Hava Durumu

Atmaca: Bursa'yı iyi yöneteceğimize inanıyoruz

Yazının Giriş Tarihi: 27.03.2019 07:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.03.2019 07:34

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile başlayan partiler arası ittifakın, yerel seçim yarışında da belirleyici olması beklenirken, bu oluşumlar dışında kalan Saadet Partisi ise seçmene alternatif sunmayı hedefleyerek yola çıktı.
Türk siyasi hayatında çok köklü bir gelenekten gelen Saadet Partisi, bu amaçla 1389 belediye için aday göstererek, yarışta yer aldı.
Baia Hotel'de yapılan Sönmez Medya Buluşmaları'nın konuğu olan Saadet Partisi Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı Mehmet Atmaca, bu kararı 'Yerelde ittifakın doğru olmadığını' düşünerek aldıklarını vurguladı.
Atmaca, siyasi analizlerine önem verilmesi gereken bir politikacı. Geçen yıl nisan ayında yine Sönmez Medya Buluşmaları'nda, erken bir yerel seçimin kaçınılmaz olduğuna ve seçim kararı alınacağına dikkat çekmişti. Dediği de çıktı ve Türkiye 24 Haziran'da sandık başına gitti.
Program öncesi sohbetimizde, 31 Mart ve sonrası için öngörülerini sorduk. Atmaca, yerel seçimlerin sürprizlere gebe olduğuna inanıyor. Sonrasındaki çıkacak tablo ise Türkiye'de yeniden seçim tartışmalarına neden olabilir.
Atmaca, bunu söylerken bir noktaya daha dikkat çekti. 5 yıllık il başkanlığı döneminde 7 seçim gören Atmaca'ya göre, Türkiye seçimden yoruldu. Artık, ülkenin bir nefes alıp, sorunlarını çözmeye yoğunlaşması gerekiyor.
Yerel seçim değerlendirmesine gelince
Son zamanlarda Saadet Partisi'ne olan ilgi üzerine en üst düzeydeki yetkililer tarafından yapılan suçlamaların kendilerini rahatsız ettiğini dile getiriyor ve şöyle devam ediyor:
' Yerel yönetimlerdeki başarısızlıkları örtme adına merkezi seçim havası oluşturulmaya ve yükselen partilere iftiralar ve bel altı vurmalarla yıpratmaya çalışıyorlar. Bunlar doğru değil. Halkımızı uyarmaya çalışıyoruz.'
Bursa'nın iyi yönetilmediği ve 5 yıl daha kaybetme lüksü olmadığı vurgusu da yapan Atmaca, kentsel dönüşümden ulaşıma kadar Bursa'nın sorunlarını bildiklerini ve kenti iyi yöneteceklerine inandıkları mesajını verdi.

İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN YENİ HEDEFİ KATAR

Ekonomik durgunluğun en çok etkilediği sektörlerin başında inşaat yer alıyor. İç piyasaya yönelik teşviklerle sektöre hareketlilik kazandırılmaya çalışılırken, özellikle yurt dışı alıcılar konusunda yoğunlaşılıyor.
Emlak sektörü ayrıca özellikle Körfez ülkelerindeki yatırımcılar ve bireysel alıcıların dikkatini de çekmeye çalışıyor. Bursa zaten uzun yıllardan beri Kuveytli yatırımcıların gözdesi. Kentte konut alan 3 bine yakın Kuveytli aile var. Bunların büyük çoğunluğu yılın belirli dönemlerini Bursa'da geçiriyor. Bursa'da uzun yıllardan beri Körfez ülkeleriyle turizm faaliyetleri sürdüren TÜRSAB Genel Başkan Yardımcısı Hasan Erdem, son aylarda inşaat sektörünün bu ülkelerde tanıtımı konusunda çalışıyor. Geçtiğimiz hafta Katar'ın başkenti Doha'daki Mall of Haliç adlı AVM'de Bursa'daki emlak yatırımlarına davet için stant açıldı ve büyük ilgi gördü.
Katarlıların Türkiye'ye yaklaşımı çok olumlu. Ancak onların gözdesi hâlâ İstanbul. Erdem, tanıtım çalışmalarında ulaşım imkanlarının artmasıyla Bursa'nın İstanbul'a çok yakın olduğu vurgusunu yapıyor.
Erdem'e göre, Bursa Katarlılar için biçilmiş kaftan. Aradıkları her şey Bursa'da var. Müteahhitlerle acentalar sektöre yeni pazar yaratmak için organizasyona başladı. Bu amaçla Bursa'dan gayrimenkul almak isteyen Katarlı yatırımcılar veya münferit kişiler için turlar yapılacak. Bunların transfer, konaklama hizmetlerini de acentalar verecek.,

HAVA KİRLİLİĞİNİN KİTABINI YAZDI

Hava kirliliği Bursa'daki sorunların ilk sırasında yer alıyor. Ölçüm yapan bakanlığın resmi verilerine göre, kentteki kirlilik yılın belirli dönemlerinde bu konuda belirlenen değerlerin bazen 10 katına yükseliyor.
Uludağ Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kayıhan Pala, yıllardan beri Bursa'daki hava kirliliğini anlatarak, insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekiyor ve bunu her platformda dile getiriyor. Prof. Dr. Pala, Bursa Tabip Odası yayınlarından çıkan kitabıyla konuya bir kez daha dikkat çekti.


50 sayfalık bilimsel araştırma niteliği taşıyan kitapta, kirliliğin nedenleri, yol açtığı sağlık sorunlarına yapılan araştırmalar ışığında bir kez daha mercek tuttu. Kitabın sonuç ve öneriler bölümünde ise valiliğin ivedi olarak hava kirliliği ile ilgili bir Sağlık Etki Değerlendirmesi yapması için girişimde bulunulmasını önerdi. Üniversite, sivil toplum kuruluşları ile Çevre Kirliliği ile Mücadele Çalışma Birimi kurulmasını ve yasal düzenleme yapılmasını istedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.