Hava Durumu

Akdeniz Asamblesi'ne Bursa damgası

Yazının Giriş Tarihi: 16.12.2018 08:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.12.2018 08:13

Bursa milletvekilleri TBMM'deki komisyon çalışmalarının yanı sıra yurt- dışındaki önemli toplantılarda da Türkiye'yi temsil ediyor.
Bu toplantılardan biri de önceki gün Portekiz'in başkenti Lizbon'da gerçekleştirildi. Akdeniz için Birlik Parlamenterler Asamblesi (AİB-PA) toplantısına asamblenin Türk Başkanı ve İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım ile AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin ve CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın katıldı.
AİB-PA Türk Başkanı Şamil Ayrım, Bursa milletvekilleri ile birlikte Türkiye'yi temsil ettiklerini belirterek, dönem başkanlığı konusuyla ilgili görüşmek üzere kendisinin 2 gün önce Fransa'nın Strazburg kentinde bulunduğunu söyledi.
Ayrım'ın verdiği bilgiye göre, asamblenin İtalya, Mısır, AB ve Türkiye'nin bulunduğu dörtlü bir yönetimi var. Şubat ayında dönem başkanlığı Türkiye'ye geçecek. Asamblenin sekreteryası Roma'da olacak. İtalyanlar, bunun için bina tahsisini yaptılar.
Lizbon'da yapılan ve 3 saat süren toplantıda, ekonomik ve mali konular, sosyal işler ve eğitim komitesi toplantısında yapay zeka ve dijitalleşmenin yarattığı işsizlik, istemsiz göç konuları masaya yatırıldı.
Ağırlıklı konunun yapay zeka ve dijitalleşme uygulamalarından dolayı dünyada teknolojik işsizliğin ortaya çıktığını vurgulayan Ayrım, 'Bu işsizliği gidermek için ne yapmak lazım. Uluslar- arası işçi örgütünün de bu konuda ciddi çalışmaları var. Buna yoğunlaşma var. Dayanışma içinde olmak lazım. Ayrıca terörizm ve istemsiz göç gündem maddelerimizdi. Şubat ayında başkanlık görevini devraldığımızda daha aktif olmak için Türkiye'nin deneyimlerini buraya monte edeceğiz. Özellikle göç konusunda projeler geliştireceğiz' dedi.

UÇAK SEFERİ SAYISI ARTTI

Yenişehir Havalimanı'nın daha aktif kullanılması için AK Parti Bursa milletvekilleri Dr. Mustafa Esgin ve Refik Özen'in yürüttüğü çalışmalar ilk meyvelerini verdi.
Sosyal medyadan 'Ben varım' kampanyası ile konunun tüm taraflarını bir araya getiren ve bu konuyla ilgili kapsamlı bir çalışma gerçekleştiren AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin geçen ay Refik Özen ile birlikte Anadolujet Yönetim Kurulu Başkanı Şamil Karakaş ile bir araya gelerek Bursa Airport ile ilgili talepleri iletti.
Vekil, Bursa Airport'tan haftada 5 gün yapılan Ankara seferlerinin 7'ye çıkarılmasını, mevcut Erzurum, Trabzon ve Diyarbakır'ın yanı sıra direkt uçuşlara Adana ve Gaziantep'in eklenmesini de istediler.
Bu görüşmenin ilk sonucunu AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, sosyal medya hesabından Anadolujet'in 2 Ocak'tan itibaren uygulayacağı tarifenin fotoğrafıyla duyurdu.
Konunun ayrıntılarını ulaştırma ve milli eğitim bakanlıkları bütçe görüşmeleri için Ankara'da bulunan Özen'e sorduk.
Yeni tarife ile salı ve perşembe günleri ilgili düzenlemenin yapıldığını ve ek sefer ilave edildiğini belirten Özen, 'Salı sabahı ve Perşembe akşamları sefer yoktu. Ocaktaki tarifeyle bunlar eklendi. Buradaki amaç gidiş gelişlerin daha derinlik kazanması' dedi.
Yeni tarifeye göre, haftada 5 gün Ankara'ya git-gel seferleri olacak. Ankara'dan çarşamba, cumartesi ve pazar 12.00'de, pazartesi ve Perşembe günleri de 23.50'de Bursa'ya, Bursa'dan çarşamba, cumartesi ve pazar 18.10'da, salı ve cuma günleri de sabah 06.25'te Ankara'ya Anadolujet'in seferi olacak.
Özellikle salı günleri seferlerin sabahın erken saatlerine alınması TBMM çalışmaları için Ankara'ya giden milletvekillerine kolaylık sağlayacak. AK Parti'li vekiller, önümüzdeki günlerde Yenişehir'in canlanması için salı sabahları topluca Ankara'ya giderek, destek için ilk adımı atacaklar.

FARKINDAYIZ AMA KORUYALIM

Numbeo 2018 yılının dünyadaki en sağlıklı şehirlerini açıkladı. 199 şehirden oluşan listede Türkiye'den 4 şehir var. Bursa ilk 5 şehir içinde. Bu araştırma kuruluşunun daha önceki yayınlarında da Bursa sürekli ilk sıralardaki yerini koruyor. Hatta zaman zaman birinciliği bile elde ediyor.
Merak edip hangi kriterlere göre bu sıralama yapılmış baktım. Kriterler ilginç, restoran ve marketlerdeki fiyatlardan ulaşıma, elektrik, internet ve ısınma giderlerine, spor aktivitelerinden çocuklar için eğitim imkanlarına, kiraya kadar çok sayıda kriter incelenerek hazırlanmış.
Biz zaten denizi, dağı, tarihi ve doğal zenginlikleriyle Bursa'nın Türkiye'nin gözbebeği olduğunun farkındayız. Çabamız bunun gelecek nesillere miras bırakacağımız bir emanet olduğunu idrak etmemiz.
Yoksa suyu, havası kirlenmiş, tarım arazileri betonlaşmış bir Bursa, gelecek nesillere miras olamaz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.