Hava Durumu

Bakan Varank'a Bursa'ya ikinci davet

Yazının Giriş Tarihi: 03.10.2018 07:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.10.2018 07:54

AK Parti Bursa milletvekilleri 24 Haziran seçimlerinin ardından ilk ziyareti Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'a yapmış ve bakanı Bursa'ya davet etmişlerdi. Bakan Varank aslında eylül ayında Bursa'ya gelecekti. Ancak, İstanbul'daki Teknofest, ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ve Almanya gezileri nedeniyle bu ziyaret gerçekleşmedi.
Yeni yasama yılının başlamasıyla birlikte hareketlenen Ankara'da, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu ve AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Yönetim Kurulu ile birlikte Bakan Varank'ı ziyaret etti.
Ziyarette Bakan Varank'ı 23-28 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek MODEF Expo 2018 Mobilya Fuarı açılışına davet eden İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, ayrıca ilçe ekonomisi hakkında bilgi vererek taleplerini iletti.
Bakan Varank'tan KOBİ potansiyeli yüksek olan İnegöl'de KOSGEB Müdürlüğü açılması istendi.
Bakan Varank da, KOSGEB Müdürlüğü kurulması teklifinin bakanlık olarak değerlendirileceğini belirterek, ayrıca ileri teknoloji ürünleri konusunda İnegöl özelinde neler yapılabileceği ile ilgili yerinde tespit amacıyla bakanlıktan bir heyetin odayla görüşmek üzere İnegöl'e gönderilmesi talimatını verdi.
Hakan Çavuşoğlu, görüşmede Bakan Varank'ı bir kez daha Bursa'ya davet ettiklerini hatırlatarak, 'Kapsamlı bir program hazırlıyoruz. Sayın bakanımızın İnegöl'deki fuar haftasında Bursa'da olmasını bekliyoruz. Fuar açılışının yanı sıra Renault'nun devlet teşviki alan benzin ve elektrikle çalışan hibrit motor fabrikasıyla ilgili konu da yer alacak. Ayrıca BTSO'da işadamlarımızla buluşup sorunlarını dinleyecek' dedi.
Bakan Varank'ın Bursa'ya gelmesi sadece ziyaretler açısından değil, kentin beklediği projeler açısından da büyük önem taşıyor. Çünkü Yeni Ekonomik Program'da yer alan kamudaki tasarruf önlemlerinin hem hızlı tren hem de Yenişehir'deki otomotiv test merkezini etkilediği söyleniyor. Bakan Varank'ın bu iki konudaki açıklamaları merakla bekleniyor.

CHP ABANT'TA YEREL SEÇİM STRATEJİSİNİ KONUŞTU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP TBMM Grubu 27'nci Dönem 1'inci Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı Meclis açılmadan önce Bolu Abant'ta yapıldı. Toplantının gündemini yeni yasama dönemi ve yerel seçimler konusu oluşturdu.
Toplantıya katılan ve eşofmanlarını giyerek Kılıçdaroğlu ile birlikte yürüyen CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Abant toplantısının oldukça verimli geçtiğini vurguladı.
Görüşmelerin detayını ve yerel seçimlerle ilgili stratejiyi dünkü grup toplantısı öncesi Kayışoğlu'na sorduk.
Kayışoğlu, CHP'nin aday belirlemede tek bir yöntem kullanmayacağını belirtti. Çünkü her bölgenin her ilçenin farklı beklentileri ve farklı koşulları var. Ona göre bir strateji geliştirilecek.
Peki, Ankara, İstanbul, İzmir ve Bursa gibi büyükşehirler ne olacak?
Buralarda kamuoyu araştırmaları, örgüt ve sivil toplum örgütlerinin görüşü belirleyici olacak. Hepsinin destekleyeceği ve herkesin kabul edip oy verebileceği bir aday için bütün yöntemler kullanılacak.
Küçük ölçekli belediyeler; mesela Orhaneli, Harmancık gibi yerlerde ise örgüt görüşleri ön plana çıkacak.

BURSA'DAKİ DİSİPLİN TARTIŞMASI

CHP'de kurultay tartışmalarının artık geride kaldığını ve partinin seçimlere odaklandığına işaret eden Kayışoğlu, vatandaşların gündeminin farklı konulardan oluştuğunu söyledi. Kayışoğlu, ' Ekonomik kriz yüzünden insanlar geçim sıkıntısı çekiyor. Bursa'daki STK ziyaretlerimizde bunu gördük. Mesela esnaf odasına gittiğimizde insanlar dertlerini anlatıyor ama diyelim ki orada bir CHP'li varsa konuyu partiye getiriyor ve 'neden CHP'de değişim yapmadınız veya başka bir şey soruyor' Normal vatandaşın gündeminde, CHP'nin değişim tartışması yer almıyor' dedi.
CHP Bursa il örgütünde son haftalarda yaşanan disiplin tartışmalarını da Kayışoğlu'na sorduk. Kayışoğlu, bu konularla ilgili henüz İl Başkanı Hüseyin Akkuş ile görüşmediğini ancak en yakın sürede bir araya gelerek konuyu ele almak istediğini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.