Hava Durumu

Bursa, Akşener'i 'yüreğinden' vurdu

Yazının Giriş Tarihi: 18.06.2018 07:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.06.2018 07:37

Propaganda döneminde Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP adayı Muharrem İnce, Saadet Partisi adayı Temel Karamollaoğlu, Bursa Atatürk Stadyumu Meydanı'nı miting için tercih ederken, MHP lideri Devlet Bahçeli parti toplantısını spor salonunda gerçekleştirdi.
Seçimlerin miting finalini dün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gökdere Meydanı'nda yaptı. Parti yetkililerine 'Neden Gökdere' diye sorduğumuzda aldığımız yanıt; Valilik'in Atatürk Stadyumu Meydanı'nı son 10 günde hiçbir partiye tahsis etmediği şeklinde oldu.
Gökdere'deki miting alanı için seçilen bölge, dar ve uzundu. Üstüne bir de gençler ve kadınların yoğunluğu eklenince coşku Akşener, platforma çıktığında doruğa ulaştı.
Akşener, platforma çıkarken İstiklal Marşı okundu. Ön sıralardaki kadınlar da yüzlerce yazma ve tülbenti Akşener'e ulaştırmak için yoğun çaba sarf etti.
Mitingin en renkli anlarından biri ise son günlerde sokak hayvanlarına karşı yapılan eziyetlere tepki göstermek için 'Şila' adlı Golden cinsi köpeğin Akşener'in yanına çıkartılması oldu. Şila'yı seven Akşener, 'Hayvanlar ve çocuklar birini seviyorsa biliniz insandır' sözleri miting alanını dolduranlar tarafından uzun süre alkışlandı.
Konuşmasına Bursa'ya olan sevgisini anlatarak başlayan Akşener, Bursa ile iki bağı bulunduğunu, bunlardan birincisinin göçmen bir ailenin kızı olarak Gündoğdu köyüne gelişlerini, diğeri de 1970'te başlayıp 1974'te mezun olduğu öğretmen okulu olduğunu söyledi.
Miting alanındaki coşkuyu gören Akşener, 'Bir bayram günü burayı doldurmanız beni yüreğimden vurdu. Bu benim için vebaldir. Hakkınızı helal edin" diyerek konuşmasına başladı.
Konuşmasının büyük bölümünü eleştirilere ve cumhurbaşkanı seçilmesi halinde uygulayacağı projelere ayıran Akşener, Bursa'ya özel olarak Ahıskalıların sorunlarını çözme ve Bulgaristan'dan göç eden vatandaşların ticaretle ilgili sıkıntılarını giderme sözü verdi.
Mitingdeki kalabalık ve coşku İYİ Parti'nin hem bu seçimde hem de önümüzdeki yıllarda Türk siyasetinde merkez sağ boşluğunu doldurma yolunda başarıyla ilerlediğinin göstergesi oldu. Kısa sürede, elde edilen bu başarıda elbette ki kadınlar ve gençlerin rolünü unutmamak gerekir.

Bayar ve Demirel'i unutmadı
Akşener'in Bursa mitingi öncesi Türkiye Cumhuriyeti'nin üçüncü Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın Gemlik ilçesi Umurbey Mahallesi'ndeki anıtmezar ziyareti de vardı. Program yoğunluğu nedeniyle bu ziyareti gerçekleştiremediğini söyleyen Akşener, ikinci tur kampanyasında ziyaret sözü verdi. Konuşmasında, bugünün 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in ölüm yıldönümü olduğunu da hatırlatan Akşener, hem Bayar hem Demirel'e rahmetle andıklarını söyledi.

Karton şapka ve mitinge katılım
Mitinglerde en çok merak edilen konu katılanların sayısı olur. Gazetecilerle birlikte miting izlediğimiz platform haline getirilen kamyonda hesaplama yaparken, İYİ Parti İl yöneticilerinden Engin Elibol'un yorumu dikkat çekti. Elibol, parti olarak maddi sıkıntıları olduğu için fiyatı 4 liraya kadar çıkan bez yerine, 20 kuruşluk karton şapka yaptırdıklarını belirterek, 15 bin şapkanın tamamının dağıtıldığı söyledi. Elibol, 'şapkasız da çok kişi var ona göre hesap yapın' diyerek hesaplamanın buna göre yapılmasını önerdi

Bakanlık sinyali
Yabancı basın organları, Türkiye'deki seçimlerde, genelde yükselen yeni liderlerin mitinglerini kritik kentlerde izlerler. Akşener'in dünkü mitinginde de aralarında Alman ZDF kanalının bulunduğu televizyon ekipleri dikkatimizi çekti. Muhabirler miting devam ederken, izleyen İYİ Partililerle röportajlar yaptılar.
Mitingdeki diğer dikkat çekici bir gelişme ise Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir'in Akşener tarafından aday tanıtımı sırasında platforma davet edilmesi oldu. MHP'den milletvekili seçilen Koçdemir, transfer olduğu İYİ Parti'den aday olmamıştı. Akşener, milletvekili adayları platforma çıktığında ön sıralarda kendisini izleyen Kadir Koçdemir'i davet etti ve ardından, 'Cumhurbaşkanı seçilince bakanlara ihtiyacımız olacak' diyerek Koçdemir'e kabine sinyali verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.