Hava Durumu

Bozbey'i hem ağlatan hem de umutlandıran ilgi

Yazının Giriş Tarihi: 08.03.2019 08:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.03.2019 08:12

CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa bozbey'i hiç bu kadar heyecanlı ve umutlu görmemiştim.
Çok değil daha üç ay önce adaylıkla ilgili yorumlar yapılırken, çekimser olmanın yanı sıra pek mutlu görünmüyordu. Dün sabah Baia Hotel'de düzenlenen Sönmez Medya Buluşmaları'nda bambaşka bir Bozbey vardı karşımızda. 2,5 ay sahada olması çok şeyi değiştirmiş. Bugüne kadar Harmancık dışında tüm ilçeleri dolaşan Bozbey'i değiştiren, gördüğü ilgi ve coşku. Bu da seçimi kazanacağı umudunu aşılamış.
Yaptığı gezilerde, insanlar Bozbey'i Bozbey'e anlatmaya başlamışlar. Bozbey bunu, 20 yılı boşuna geçirmediğine bağlıyor.
Geçen 20 yılda sadece Nilüfer'de değil tüm Bursa'nın dört bir tarafına gittiğini anlatıyor. Bu da düğünde, doğumda, ölümde kısacası sevinçte ve üzüntüde Bursalılarla birlikte olmasının doğal bir sonucu.
Sahadaki yansımalar kimi zaman Bozbey'i duygulandırmış. Yaşadıklarını akşam eve gidip eşine anlattığında gözlerinden yaşlar damlamış. İşte bu nedenlerden ötürü anketten öte çarşı ve pazarın nabzını önemseyen Bozbey'e göre, Bursa kararını vermiş... Ve bunu da açık biçimde ifade ediyor. Bu teveccüh sandığa yansıdığında 31 Mart gecesi tüm Türkiye İstanbul, Ankara veya İzmir'i değil Bursa'yı konuşacak. 'Bursa'da neler oluyor' diye merak edecek.
Bu tespitini insanların kendisi lehine takım elbisesine iddiaya girdikleri esprisiyle tamamlıyor. Merak edip soruyoruz: Rakibiniz Alinur Aktaş'la görüşüyor musunuz?
Gülerek yanıtlıyor: Aktaş'la bir süredir görüşmüyoruz. Aynı masa etrafından oturup sohbet etmişliğimiz yok ama zaman zaman programlarda karşılaşıp merhabalaşıyoruz. O kendi programını uyguluyor biz de kendi programımızı. Ben tüm Bursalılar gibi Alinur Aktaş'ın da oyuna talibim.

'SÖZDE DEĞİL ÖZDE BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ'

Bu arada, 10 Mart'ta proje tanıtımını Merinos AKKM'de yapması beklenen Bozbey'in programı değişti. Bozbey, projelerini 13 Mart saat 13.00'te Bursa Akademik Odalar Yerleşkesi salonunda Bursa kamuoyu ile paylaşacak.
Projeleri konusunda ketum davranan Bozbey'e göre, Bursa'nın en önemli sorunu ulaşım. Bunun temel nedeni ise kentin planlanmaması ve iyi yönetilmemesinden kaynaklanıyor. O yüzden Bursa'nın her alanda planlamasının yapılmasının ardından ameliyat edilmesi gerekiyor.
Geçtiğimiz günlerde imzaladığı Şeffaflık Taahhütnamesi'ni hatırlatan ve bunu yıllardır Nilüfer'de uyguladıkları vurgusu yapan Bozbey'e göre, şeffaflık, katılımcılık ve hesap verilebilirlik en önemli yönetim unsurları. Bursa'daki yanlışlıklar da kimseye danışılmadan yapılan işlerden kaynaklanıyor. Bu nedenle de hedef sözde değil, özde birlikte yönetim olacak.

8 MART KADINLAR İÇİN RESMİ TATİL OLSUN

Bugün, Dünya Kadınlar Günü. Aslında her gün kadınların. Bu günün özelliği ise kadınların toplumdaki eşit statüyü elde etmek için başlattıkları mücadeleden kaynaklanıyor.
Son yıllarda güzel bir gelenek başladı. Büyüklü küçüklü kurumsal tüm yapılar hazırladıkları mini filmlerle kadın mücadelesine destek oluyorlar. Ancak 8 Mart diğer bütün önemli günlerde olduğu gibi tüketim toplumunun çeşitli pazarlama yöntemlerinin bir aracı haline geldi. İnsanların birbirlerine hediye veya çiçek vermesi elbette güzel. Ama bana kalırsa kadınlara bugün ücretli izin verilmesi en güzel hediye olacaktır.
Bu arada, ASTV Program Müdürümüz Sevda Kurul ve ekibinin çabalarıyla mini bir film de biz hazırladık. Filmi özellikle yazarımız Adnan Baştopçu'nun sözleri nedeniyle mutlaka izlemeniz gerekir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.