Hava Durumu

Belgrad'da Bursa'nın üç projesine destek sözü

Yazının Giriş Tarihi: 15.10.2019 08:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.10.2019 08:58

AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta Belgrad'a yaptığı geziye 'TBMM Türkiye-Sırbistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu' Başkanı olarak katıldı.
Bulduğu her fırsatta Bursa'nın sorunlarını ve çözüm isteklerini ilgili bakan ya da bürokratlara iletmeyi başaran Dr. Esgin, bu gezide de Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'la bir araya gelince yine Bursa projelerini konuştu. Bu görüşmede Bursa için önem taşıyan 3 proje ile ilgili Bakan Turhan'dan destek sözü aldı.

Bunlardan birincisi; müteahhidi tarafından tavsiye edilmesi nedeniyle duran 30 kilometrelik Yenişehir-Bilecik yolu. 5 yıl önce ihalesi yapılmasına rağmen bir türlü tamamlanamayan yol bir ay içinde yeniden ihale edilecek.
Dr. Esgin, seçildiği günden beri dağ ilçelerine ulaşımı kolaylaştıracak karayoluna büyük önem veriyor. Bakan Turhan, bu yoldaki 2 tünel inşaatının ihalesinin de önümüzdeki günlerde yapılacağını söyledi.
Karacabey ve Mustafakemalpaşa Dr. Esgin'in seçim bölgesi. O yüzden bu iki ilçenin sorunlarının sıkı takipçisi, Bakan'la görüşmede Karacabey Boğazı yolunun genişletilmesi ile ilgili sözü alan Dr. Esgin, Bursa'ya döner dönmez, işin takipçisi oldu ve Karayolları 14'üncü Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan yol genişletme çalışmalarını yerinde inceledi.

DSİ 4 MAHALLEYİ SU BASKINLARINDAN KURTARACAK

Karacabey'in Yeni ve Ruguşpaşa, Mustafakemalpaşa'nın da Çeltikçi ve Adaköy mahalleleri geçen yıl aşırı yağışlar ve baraj kapaklarının açılmasıyla su baskınına uğramış, ekili alanlar zarar görmüştü.
DSİ Bölge Müdürlüğü, su baskınlarının önlenmesi amacıyla yağışların azaldığı dönemde Susurluk Çayı bölgesinde çalışmalara başladı. AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, çalışmaların sürdürüldüğü Yeni Mahalle'deki bölgeyi ziyaret ederek, DSİ Bölge Müdürü Hayati Çelenk'ten çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yeni Mahalle'nin ardından DSİ ekipleri Mustafakemalpaşa'nın Çeltikçi ve Adaköy mahallelerindeki çalışmalara başlayacak.
Bu arada, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, göreve başladıktan sonra Karacabey'e ikinci ziyaretini geçen hafta gerçekleştirdi. Dr. Esgin, bu gezi sırasında da bakandan Gemlik, İznik ve Karacabey'de orman işletme müdürlüğü açılması konusunu sordu. Bakan Pakdemirli de çalışmaların son aşamaya geldiği müjdesini verdi.

BASIN İLAN VE İŞKUR'DAN BASIN SEKTÖRÜNE İSTİHDAM KATKISI

Basın İlan Kurumu Bursa Şube Müdürlüğü ve İŞKUR'un yürüttüğü 'İşbaşı Eğitim Programları' yerel basına önemli destek sağlıyor. Geçtiğimiz dönemlerinde katılarak genç meslektaşlarımızla deneyimlerimizi paylaştığımız çalışmanın değerlendirme raporu açıklandı.
Basın sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli personel yetiştirilmesinde projenin nasıl olumlu sonuç verdiği bu raporda rakamlara da yansıdı. 53 programa katılanlardan yüzde 50,5'i gazete muhabiri yüzde 45,16'sı da muhabir olarak mesleğe adım attı.
İşbaşı Eğitim Programı'nı başarıyla bitiren katılımcıların yüzde 85.71'i meslekte çalışmaya başladı ve ortalama 156 fiili gün istihdamda kaldı. Raporun sonuç bölümünde ise Bursa'da işbaşı eğitim programları için 849 bin liralık sözleşme imzalandığı, gazetelerin dışında yayıncılara da ulaşılması halinde bu desteğin artacağı ifade edildi.

Bu işin resmi rapor kısmı, bir de kendi gözlemimi anlatayım;
Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki deneyim paylaşımımız sırasında, dersliği dolduran ve anlattıklarımızı merakla dinleyen gençlerle bir süre sonra meslektaş olarak birlikte görev yapmak gerçekten gurur vericiydi. Bugün bile içlerinden bazılarının gazeteciliğin en önemli unsurlarından biri olan özel haberlerde imzalarını görünce projenin amacına ulaştığına tanıklık ediyoruz.
Umarız bu projeler dijital yayıncılık alanını da kapsayacak biçimde devam eder ve daha onlarca genç meslektaşlar kazanırız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.