Hava Durumu

Bursa, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bekliyor

Yazının Giriş Tarihi: 14.02.2019 07:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.02.2019 07:25

AK Parti, kurulduğu tarihten beri girdiği her seçimde, Bursa'dan Türkiye ortalamasının üzerinde oy almayı başardı. 2002'de Türkiye genelindeki AK Parti'nin oyu 34,4 iken Bursa'daki oran yüzde 41,3'e ulaşmıştı. Bu tablo yapılan 3 yerel seçimde de değişmedi ve AK Parti'nin oyları yükselişini sürdürdü.
24 Haziran seçimlerinde de Bursa, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı'na Türkiye genelinin üzerinde oy verdi. Yüzde 52,6 ile Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan Bursa'dan yüzde 55,5 oy almayı başardı. Cumhur İttifakı'ndaki tablo da aynıydı.

Bursa, yarın, bir seçim öncesi yine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gökdere Meydanı'ndaki mitingine sahne olacak. Erdoğan, 2002'deki ilk Bursa mitingini de yine Gökdere Meydanı'nda yapmıştı.
Mitingle ilgili AK Parti İl Başkanlığı tüm hazırlıklarını tamamladı. Parti teşkilatı ve milletvekilleri Erdoğan'ın programına Osmangazi Belediyesi tarafından yaptırılan Bursa'nın son yıllardaki en prestijli eserlerinden biri olan Panorama Fetih 1326'yı da eklemek için çaba gösteriyor. Çünkü tamamlandıktan sonra ilgi odağı olan ve Orhan Gazi'nin kenti fethettiği günün kompozisyonun yer aldığı müze hemen Gökdere Meydanı'nın yakınında.

AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, programın son halini bugün alacağını belirterek, 'Toplu açılış yok ama Panorama'yı programa dahil etmeye çalışıyoruz' dedi.

AK Parti teşkilatını tek endişelendiren konu ise hava şartları. Birkaç gün öncesine kadar günlük güneşlik olan hava yerini soğuk ve yağışa bıraktı. Salman, yağış ihtimalini göz önüne alarak, miting alanında şemsiye ve yağmurluk dağıtılacağını da söyledi.
Asıl merakla beklenen konu ise miting alanından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vereceği Bursa mesajlarında olacak. Miting konuşmalarında yurt ve dünya siyasetinin ardından bulunduğu kentle ilgili değerlen- dirmeler de yapan Erdoğan'dan Bursa'nın beklentileri yüksek. Özellikle kent içi ulaşım yatırımları konusunda Erdoğan'ın yapacağı açıklama merakla bekleniyor. Çünkü, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın hazırlattığı Ulaşım Master Planı'nda yer alan raylı sistemlerle ilgili yatırımlarda hükümetin desteği bekleniyor.

ÇAVUŞOĞLU: HEYBEMİZ DOLU

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu'na mitingi ve beklentileri sorduk.
Çavuşoğlu'nun Meclis'teki mesaisi yoğun olarak devam ediyor. Dün de Dilekçe ve İnsan Haklarını İnceleme Karma Komisyonu'nun 'Kamu Denetçiliği Kurumu 2018 Yılı Yıllık Faaliyet Raporu' üzerindeki görüşmelere katıldı.
Çavuşoğlu'na göre, olumsuz hava koşulları katılımı etkilemeyecek. Buna örnek olarak da geçen yıl 21 Ocak'ta soğuk ve yağışlı bir günde Nilüfer'deki hastane alanında yapılan mitingde Erdoğan'a gösterilen yoğun ilgiyi gösterdi.
Bursa'nın tüm seçimlerde AK Parti'ye olan teveccühünün devam ettiğini vurgulayan Çavuşoğlu, beklentilerle ilgili soru üzerine 'Heybemiz dolu. Projelerimiz ve hizmetlerimiz hazır' yanıtını verdi.

BETON KONGRESİ BURSA'DA

İnşaat sektörünün olmazsa olmazı beton. Türkiye ise yıllık 100 milyon metre küpün üzerindeki hazır beton üretimi ile Avrupa ülkeleri içinde ilk sırada.
İnşaat Mühendisleri Odası, 1989 yılından bu yana Ulusal Beton Kongresi düzenliyor. Kongre bu yıl 2-4 Mayıs 2019 tarihlerinde odanın İstanbul ve Bursa şubelerinin organizasyonuyla ilk defa uluslararası nitelikte olacak ve Bursa'da yapılacak.
İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, kongrenin inşaat mühendisleri, akademisyenler ve sektörle ilgili tüm tarafları bir araya getireceğini belirterek, kongrede beton üretimi ve uygulamalarındaki son teknolojilerin ele alınacağını söyledi.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.