş, binada karot ölçümü dahil yapılan inceleme sonucu bilirkişi tarafından çürük, yani riskli bina raporu verildiğini açıklamıştı.
18 katlı bina ile ilgili son durumu belediye yetkililerine sorduk. Bilirkişi raporunun da yer aldığı riskli bina dosyası Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne ulaşmış. Bu müdürlüğün onayından sonra 60 günlük yasal süre başlayacak. Bu süre içinde bina sahiplerinin itirazları da değerlendirilecek.

BUSİAD'IN GURUR GECESİ VE EKONOMİK UYARI

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) 40'ıncı yılını kutluyor.
Bursa'nın en köklü işadamı örgütü olan BUSİAD, aynı zamanda Patronlar Kulübü olarak da adlandırılan Türkiye Sanayicileri ve İşadamları (TÜSİAD) derneğinin ardından Anadolu'da kurulan ikinci dernek olma özelliği taşıyor.
BUSİAD'ın artık geleneksel hale gelen ve kurucu başkanı Doğan Ersöz adına düzenlenen ödül töreni geçtiğimiz hafta sonu Almira Otel'de yapıldı. Bu yıl 24'üncüsü düzenlenen törende, 2017 Doğan Ersöz Ödülü'nü Borçelik AŞ adına Genel Müdür Kerem Çakır, Kültür ve Sanata Katkı Ödülü'nü Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) adına Başkan Serpil Savaş, BUSİAD Meslek Ödülü'nü ise İbrahim Yaşar aldı.İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman'ın da katıldığı törene, BUSİAD Başkanı Hadi Türkay'ın, konuşması damga vurdu.
Ülkenin zor bir dönemden geçtiğine dikkat çeken Türkay, bu türbülansın daha az hasarla atlatılabilmesinin yöneticilerin doğru karar almalarıyla mümkün olacağına dikkat çekti. Yüksek enflasyonun tekrar geri geldiği bir dönemin yaşandığını kaydeden Türkay, 'Ekonomistler, önümüzdeki 9 ay için ortalama en az 20'li rakamları yaşayacağımızı söylüyorlar. 2019 Martı'na kadar dövizin sakin seyredeceğini, onun sonrasında yine belirsiz bir dönemi yaşayacağımızı tahmin ediyorlar' sözleriyle ekonomi uyarısı da yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.