Hava Durumu

AK Partili vekil devreye girdi, mutabakat sağlandı

Yazının Giriş Tarihi: 12.02.2019 09:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.02.2019 09:21

İstanbul Kartal'da çöken 8 katlı Yeşilyurt Apartmanı 21 kişiye mezar oldu. Üç katı kaçak, enkazında yapılan incelemelerde deniz kumu ve deniz kabukları çıkan binanın çöküşü, yönetmeliklere uygun olmayan binaların nasıl tabuta dönüştüğünün göstergesi.
Aslında, bu tür faciaların yaşanmaması için yasa ve yönetmelikler mevcut. Sorun, uygulama ve denetimde.
Yeni yılla birlikte yeni bir deprem yönetmeliği daha yürürlüğe girdi. İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak'a göre, çok kapsamlı ve bilimsel olan bu yönetmeliği öğrenip uygulamak zaman alacak.
AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, inşaat mühendisi ve büyükşehir belediye meclisinde 2 dönem imar komisyonu başkanlığı yaptığı için bu konuda oldukça deneyimli. Hem mühendislerin hem de işin bürokrasi tarafında yaşanan sıkıntıları biliyor.
Yeni yönetmelikle birlikte, ruhsatlara müellif olarak imza atan akademik oda üyesi mühendisler ve belediyelerin imar konusundaki bürokratları sıkıntı yaşıyor.
Yaşanan sıkıntıların çözülmesi için AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, inşaat, harita ve kadastro, jeoloji, elektrik, makine mühendisleri ve mimarlar odası başkanları ile 17 ilçe belediyesinin imar müdürlerini aynı toplantıda buluşturdu.
İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi'nde yapılan toplantıda, oda başkanları ve belediye bürokratları yeni yönetmeliği ele alarak, sıkıntı yaşanan bölümleri ele aldılar.
Ödünç, toplantıda, yeni yönetmeliğe göre, ruhsat alınırken raporların nasıl hazırlanacağı, nasıl kontrol edileceği konusunda mutabakata varıldığını belirterek, eksiklikler olursa bakanlıklar nezdinde girişimde bulunarak, çözüm yolu bulunacağını söyledi.
Toplantıya katılan oda başkanlarını Ankara'ya davet ettiğini de kaydeden Ödünç, 'Hep birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve AFAD'ı ziyaret edeceğiz' dedi.
İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak da, yeni yönetmeliği gerek odalar, gerekse belediye bürokratlarının tam olarak uyum sağlamadığına işaret ederek, bu tür toplantıların faydalı olacağını belirtti. Toplantının verimli geçtiğini de ifade eden Albayrak, bundan sonraki toplantıların büyükşehir koordinatörlüğünde daha sık yapılması gerektiğini vurguladı.

ERDOĞAN, İLK MİTİNGİNİ DE GÖKDERE'DE YAPMIŞTI

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için partisinin bildirgesini açıkladıktan sonra mitinglere erken başladı.
Kızılcahamam'da yerel seçimlerle ilgili toplantısını yapan AK Parti Bursa teşkilatı, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın seçim bildirgesine hazırlanırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti gerçekleşecek. Belki de Bursa ile ilgili birçok projeyi Erdoğan, miting alanında Bursalılara duyuracak.
Mitingin yapılacağı Gökdere'nin AK Parti için özel bir anlamı var. Muhabirlik günlerimden hatırlıyorum. Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı olduktan sonra ilk mitingini 25 Mayıs 2002'de Gökdere Meydanı'nda yapmıştı. Eski fotoğrafları incelediğimde, Erdoğan'la birlikte seçim otobüsünde o dönem İnegöl Belediye Başkanı merhum Hikmet Şahin'in yanı sıra Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Turgut da yer alıyordu.

AKTAŞ, BU KEZ ORMANCI'YI SÖYLEDİ

Bursa, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçim öncesi hareketli olduğu kadar renkli bir kampanya dönemi yaşıyor. Adaylar ve özellikle büyükşehir adayları Alinur Aktaş ve Mustafa Bozbey'in hafta içi hafta sonu ayrımı olmaksızın her gün 7-8 programa katılarak vatandaşlarla bir araya geldiğini görüyoruz.
Gerek Bozbey'in gerekse Aktaş'ın tüm bu programlarda ellerinden mikrofon eksik olmuyor. Çoğu zaman vatandaşlara hitap edip yapacaklarını anlatırken, kimi zaman da müzik de devreye girince başkan adayları hemen türkü veya şarkı söyleyerek, sempatilerini artırıyor.
Aktaş ve Bozbey'in müzik konusunda yetenekli olduklarını sayısız kez gördük.
Aktaş, hafta sonu Demetevler Mahallesi'nde Tavşanlı Kızıl Çukur Köyü Yardımlaşma ve Yaşatma Derneği'nin misafiri oldu. Sohbete müzik eklenince eline mikrofonu alan Aktaş, Bozbey'in her müzikli toplantıda söylediği 'Ormancı' türküsünü seslendirdi.
Bu türküyü Bozbey'den en az 20-30 kez dinlediğimiz için Aktaş'ın aynı parçayı seslendirmesi sosyal medyada ilgiyle karşılandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.