Hava Durumu

Aktaş'tan Türkyılmaz ve Erdem'e 'kapım ve telefonum açık' mesajı

Yazının Giriş Tarihi: 06.12.2019 08:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.12.2019 08:28

ASTV'de yayınlanan 'Sönmez Medya Buluşmaları'na konuk olan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a bir saatlik programda turizmden, ulaşıma, spor yatırımlarından Ankara'nın Bursa'ya desteğine kadar bir çok konuda sorular yönelttik. Ulaşım ve su fiyatlarıyla ilgili kamuoyunun belki de ilk kez duyacağı gelişmeleri haber sayfalarımızda bulacağınız için detaylara girmeyeceğim.

Bursa, son aylarda Büyükşehir Belediyesi ile CHP'li belediyeler olan Nilüfer ve Mudanya arasında gerginliğe neden olan konuları tartışıyor. Bu konuyla ilgili soru üzerine Aktaş, yaşanan polemikleri detaylandırarak anlattı.
Yanıtına 'Demokrasiye inanıyorsak. İnsanların verdiği oylara saygı duymak gerekiyor' vurgusuyla başlayan Aktaş, şu sözlerle devam etti:

'İnsanlar büyükşehir için Aktaş'ı Mudanya için Türkyılmaz'ı seçti. Demokrasiye inanıp, içselleştirdiysem saygı duymam lazım. Diğer yandan parti mensubu ve siyaset yapıyoruz. Muhakkak suretle artıları eksileri eleştirmek durumundayız. Lakin bir şey yaparken sapla samanı ayırmak lazım'

Mudanya'daki park inşaatının mühürlenmesiyle ilgili yaşanan süreci detaylarıyla anlatan Aktaş, bu noktada Türkyılmaz'ı planda yeşil alan olarak görülen yere kafeterya yapıldığı gerekçesiyle eleştirdi.
Türkyılmaz'ın büyükşehirin hizmetlerini engellediği açıklamasına da karşı çıkan Aktaş, bazı konuların iyi niyet ve karşılıklı konuşmayla çözüleceği mesajını verdi. Kendisinin 5,5 yıldan beri belediye meclisinde olduğunu ve bu süre içinde Türkyılmaz'ı 5 kez mecliste görmediğini savunan Aktaş, Türkyılmaz'ın gelip bunları mecliste anlatması gerektiğini dile getirdi.

Türkyılmaz'ın ulaşımla ilgili yetkinin Mudanya Belediyesi'ne verilmesi teklifine de karşı çıkan Aktaş'a göre, Mudanya'ya 10 katlı yollar yapılsa sorun çözülmez. O yüzden teknik anlamda projeler yürütmek gerekiyor.

'SERTASLAN GECE YARISI ARIYOR'

Mudanya ile ilgili yaşanan sorunları anlatırken Gemlik Belediye Başkanı Uğur Sertaslan'ı örnek gösteren Aktaş, Türkyılmaz'a seslenerek şöyle devam etti:

'Gemlik Belediye Başkanı senin parti arkadaşın. Gece birde telefonla arıyor. O anda yanıt vermesem de mutlaka döner ararım. Sen bir kere beni bir kere telefonla aradın mı? Bu konuları ciddi manada oturup istişare ettin mi? Yok. Tüm samimiyetimle söylüyorum hizmeti engelleme diye bir şey asla söz konusu olamaz'

Uğur Sertaslan'ın hayvan pazarının yolunun asfaltlanması, sahil düzenlemesi konularında destek isteğini ve bunların yapıldığını ifade eden Aktaş, 'Hamasi nutuklarla yıpratarak sanki bir yangın yerine ortalığı çevirerek, algı oluşturmak sağlıklı değil' dedi.

'ÖNCE KENDİMİZ ÖRNEK OLACAĞIZ'

Nilüfer'deki binanın yıktırılmasıyla ilgili de açıklama yapan Aktaş, kaçak yapılarla mücadele konusunda ortaya konulan iradenin gereğinin yapıldığını söyledi ve şunları ekledi:

'Deniyor ki 'bütün binalar bitti sıra bunda mı? Varsa başka bina, yetki bende değil öncelikle yetki ilçe belediyesinde. Yıkamadığın bina varsa ben yıkayım. Şu anda Kestel'e Osmangazi'ye yıkmayla ilgili ilave araç verdim araç takviyesi yaptım' Ortada yanlış bir şey varsa bunun söylenmek zorunda olduğunu kaydeden Aktaş, 'Önce kendimiz örnek olacağız' mesajını verdi.

Konuşmasını diyalog çağrısı bile tamamlayan Aktaş, Türkyılmaz ve Erdem'e seslenerek,' Eğer konuşmak görüşmek isterlerse sonuna kadar kapılar da telefonlar da açık' dedi. Eğer sorunlar ortaksa çözümler de ortak olur. Bu ortaklığın yolu da diyalogdan geçer...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.