Hava Durumu

Bursa denilince gözleri dolan emekli büyükelçi

Yazının Giriş Tarihi: 05.06.2018 08:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.06.2018 08:27

Milletvekili listeleri açıklandıktan hemen sonra aday analizlerine başlanır. Listeleri incelerken İYİ Parti İkinci Bölge birinci sıra adayı Ahmet Kamil Erozan'ın özgeçmişindeki Mudanya doğumlu ibaresi hemen dikkatimi çekmişti.
Uzun ve detaylı özgeçmişinde bunun dışında Bursa detayı bulunmayan Erozan'ın aslında Bursa'yla nasıl köklü bağlarının bulunduğunu AS TV'de yayınlanan Gözlem Kulesi programına konuk olunca anladım.
Programa göğsünde İstiklal Madalyası takarak gelmesi merakımı artırmıştı.
Dedesi, Hafız Ahmet Hamdi Efendi. Mudanya'nın yerlilerinden, zeytin tüccarı. Mudanya düşman işgaline uğradığında, Kuvayı Milliye reisi olarak direnişi organize eder ve ardından İstiklal Madalyası alır.
Babası Ağah Erozan ise Fatih Kaymakamı iken 1950'de De- mokrat Parti'den Bursa Milletvekili seçilir. Ayrıca Fenerbahçe başkanlığı da yapar.
Ahmet Kamil Erozan ise babası milletvekili seçildiğinde daha iki aylıktır. Önce Ankara, ardından İstanbul yatılı okul ve Mektebi Mülkiye derken, diplomasi görevi ile Bursa'dan uzun yıllar uzak kalır. 43 yıllık Dışişleri mesaisi döneminde çok önemli görevlerde bulunur. Bosna-Hersek Büyükelçiliği yapar.
Aralıklarla geldiği Bursa'da babaannesinin evini bulur. Tabii el değiştirmiştir.
Programda, dış politika ve Türkiye'nin geleceği ile ilgili projelerini anlatırken, heyecanlanan ve coşkuyla konuşan Erozan'ın konu her Bursa'ya geldiğinde gözlerinin dolduğunu gördüm.
En çok da çocukluğundaki yeşil Bursa'nın beton yığınına dönüşmesine üzülüyor.
Bursalılara bu anlamda iki mesajı var. Birincisi Bursa'yı yeniden yeşil yapmak. Bunu da parti programına dayandırarak anlatıyor. İYİ Parti'nin Avrupa'daki Yeşiller Hareketi gibi bir parti olduğunu vurgulayarak, programında yaşama, çevreye, doğaya ve hayvana saygı unsurlarının bulunduğunun altını çiziyor.
İkinci mesajı ise seçim çalışmalarında kendisine en çok yöneltilen, 'Seçildikten sonra bizi unutursunuz' sözlerine yanıt niteliğinde.
Erozan, milletvekili seçildikten sonra telefonunun sürekli açık olacağını ve pazartesi günleri saat 09.00'da Ankara'da değil Bursa'da mesaisinin başlayacağını söylüyor.

Sahadaki ilgi, İYİ Parti adaylarına 'iyi' geldi!

İYİ Parti milletvekili adayları, isimleri açıklandıktan sonra sahaya inerek seçim çalışmalarına başladılar. Dün de Ahmet Kamil Erozan, Sami Bilge, Hasan Toktaş, Özgehan Kaçar, Yavuz Bülbül, Fazlı Seyis, Selçuk Türkoğlu, Serpil Aslantürk, Sönmez Medya'yı ziyaret ederek, izlenimlerini anlattılar.
Bursa'nın 'Demokrat Sami' olarak tanıdığı Sami Bilgi, eski bir siyasetçi. İYİ Parti'ye ilginin beklentilerin üzerinde olduğunu anlatıyor. Sanayici kimliği de bulunan Sami Bilge, iş dünyasını da yakından takip ediyor. Ona göre, ekonomideki kötü gidiş nedeniyle seçim erkene alındı. Saha izlenimine gelince, İYİ Parti'nin beklenenin çok üzerinde bir oy oranına ulaşacağı yönünde.
Fenerbahçe'de Ali Koç'un beklentilerin üzerinde oy alması da adayların sık sık gönderme yapmasına imkan sağlıyor. Seçim sonuçlarının da tıpkı Fenerbahçe kongresi gibi beklenenin çok üzerinde gerçekleşeceğine inanıyorlar.

Telefon çaldı: Milletvekili adaylığı için başvurun!

Bu tür davetler geçmişte bürokrasinin ve iş dünyasının zirvesindeki kişilerin siyasete girmesi için kullanılan bir yöntemdi. Telefon açılır veya kırılamayacak aracılar gönderilerek, önemli kişilere siyaset yolu açılırdı.
AK Parti'den milletvekilliği aday adaylığı için hiçbir seçimde bu kadar yoğun ilgi olmamıştı. Buna rağmen bir aday yani Refik Özen, bu yöntemle davet aldı. Sönmez Medya'yı ziyaretinde anlattı.
Gece saat 02.30. Ramazan nedeniyle henüz uyumamış. Ertesi gün daha doğrusu artık başlayan gün aday listeleri YSK'ya teslim edilecek. Telefonu çalar. Açtığında karşısında AK Parti'nin seçim işleri başkan yardımcısı vardır. Selamlaşmadan sonra hemen konuya girer: 'Sayın Cumhurbaşkanımız aday olmanızı istedi. Hemen evrakları gönderin'
Özen, evrakları nasıl hazırlayacağım derken imdadına e-devlet uygulaması yetişir ve evraklar tamamlanır. Liste açıklandığında üçüncü sırada olduğunu görünce sevinci ikiye katlanır. Hem Cumhurbaşkanı teveccüh göstermiş hem de üçüncü sırada yer almıştır.
Özen'in Bursalılara mesajı ise geçmişte olduğu gibi milletvekilliğinde de ulaşılabilir olacağı sözü...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.