Hava Durumu

Bayramlaşmada İstanbul çağrısı

Yazının Giriş Tarihi: 05.06.2019 08:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.06.2019 08:08

Türkiye'nin siyasi gündemi Yüksek Seçim Kurulu tarafından iptal edilen ve 23 Haziran'da yapılacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri. Dolayısıyla her siyasi ortamda konu dönüp dolaşıp İstanbul seçimlerine geliyor.

AK Parti Bursa İl Başkanlığı'nın bayramlaşma adresi olan Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki buluşmanın gündemi de İstanbul oldu. Partililerin büyük ilgi gösterdiği bayramlaşma törenine AK Parti MKYK Üyesi Efkan Ala, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, Bursa milletvekilleri Atilla Ödünç, Refik Yılmaz, Emine Yavuz Gözgeç, Ahmet Kılıç, Osman Mesten, Vildan Yılmaz Gürel, Muhammet Müfit Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve ilçe belediye başkanları katıldı. Konuklar arasında MHP Bursa İl Başkanı Cihangir Kalkancı da yer alıyordu. Valilikteki bayramlaşmaya katılan Tarım ve Orman eski Bakanı Faruk Çelik, AK Parti bayramlaşmasında yer almadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüntülü bayram mesajıyla başlayan toplantıda, konuşan Ayhan Salman, Alinur Aktaş, Hakan Çavuşoğlu ve Efkan Ala, partililere İstanbul seçimleri için çağrı yaparak, telefonla gerekiyorsa İstanbul'a giderek, seçimin kazanılması konusunda çaba gösterilmesini istediler.

31 Mart'ta gösterilen başarıdan ötürü Bursa teşkilatını kutlayan Ala, 23 Haziran'da sanki Bursa'da seçim varmış gibi çalışılmasını isteyerek, sonuçlar açıklandığında üzüntü duymamak için herkese görev düştüğüne işaret etti.
Konuşmasında ramazan ayında Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı çalışmaları anlatan ve ay boyunca 60 bin kişiyi iftar verildiğinin altını çizen Aktaş, ramazan sonrası başta ulaşım olmak üzere seçim beyannamesinde açıkladıkları projelerle ilgili hızlı bir şekilde yol alacakları mesajını verdi.

KARLIK DANIŞMAN OLUYOR, OCAKTAN'IN 23 HAZİRAN TAHMİNİ

Partililerin buluşması kulissiz olmaz.
Birincisi; Yıldırım Belediye eski başkanlarından ve milletvekili adayı Cüneyt Karlık önümüzdeki günlerde Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne danışman oluyor. Kulis bilgisini aldıktan sonra görüştüğümüz Karlık, soruyu gülümseyerek karşıladıktan sonra haberi olmadığı yanıtını verdi.

İkincisi 23'üncü dönem Bursa Milletvekili Mehmet Ocaktan ile ilgili. Bayramlaşma törenine katılan Ocaktan, son günlerde kaleme aldığı eleştiriyel köşe yazılarıyla gündemde. Sohbet imkanı bulduğumuz Ocaktan'a göre, İstanbul seçimlerinde İmamoğlu şanslı görünüyor. Anketler de bunu gösteriyor. Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın çalışmalarıyla ilgili soru üzerine de Babacan liderliğindeki partinin eylül ayında kurulabileceğini söylüyor.

VALİLİK'TE GÜNDEM BURSASPOR

Bursa'daki ilk bayramlaşma Heykel'deki tarihi Valilik binasında yapıldı.
Buradaki bayramlaşma törenine Vali Yakup Canbolat, AK Parti Bursa milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu, Atilla Ödünç ve Ahmet Kılıç, CHP milletvekilleri Prof. Dr. Yüksel Özkan ve Erkan Aydın, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Hidayet Vahapoğlu, Tarım ve Orman eski Bakanı Faruk Çelik, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman ve MHP İl Başkanı Cihangir Kalkancı katıldı.

Bu buluşmada gündem Bursaspor oldu. Yeşil Beyazlı ekibin ligden düşmesi ve içinde bulunduğu mali sıkıntılarla ilgili sohbet eden iktidar ve muhalefet milletvekilleri önümüzdeki günlerde bir araya gelmeyi kararlaştırdı.
Bayramlaşmaya gelen Bursaspor'un tribün liderleri de Ali Ay'ı artık başkan olarak görmek istemediklerini bildirerek, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve milletvekillerine takıma sahip çıkılmasını istediler.

Bayramlaşma töreninin ardından Bursa Kent Müzesi önünde toplanan Bursasporlularla bir araya gelen İsmet Büyükataman ve Mustafa Hidayet Vahapoğlu, takımın içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtulması için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini söylediler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.