Hava Durumu

'Broşürler yol haritamız, saklayıp takipçisi olun'

Yazının Giriş Tarihi: 02.04.2019 08:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.04.2019 08:11

Nefeslerin tutulduğu yerel seçim yarışının sonunda Bursa kararını vererek, 17 aydan beri Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan Alinur Aktaş'a 5 yıl daha görev verdi.
Zaman su gibi akıp gidiyor. Sonuçlar belirlendikten sonra Aktaş'ın ilk göreve başladığı 3 Kasım 2017'ye ardından adaylığını 'önümüz ışıl ışıl' sözleriyle bu köşeden açıkladığı 26 Ekim 2018 günlerini hatırladım.
Aktaş, meclisteki seçim sonrasında göreve Emirsultan'da dua ederek başlamıştı. Bu kez tercih ettiği kutsal mekan Ulu Camii'ydi. Vatandaşlara çorba dağıttıktan sonra sabah ve şükür namazlarını Ulu Camii'nde kılan Aktaş, Osman Gazi ve Orhan Gazi türbelerini ziyaret ettikten sonra Abdal fırınında simitle kahvaltı yaptı.

Seçimden önce verdiği sözü yerine getirerek, saat 08.00'de makamına oturarak göreve başlayan Aktaş, Bursalılara sosyal medyadan yaptığı canlı yayınla seslendi. Konuşmasına kendisine ve Cumhur İttifakı'na gösterilen teveccühten ötürü teşekkür ederek başlayan Aktaş, seçim sloganında olduğu gibi Bursa için canla başla çalışacağı mesajını verdi.

15 yıllık belediyeci olduğunu hatırlatan Aktaş, bu tecrübesini Bursa için kullanacağını ifade etti ve Bursaspor vurgusunu şu sözlerle yaptı:
'Bursaspor bizim şehrimizin en önemli değerlerinden bir tanesi. Asla Bursasporumuzu ihmal etmeyeceğiz. Amatör spor kulüplerini ve dallarını ötekileştirmeden bütün olarak kabul edip bütün Bursa'ya bu zenginlikleri yansıtacağız'
Aslında, Alinur Aktaş, başkanlık koltuğuna oturduktan kısa bir süre sonra oluşturduğu özel bir ekiple yeni dönem için hazırlıklara başlamıştı. Bunun ilk meyvesi Bursa Şehir Tasavvuru oldu. Bursa'nın fethinin 700'üncü yılı olan 2026 hedefini koyan Aktaş, projelerini de buna göre şekillendirdi. Ardından Ulaşım Master Planı ve kentin imar anayasası olacak 1/100 binlik planı hazırladı. Bu hedefler doğrultusunda şekillenen yeni dönem projelerini de 3 Mart'ta Bursa kamuoyuna açıkladı.

Aktaş'ın konuşmasında en önemli vurgu ise bu toplantı ve kampanya için hazırlanan broşürlerle ilgili oldu. 'Yol haritalarımız ve projelerimiz belli. Dağıttığımız katalog ve broşürler bizim yol haritamızdır' diyen Aktaş, Bursalılardan bunları saklayarak takip etmelerini ve destek vermeleri çağrısını yaptı.

Aktaş ile Bozbey arasındaki seçim yarışı oldukça centilmence başlamıştı. Kampanya döneminde ise yapılan açıklamalarla zaman zaman gergin anlar da yaşandı.
Aktaş'a Bozbey'in kutlama için arayıp aramadığını da sorduk. Olayın sıcaklığının devam ettiğini belirten Aktaş, 'Henüz bir temas olmadı. Açıklamaları itibarıyla biraz öfkeli olduğunu düşünüyorum' yanıtını verdi.

'AKTAŞ ARTIK TÜM BURSA'NIN BELEDİYE BAŞKANIDIR'

AK Parti'nin başta büyükşehir olmak üzere ilçelerde aldığı başarılı sonuçlarda hiç kuşkusuz milletvekillerinin katkısı büyük. AK Parti milletvekilleri gece gündüz demeden il başkanlığının hazırladığı programlara katılarak adaylara destek verdiler.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu da kampanya süresi boyunca sahadan ayrılmadı. Seçim değerlendirmesini sorduğumuzda ise ilk sözleri Bursalılara verdikleri destek dolayısıyla teşekkür mesajı oldu.

'Seçimler olur biter ondan sonra herkes işine odaklanır. Oy versin veya vermesin Alinur Aktaş artık tüm Bursa'nın belediye başkanıdır' diyen Çavuşoğlu, Aktaş'ın herkes için hizmete devam edeceğini söyledi.

OYLARA SAHİP ÇIKIYORUZ MESAJI

Seçimi kazanmasa da Mustafa Bozbey'in elde ettiği başarı oldukça önemli. Bozbey, 20 yıllık belediyecilik deneyimiyle yürüttüğü kampanya sonucu partisinin 2014 yılında yüzde 28 olan oy oranını yüzde 47'ye yükseltme başarısını gösterdi.

Kampanya döneminde sosyal medyayı en aktif kullanan adaylardan biri olan Bozbey, Bursalılara sonuçlarla ilgili mesajını da yine bu mecradan verdi. Verdikleri destekten ötürü Bursalılara ve kampanyayı birlikte sürdürdükleri yol arkadaşlarına teşekkür eden Bozbey, kampanya döneminde yoğun karalama ve iftira bombardımanına maruz kaldıklarını ve bunu yapanlara hakkını helal etmeyeceğini ifade etti.
Seçim sonuçlarının resmi olarak kesinleşmediğini hatırlatan Bozbey, vatandaşın verdiği her oyun kendilerine emanet olduğunu ve bunun sonuna kadar takipçisi olacakları mesajını verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.