Hava Durumu

Başkan Aktaş Merinos'tan yola çıktı

Yazının Giriş Tarihi: 04.03.2019 07:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.03.2019 07:56

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yeni dönem projelerinin tanıtımını Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Orhangazi Salonu'nda yaptı.
Önce salonu anlatarak başlayalım... Çünkü gerçekten emek ve uzun süren bir çalışmanın ürünü olduğu dikkatten kaçmıyor.
Sahne, 80 dakika sürecek ve son yılların tanıtımlarda kullanılan moda uygulaması 'video mapping' e göre hazırlanmış. Her yere mavi led ışıklar hakim. Ekranda ise Aktaş'ın ilk kez kullandığı Mevlana'nın 'Sen yola çık yol sana görünür' sözleri yer alıyor.
Aktaş, sahneye gelmeden önce Bursa'nın tarihten günümüze yolculuğunu anlatan animasyon başlıyor. Osmanlı'yı ifade eden çınar ağacının köklerini salmasının ardından zaman tünelinde Bursa'nın tarihi simge eserleri boy gösteriyor. Ardından sanayi ve gelişme. Bir fabrikada üretilen otomobil, modern Bursa caddelerinde dolaştıktan sonra yönünü Uludağ'a çeviriyor. Karların ardından yemyeşil bir orman ve tam ormanın ortasından açılan kapıdan Aktaş sahneye çıkıyor.
Katılım ve salondaki havaya gelince;
AK Parti'nin Bursa milletvekilleri, belediye başkanları, belediye başkan adayları, Cumhur İttifakı'nda yer alan MHP İl Başkanı Cihangir Kalkancı'nın yanı sıra önceki dönem bakanlarından Faruk Çelik, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Arif Karademir, BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur, Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, BESOB Başkanı Arif Tak, Bursaspor Başkanı Ali Ay, işadamı Hüseyin Özdilek salondaydı. Faruk Çelik, sunumun ardından milletvekilleri ve belediye başkan adaylarıyla birlikte sahneye çıkarak salondakileri selamladı.
Konuşmasına Bursa'ya bugüne kadar hizmet üretenlere teşekkür ederek başlayan Aktaş'ın vizyon projeleri, göreve başladıktan kısa bir süre sonra ilk adımlarını attığı 'Bursa Tasavvuru'nun ete kemiğe bürünmüş hali.
Kentin tüm kesimlerini kapsayan 14 bin kişiyle görüşülerek hazırlanan tasavvurun projelendirilmesi aşaması ilk kez Kızılcahamam'daki toplantıda partililere sunulmuştu. Son şeklini ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bursa gezisinde verdiği sözlerle aldı.
Aktaş'ın vizyon projeleri ise Ulaşım- trafik, kentleşme ve çevre, turizm, yerel ekonomik hayat, sosyal hayat ve eğitim, kültür sanat ve spor konuları içeren 6 ana başlıktan oluşuyor.

ASLAN PAYI ULAŞIM YATIRIMLARINA

Bursa'nın en önemli ve çözüm bekleyen sorunu ulaşım. Dolayısıyla Aktaş sunumunun neredeyse büyük bölümünü bu konuya ayırdı. Projelerin temeli de yine Aktaş'ın hazırlattığı ve ocak ayında Büyükşehir Meclisi tarafından onaylanan 2035 Ulaşım Master Planı'ydı.
Bu planın hayata geçmesiyle 2 yıl içinde ulaşımın Bursa'da sorun olmaktan çıkacağı mesajını veren Aktaş, sinyalizasyonun optimize edilmesi projesinden yeni raylı sistem hatlarına, Acemler ve Adliye kavşaklarına kadar tüm projelerini ayrıntılarıyla anlattı.
16 yıl içinde Bursa'nın raylı sistem ağı 54,2 kilometreden 114.4 kilometreye çıkacak. Emek hattı hızlı tren istasyonu ve Şehir Hastanesi'ne, Uludağ Üniversitesi hattı da Görükle'ye uzanacak. Oradan ötesi Başköy hattı bile var. Yeraltından yapılacak Gürsu-Çalı ile Çalı-FSM-Demirtaş hatları ise majör projeler.

YENİ HEDEF: TURİZM KENTİ BURSA

Aktaş'ın ulaşımdan sonraki önceliği turizm. Ona göre, Bursa sahip olduğu zenginliklere karşı turizmden yeterince pay alamıyor. Bunu artırmak için de projeler geliştirmek gerekiyor. Projelerinden en önemlisi Hanlar bölgesinin çevresinin açılması, Sıcaksu bölgesindeki termal yatırımlar. Buraya bir parantez açmak gerekiyor. Alman ve Dubaili yatırımcılar bu bölgeye talip. Projeleri kendileri hazırlayacaklar. Aktaş'ın tek çekincesi yapıların yüksek katlı olmaması.
Son yıllarda turizmin gözdesi haline gelen dağ ilçeleri için de projeler geliştiriliyor. Bunlardan en önemlisi dağ ilçeleri Büyükorhan, Keles, Harmancık ve Orhaneli ile İznik'in Cittaslow yani yavaş şehirler kapsamına alınması.
Kültür-sanat bölümünün en önemli başlığı ise Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından merhum Hikmet Şahin'in temelini attığı ve 8 yıldır düzenlenmeyen İpek Yolu Film Festivali'nin yeniden başlayacak olması. İkincisi ise projesi hazır olmasına rağmen bir süredir konuşulmayan Açıkhava Tiyatrosu'nun yeniden yapılması.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.