Hava Durumu

Bursa, Cumhurbaşkanı'nın vereceği mesajı bekliyor

Yazının Giriş Tarihi: 01.08.2019 08:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.08.2019 08:02

İstanbul seçimleri sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bursa'ya gelmesi bekleniyordu. Bu ziyaret, hem yerel seçimde elde edilen başarı dolayısıyla Bursalılara teşekkür, hem de yapımı tamamlanan büyük yatırımların açılışını gerçekleştirmek amacı taşıyordu. Ancak, yoğun gündem nedeniyle gerçekleşmeyen bu geziyle ilgili daveti geçen hafta Ankara'da yapılan genişletilmiş il başkanları toplantısında AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından bir kez daha yineledi.
Cumhurbaşkanı, iki başkanla yaptığı ve 20 dakika süren görüşme sırasında yanına Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'ı da çağırdı. Konu; Kurban Bayramı öncesi açılması planlanan İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu'ydu. Bayramdan sonraya kalacağı konuşulan ziyaret Bakan Turhan'ın bir gün sonra otoyol inşaatının çeşitli bölümlerinde yaptığı inceleme sonrası değişti.
Önceki gece saat 23.30'da İl Başkanı Salman'ın telefonu çaldı. Telefonun geldiği adres Beştepe'ydi. Cumhurbaşkanı Erdoğan 4 Ağustos Pazar günü Bursa'da olacaktı. Başkan Salman, gece yarısı sosyal medya hesaplarından Cumhurbaşkanı'nın gelişini 'Hazır mıyız Bursa' yazısıyla paylaştı.

Geziyle ilgili hazırlıklar gece yarısından itibaren başladı. Beştepe'den gelecek heyetin yapacağı inceleme ve ardından Valilik'teki değerlendirme sonrası açılışların nasıl gerçekleştirileceği ve tören yerleri kesinlik kazanacak. Gezi aynı zamanda yerel seçimler dolayısıyla teşekkür ziyareti özelliği taşıdığı için Bursalılarla buluşma önem taşıyor. O yüzden vatandaşların kolay ulaşabileceği yer konusunda hassasiyet gösteriliyor. Şimdilik bilinen saat 16.00'da otoyol, 18.00'de ise Şehir Hastanesi'nin resmi açılışının yapılacağı.
Resmi prosedürler bir yana Bursa'nın bu geziden önemli beklentileri var.
Hatırlanacağı gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçim öncesi 17 Şubat'ta Gökdere Meydanı'nda yaptığı mitingde, başta ulaşım olmak üzere Bursa'daki yatırımların güvencesinin kendisi olduğunu söylemişti. Seçim sonuçlarının değerlendirildiği Kızılcahamam'daki toplantıda da bunun ilk adımları ilgili bakanlıklara talimatların verilmesiyle atıldı.
Bursa'nın beklentileri ulaşım konusunda. Şehirlerarası ulaşımda en büyük beklenti Yüksek Hızlı Tren. Kent içi ulaşım konusunda Aktaş'ın kısa vadeli programına aldığı Acemler ve Yeni Adliye kavşakları, Bursaray'ın Şehir Hastanesi'ne uzatılması, T2 hattının Kent Meydanı bölümünün yeraltına alınması ve çevre yolundan DOSAB bağlantısının yapılması. Aktaş, bu yatırımları 21 ay içinde gerçekleştirmeyi planlıyor. Ancak mevcut bütçe imkanları nedeniyle bakanlığın desteği şart. Aktaş da projeleri hazırlayarak Bakan Turhan'a sundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılış törenlerinde Bursa'nın beklediği bu yatırımlar konusunda mesaj vermesi bekleniyor.

PROJELER MASAYA YATIRILDI

AK Parti Bursa milletvekilleri Ankara'daki meclis mesaisi sona erdikten sonra geldikleri Bursa'da neredeyse mahalle mahalle dolaşarak vatandaşların sorunlarını dinliyor, kamu kuruluşlarıyla görüşerek çözüm üretme yollarını arıyor.
Sorunların çözümünde vekillerle kamu kuruluşları arasındaki koordinasyon büyük önem taşıyor. Önceki gün bunun sağlanması için Vali Yakup Canbolat ve Bursa'daki tüm kamu kuruluşlarının müdürleri, AK Parti'li milletvekilleriyle Merinos AKKM'de düzenlenen toplantıda bir araya geldi.
Bursa'daki kamu yatırımları ve karşılaşılan sorunların masaya yatırıldığı toplantıyı değerlendiren AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, toplantıda milletvekilleri olarak Bursa yatırımlarını topyekûn görme fırsatı bulduklarını ifade etti.
Çavuşoğlu'na göre, bu tür toplantılar hem koordinasyonunu, hem de vekillerin Ankara'da çözüm için girişimler konusunda bilgilendirilmelerini sağlıyor.

SORUN BÖYLE ÇÖZÜLÜR...

Başkan Yardımcısı Ali Mollasalih'in frappe sözü için Yıldırım Belediyesi'ne daveti üzerine aklıma hemen arabayı nereye park edeceğimiz sorusu takıldı. Çünkü geçtiğimiz aylarda hayırlı olsun ziyaretine gittiğimizde yarım saate yakın park yeri aramıştık. Hadi biz yılda bir gidiyoruz da belediyede işi olan vatandaşlar ne yapıyordur acaba?
Adnan Baştopçu ve İlhami Yıldız ile birlikte belediye binasına önüne geldiğimizde gözlerimize inanamadık. Kapı açık ve otoparkta onlarca boş yer vardı.
Merak edip sorduk; nasıl oldu bu iş?
Çözüm basitmiş aslında... Belediye personeli araçları için bayrak alanında düzenleme yapılınca belediyenin önündeki otopark kullanılabilir hale gelmiş.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.