Hava Durumu

Bir insanlık dersi ve bir iyilik öyküsü

Yazının Giriş Tarihi: 11.05.2018 07:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.05.2018 07:43

Türkiye, 78 yılı bulan yaşam süresi ile OECD ortalamasını neredeyse yakalamak üzere.
Uzun yaşamak kadar yaşam kalitesinin yüksekliği de önemli. Yani sağlıklı yaşlanmak dünyanın yeni trendi.
Bizim toplumda bu olguyu en iyi anlatan cümle de, 'Allah elden ayaktan düşürmesin'.
Ders ve öykünün anlatıcısı İznik Belediye Başkanı Osman Sargın.
Başkan, bir gün makamında otururken telefon gelir; Yalnız yaşayan ve artık kendine bakmakta zorlanan yaşlı bir İznikli zor durumdadır.
Hemen ekibini toplayarak eve gider. Gerçekten yaşlı bir amca, içler acısı haldedir. Önce hastanede bakım ve tedavileri yapılır. Ardından sahip çıkmaları için çocukları aranır. Yaşlı adamın çocuklarından 'Biz bakamayız. Sen başkan değil misin sen bak' yanıtı gelir ve başkan bu sözlere çok içerler.
Sargın'ın girişimleri sonucu huzurevine yerleştirilen yaşlı İznikli bir ay sonra yaşamını yitirir.
Kısa bir süre sonra da miras kalan gayrimenkuller için yaşlı adamın çocukları, Başkan Sargın'ın kapısını çalmasın mı? Vefasız çocuklara bir ders vermek isteyen başkan, düşür taşınır ve işi yavaşlatır. İlgili evraklar başkanın masasında 'yoğunluktan maalesef!' iki ay bekler...
Ve sonra imzalar.
Bu olay başkanın kafasında ışık yakar. İlçede dörtbaşı mamur huzurevi yapmak için kolları sıvar. Ama para nereden bulunacaktır? Tam bu konuyu düşünürken karşılaştığı arkadaşı hayırsever Yahya Şükrü Gür'e konuyu açar ve destek ister.
'Sen bir buçuk milyon bağışla biz belediye olarak devamını getiririz' teklifini kabul eden Gür, annesi adına 100 yataklı huzurevi inşaatına başlar. Huzurevi yapımı öylesine etkiler ki hayırsever Gür'ü belediyeden bir kuruş destek almadan binayı tamamladığı gibi yatağından çarşafına, televizyonundan buzdolabına kadar tüm ihtiyaçları kendisi karşılar. Binaya üstelik çiftler için 6 da oda eklenir.
Sonuçta tamamını Gür'ün karşıladığı ve cebinden 6,5 milyon lira harcadığı huzur ağustos ayında hizmete açılacak.
İki davranış biçimiyle ilgili yorumu size bırakıyorum...

MÜSİAD heyeti Chelsea maçında
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi, 27 kişilik heyetle gittiği Londra'da yatırım ve ticaret fırsatlarını görüştü.
BTSO Meclis Başkan Yardımcısı ve MÜSİAD Bursa Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Murat Bayizit, İngiltere ile ticaret yapmanın yanı sıra sıkı bir Chelsea taraftarı.
Bursa'dan gelen işadamlarını ticari görüşmelerin ardından Stamford Bridge Stadyumu'ndaki Chelsea maçına götürmüş.
Mavi beyazlı Londra takımının formasını da giyen Bayizit, heyetle beraber stadyumda birlikte bu pozu vererek, 'Spor eğlencedir' yazısıyla sosyal medyada paylaşmış.

Basın Kartı yeniden itibar kazanacak
Sarı Basın Kartı, bizim mesleğin alâmetifarikası. Olmayanın almak için kendini paraladığı, olanın ise ne işe yaradığını bir türlü çözemediği kimlik kartı.
Geçmiş yıllarda itibarı oldukça yüksekti. O kartla orman yangınına da girerdik, polisin yasak koyduğu barikatları da aşardık. Maçlara, konserlere, her türlü etkinliği izlemek için Sarı Basın Kartı yeterliydi.
Son yıllarda o kadar erozyona uğradı ki, kartı gösterdiğimiz otobüs şoföründen bile fırça yer hale geldik.
Birçok kurumun basın kartına rağmen akreditasyon uygulaması kartın itibarını yerle bir etti.
Ankara'da yaptığımız sohbette Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, konu gazetecilerin özlük haklarına gelince, Sarı Basın Kartı ile yeni bir düzenleme hazırladıklarını açıkladı.
Çavuşoğlu, yeni düzenleme ile Sarı Basın Kartı almanın daha zor hale geleceğini belirterek, 'Basın kartına yeniden itibar kazandıracağız' dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.