Hava Durumu

Balkanlar'ı gezdi, raporu Çavuşoğlu'na verecek

Yazının Giriş Tarihi: 08.09.2017 09:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.09.2017 09:03

Bursa siyasetinin kuşkusuz en renkli simalarından biri olan Ali Mollasalih, güncel politikadan uzak dursa da gözlem ve tespitlerini kamuoyuna aktarmadan duramıyor. Bir bakıyorsunuz İran'da, ertesi ay Afrika'da ya da Türkiye'nin diğer bir ucunda. Gezilerini sosyal medyadan çektiği videolarla duyuruyor.
'Hayırlı olsun' demek için geldiği Sönmez Medya'daki sohbetimizde bayramda yaptığı Balkan gezisini anlattı.
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Genel Başkan Yardımcısı Osman Atalay ile birlikte 10 gün içinde Kosova, Makedonya, Karadağ ve Bulgaristan'ı dolaşıp, Kurban Bayramı etkinliklerine katılmış.


Mollasalih'e göre, Balkanlar, Afrika ve Uzak Asya ülkeleri kadar ekonomik açıdan zor durumda değiller. Burada, kurban eti dağıtımı büyük önem taşımıyor ama yine de 1241 hisse yani 158 büyükbaş, 135 de küçükbaş kurban kesimi yapılmış.
Asıl amaç Kurban Bayramı dolayısıyla onların yanında olduğumuzu gösterebilmek. Çünkü Balkanlar'daki Türkiye algısı büyük önem taşıyor.
Mollasalih, her gittiği ülkede övgülerin yanı sıra eleştirilerle de karşılaşmış. Bunun en büyük nedeni de Türkiye ile ilgili faaliyetlerin bazı yanlış ellerde olması.
Özellikle Türklerin yaşadığı bölgelerle direkt temasın artırılması ve doğru politikaların uygulanması beklentileri had safhaya ulaşmış. Buradaki Türklerin sesine kulak verilmezse önümüzdeki dönemde daha farklı sıkıntıların çıkabileceği uyarısında bulunuyor.
İlginç izlenimleri de var. Kosova'daki ABD etkisini bilmeyen yok. İşi Donald Trump anıtı yapmaya kadar götürmüşler.
Bir diğer tespiti Yugoslavya'nın parçalanmasının ardından ortaya çıkan ülkelerdeki Tito, hayranlığı. Mollasalih'e göre, Tito'nun Sırp, Arnavut, Boşnak, Hırvat ve Türkleri nasıl uzun yıllar bir arada tuttuğunun incelenmesi Türkiye'nin Balkan politikasının yanı sıra iç siyasette de önemli ipuçları vereceğine inanıyor.
Mollasalih'in anlattıklarının tamamını yazmaya kalksak birkaç gazete sayfası daha yerimizin olması gerekir. Ama o bunları rapor haline getirip, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın bağlı olduğu Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu'na iletecek. Çavuşoğlu ile Mollasalih Batı Trakyalı, hatta uzaktan da akraba...
Umarız Mollasalih'in uyarıları dikkate alınır...

•Çevikel, 'hacı' oldu

Geçtiğimiz aylarda yapılan seçimlerde DOSABSİAD Başkan Yardımcılığı'na seçilen Nilüfer Çevikel, Bursa'nın 250 büyük firması arasında yer alan bir tekstil şirketinin yönetim kurulu başkanı. Görev alanı sadece bunlarla da sınırlı değil. Onun en büyük uğraşı Türk Tekstili'nin gelişmesi ve ihracatının artması için şirketiyle birlikte gösterdiği çaba. Bunun meyvelerini de almaya başlamış. Ürettiği tekstil ürünlerinin yanına kimse yanaşamıyor.


Hem iş hem de sosyal hayatta sık sık görmeye alıştığımız Çevikel'in manevi yönünün de güçlü olduğunu geçtiğimiz günlerde hac farizasını yerine getirirken gördük. 'Allah kabul etsin' temennimize, 'Senede 2-3 sefer gidiyorum. Bazen aile bireyleriyle bazen arkadaşlarımla ama hacca ilk kez gittim. Geç bile kalmışım. İnsanların genç yaşlarda bu görevi yerine getirmelerinde fayda var çünkü zor bir ibadet" yanıtını veriyor.

•Değişmeyen tek şey kravat

Bursa'nın tanınmış işadamlarından dünyaca ünlü İnoksan markasını yaratan Vehbi Varlık, arife günü bu fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşarak geçmiş günlere özlemini dile getirdi.


Varlık'ın bir zamanlar notuyla paylaştığı işçilerle birlikteki fotoğrafına yapılan yorumlarda anlamlıydı. Bir arkadaşı, 'Çookk anlamlı bir resim maziyi unutmamak ve nereden nereye geldiğini görmek kadar mutlu edici bir şey olamaz arkadaşım yazarken, yine Bursa'nın başarılı işadamı Yakup Altınöz ise 'Vehbiciğim o tarihlerde de kravatlıymışsın' esprisini yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.