Hava Durumu

Ali kıran baş kesen benzetmesine tepki

Yazının Giriş Tarihi: 17.11.2017 07:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.11.2017 07:42

Alinur Aktaş, başkanlık seçiminin yapıldığı toplantının ardından ilk kez Büyükşehir Belediye Meclisi'nin başkanlık koltuğuna oturdu.
Toplantının mevcut üyeleri dışında bir konuğu daha vardı. İki dönem önceki Büyükşehir Belediye Başkanı Erdem Saker, 'gerekmediği halde nezaket göstererek' genel sekreterlikten izin alıp oturuma katıldı. Aktaş da konuşmasının başında, hem diğer başkanlara hem de Saker'e teşekkür ederek, onları ağırlamaktan onur duyacağını söyledi.
Aktaş'ın başkan seçilmesinin ardından Büyükşehir Belediyesinde görevden alma ve atama fırtınası esiyor. Dolayısıyla konuşmasının bir bölümünü buna ayırdı. Uygulamalar ve değişimleri kaçınılmaz olarak değerlendiren Aktaş, görevden almaların neden ve niçinini açıklamak zorunda olmadığının altını çizdi. Aktaş'a göre bunlar, kamuoyunun takdirinde ve hizmeti işler kılabilmek için de gerekli olan hamleler. Çünkü mental yorgunluk ve belirli süre sonunda bazı şeylerin kanıksanması, çalışmaları sıradanlaştırıyor. İstifa ve atamalarla özellikle bürokratlar arasında oluşan kaygı konusuna da vurgu yapan Aktaş, " Hizmeti daha işler kılabilmek adına bu ve benzeri hamleleri yapıyoruz. Yoksa belediye başkanı olarak ali kıran baş kesen gibi tamamını değiştirmek gibi bir arzu kanaatimiz ve düşüncemiz yok" dedi ve bana göre, atama fırtınasının devam edeceği sinyalini de verdi.
Üç genel sekreter yardımcısından müsaade istediklerini kaydeden Aktaş, emeklilik hakkını kazanmış olanlardan da anlayış beklediklerini söyledi. Tabii , 'Uygularlar uygulamazlar kendi bilecekleri iş ama yakışanı budur nihayetinde bizim bazı konuları daha fazla geliştirmemiz daha fazla ileriye götürmemiz lazım' uyarısını da yaparak... Önümüzdeki günlerde BUSKİ ile ilgili konular daha çok gündeme gelecek sanırım...

17 belediyeyi de ziyaret edecek

Başkanın önemli bir mesajı da ilçe belediyeleriyle ilgiliydi. İlçe belediyelerini bölgelerdeki koordinatörleri olarak nitelendiren Aktaş, 'hepsini ayrı ayrı gezerek çalışmalarını kendilerinden dinleyeceğiz. İlçelerini ilgilendiren konularla alakalı çalışmaları plan dahilinde bir bir hayata geçireceğiz. Bu sıvalı kollar hiçbir zaman normale dönmeyecek.' dedi.
Aktaş'ın muhalefet partilerinden belediye başkanı ayrımı veya vurgusu yapmaması önemli. Çünkü geçmişte yaşanan sıkıntıların artık bir tarafa bırakılarak, başta kentsel dönüşüm ve ilçelerin büyük projelerinin yürütülmesinin zamanı geldi.

'Yüzde 50 indirmek isterim'

Alinur Aktaş'ın göreve başlamasından beri su ve ulaşım indirimi konusu gündemden düşmedi. Başkan da konuyla ilgili açıklamaları basının yanı sıra sosyal medyadan sponsorlu paylaşımlarla neredeyse tüm Bursa'ya duyurdu. İlk somut indirim otoparklarla ilgili yapıldı. Su ve ulaşımda indirim müjdesi verildi ancak oranları henüz açıklanmadı. Aktaş, meclis konuşmasında bu konuya da değindi. Elinden gelse su fiyatlarında yüzde 50 indirim yapmak istediğini ifade eden Aktaş, oranın önümüzdeki günlerde açıklanacağını söyledi. Ulaşımda yapılacak indirimde ise hafif raylı sistem ve tramvayı özendirme yönünde çalışma yapılacağını anlatan Aktaş'ın asıl önceliği öğrencilere yapılacak indirimle ilgili olacak.
Oranları ise 24 Kasım'da yapılacak UKOME toplantısında belirlenecek olan ulaşım indirimi 25 Kasım'da yürürlüğe girecek.

Aktaş da kendi aracıyla işe gelecek

Aktaş'ın göreve başladığı günün ertesi makam araçlarının parka çekilmesiyle ilgili tasarrufu çok konuşuldu. Başkan bu konuda çok kararlı.
Argümanı da belediyede tek makamın başkanlık olduğu diğer tüm birimlerin ise hizmet için var olması. Onun için makam aracı Aktaş'ın başkanlık döneminde olmayacak.
Evini taşıyamadığı için İnegöl'e gidip gelirken makam aracı kullandığının altını çizen Aktaş, Bursa'ya taşındıktan sonra İnegöl'de olduğu gibi özel aracıyla belediyeye geleceğini özellikle vurguladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.