Hava Durumu

Bursa'da Anadolu'nun resmi geçidi yaşandı

Yazının Giriş Tarihi: 03.10.2019 08:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.10.2019 08:40

Bursa'da geçen hafta eş- zamanlı iki ayrı etkinlikte deyim yerindeyse Anadolu'nun resmi geçidi yaşandı.
Birincisi, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde Bursa İl Dernekleri Federasyonu (BİLDEF) tarafından 2 yıl aradan sonra bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Bursa Anadolu Günleri diğeri ise hemen Merinos'un hemen karşısında Osmangazi Belediyesi'nin kapalı Çarşamba pazar alanındaki Gaziantep tanıtım günleriydi.

Merinos'un bu tür etkinliklere ev sahipliği yapması tartışmaları bir yana 23 kentin katıldığı etkinlik oldukça renkli geçti. 3 gün boyunca etkinlik alanı Bursalıların akınına uğradı.
Çarşamba kapalı pazar yerindeki etkinlikte ise Gaziantepliler adeta şov yaptı. 30'u yiyecek olmak üzere kurulan 100 stant, Gaziantep'in UNESCO tarafından gastronomi kentleri arasına alındığının ispatı gibiydi.
Bursa Gaziantepliler Derneği Başkanı Bilal Şengüloğlu, etkinlik alanını 3 günde 300 bine yakın vatandaşın ziyaret etmesinden oldukça memnun ve Bursalılara teşekkür ediyor.


Fiyat konusundaki ufak tefek şikayetler ise Şengüloğlu'nu üzmüş. İlk olduğu için bu tür sıkıntıların yaşanması doğal. Önümüzdeki yıllarda elde edilen deneyimle bunların yaşanmayacağı güvencesini veriyor.
Tarihi iki kent olan Bursa ve Gaziantep arasında kurulan kültür köprüsünde sıra Bursa'ya da geliyor. Gaziantepliler bunun için kolları sıvamış. Önümüzdeki nisan ayında Gaziantep'te Bursa tanıtım günleri düzenlenecek.

İKİ KENTİN REKABETİ MERİNOS'A TAŞINDI

Malatya ile Adıyaman arasında Nemrut'taki tarihi eserlerin hangi ile ait olduğu konusunda yıllardan beri süren rekabet var. Konuyu eski Adıyaman Milletvekili ve yönetmen Sırrı Süreyya Önder, Nemrut'ta çektiği ve NTV'de yayınlanan kısa film ile gündeme getirmişti. Kısa filmin finalinde yer alan Önder'in Nemrut'un Malatya'ya ait olduğunu söyleyen kişiyi kovalaması ve 'Taş yok mu taş' sözleri internette viral olmuştu. Ayrıca Malatya Valiliği'nin Nemrut yolunda iş makinelerıiyle yaptığı çalışma da mahkemeye taşınmıştı.

Merinos'taki Anadolu Günleri'nde Nemrut konusu Adıyaman ile Malatya arasında yine rekabet konusu oldu. Adıyaman standında kentin turizm gözdesi Nemrut başköşede yer alıyordu. Hemen karşısında kurulan Malatya standında da Nemrut'un yer alması rekabeti Bursa'ya taşıdı.

Malatya standında Nemrut'un yer aldığını gören Bursa Adıyamanlılar Derneği Başkanı Yavuz Arıcıoğlu, standın önüne gelerek, kısa filmde yer alan 'Taş yok mu taş' esprisini yaptı.

ATATÜRK POSTERLİ BAYRAKTA YER ALACAK YAZIYI GEMLİKLİLERE SORDU

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda ilçedeki esnafın işyerlerini, vatandaşın da balkonunu süsleyecek Atatürk posterli bayrak dağıtımı hazırlıklarına başladı.
Benzer uygulamayı geçtiğimiz yıllarda Nilüfer Belediyesi yapmış, Bursa'da binlerce posterli bayrak dağıtılmıştı.

Sertaslan, posterli bayraklarda yer alacak cümle konusunu ise Gemliklilere bıraktı. Sosyal medya hesabından 'Bayrağımızdaki sözü halkımız seçiyor' başlığıyla paylaşan Sertaslan, şu önerileri Gemliklilerin tercihine sundu:
-Cumhuriyet fazilettir
-Benim en büyük eserim cumhuriyettir
-Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir

Sosyal medyadan yüzlerce yorum yapılan paylaşımda öne çıkan söz, 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' oldu. Bakalım önümüzdeki günlerde sonuç değişecek mi?
Gemlik Belediyesi daha önce ilçe girişine konulan Orhan Veli'nin 'Gemlik'e doğru denizi göreceksin sakın şaşırma' dizelerinin yer aldığı tabela için de sosyal medyadan anket düzenleyerek, vatandaşların tercih ettiği resim ve kompozisyonu seçmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.